به گزارش دریافتی ایرنا مصیب امیری اظهاركرد: همه ساله پخت آش نذری در روزهای تاسوعا، عاشورا، اربعین و 28 صفر در شهر شیراز انجام می شود كه پخت بزرگ ترین آش سبزی نذری در 28 صفر معادل 72 تن در شهر شیراز انجام می شود.
وی با بیان اینكه قرار است این میزان امسال به 80 تن افزایش پیدا كند افزود: سنگین ترین آش سبزی در پارك خلد برین شیراز و با آیین ها و ارزش های منحصربه فردی از زمان تهیه مواد تا توزیع آن، پخته می¬شود به طوری كه تاكنون این مقدار آش پخت نشده است.
امیری بااشاره به ویژگی های آش سبزی سنتی شیراز بیان كرد: آش سبزی یكی از غذاهای اصلی و سنتی مردم شیراز است كه این آش با روغن فراوان، فلفل سیاه، آب لیمو تازه و نان سنگك طبخ و استفاده می¬شود.
وی اضافه كرد: برخی از مردم شهر شیراز معتقدند اگر یك قاشق از این آش نذری خورده شود تا سال آینده مریض نمی شوند و بیمه اهل بیت(ع) هستند.
او ادامه داد: آش سبزی یكی از آش های سنتی و بسیار قدیمی شهر شیراز است كه بر همین اساس تلاش می كنیم این غذای سنتی مردم شیراز را به عنوان یك میراث معنوی ثبت كنیم زیرا این اقدام در ماندگاری و حفظ این سنت قدیمی موثر خواهد بود. ك/1
7382 /675
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
شیراز- ایرنا- مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: پرونده ثبت معنوی آیین پخت آش سبزی شیراز در فهرست آثار معنوی كشور آماده و ارسال شده است.