به گزارش روز شنبه ایرنا از بنیاد ملی نخبگان، دكتر سید حسن حسینی در نشست «هماندیشی مسائل كلان كشور با رویكرد ترویج فرهنگ جهاد علمی با معاونان بنیاد ملی نخبگان و روسای بنیادهای استانی» با اشاره به ضرورت فرهنگسازی در حوزه فعالیتهای نخبگانی، گفت: اواخر سال 89 معاونت فرهنگی و امور نخبگان در بنیاد ملی نخبگان شكل گرفت و به دلیل اهمیت فرهنگ در حوزه نخبگانی بلافاصله هسته فرهنگی تشكیل شد.
وی افزود:به فاصله كمتر از شش ماه برنامههای فرهنگی بنیاد ملی نخبگان در قالب برنامه جامعه فرهنگی تصویب شد كه یكی از مهمترین بخشهای آن، ترویج فرهنگ جهاد علمی در كشور است.
حسینی حضور برگزیدگان جایزه علامه طباطبایی در كنار جوانان صاحب استعداد برتر را عامل مهمی در تقویت روحیه این افراد دانست و اضافه كرد: در تمامی برنامههای فرهنگی بنیاد ملی نخبگان تلاش شده است در كنار تشویق جوانان صاحب استعداد برتر از نخبگان و بزرگان عرصههای مختلف علمی تكریم و تقدیر به عمل آید؛ چراكه این تقدیر در واقع یك حركت اثرگذار فرهنگی در جهت پیشرفت علمی و اخلاقی جوانان است.
معاون فرهنگی و امور نخبگان تأكید كرد: برگزیدگان جایزه علامه طباطبایی الگوها و سرآمدان علمی و اخلاقی بنیاد ملی نخبگان هستند و این افراد در واقع در رأس هرم نخبگانی ترسیم شده توسط بنیاد ملی نخبگان قرار دارند.
وی با بیان اینكه اكثر برگزیدگان علامه طباطبایی امكان زندگی در خارج از كشور با بهترین امكانات رفاهی را دارند، ادامه داد: نخبگان علیرغم امكان زندگی در پیشرفتهترین كشورهای جهان، به دلیل علاقه به كشور، ایران را به عنوان محل زندگی خود انتخاب كردهاند، به همین دلیل ارتباط نخبگان و بزرگان علمی با صاحبان استعداد برتر میتواند گام موثری در جهت ارتباط بین نسلی و ترویج فرهنگ باشد.
حسینی در ادامه پیرامون راهبردهای كلان برای حل مشكلات كشور گفت: برای حل مشكلات كشور به راهحلهای ریز، تخصصی و شفاف نیاز است و افرادی در این حوزه ذیصلاح هستند كه علاوه بر حوزههای تخصصی علمی از تجربه كافی در زمینه مدیریتی نیز برخوردار باشند.
***اثرگذاری یك فعالیت مستمر است نه یك رویداد
در ادامه این نشست رئیس ستاد اجراییسازی سند راهبردی كشور در امور نخبگان با تاكید بر اینكه نخبگان كانون فكری جامعه هستند، افزود: در سند راهبردی كشور در امور نخبگان گسترش تعامل سطوح مختلف حاكمیتی با كانونهای فكری به منظور شناسایی مشكلات و معضلات كلان پیشنهاد شده است.
دكتر آریا الستی ادامه داد: كانون تفكر علاوه بر نخبگان اندیشمند و صاحب تجربه، به جوانان صاحب استعداد برتر نیز نیازمند است تا بتوانند پس از یك سلسله نشست، پیشنهادات خود ارئه دهند.
وی با اشاره به نقش ستاد اجراییسازی سند در جهاد علمی، پیشنهاد كرد: گروهی از بین متخصصین و افراد ذیصلاح به منظور استخراج مسائل كلان كشور تشكیل شود و پس از ارائه پیشنهادات، از طریق ستاد اجراییسازی سند راهبردی در امور نخبگان، به بدنه اجرایی كشور متصل شوند.
این مقام مسوول با تأكید بر استفاده از ایده و نقطه نظرات نخبگان جوان خاطرنشان كرد: باید تمام جوانب كار در نظر گرفته شود تا این حركت خوب، به یك كار نمادین تبدیل نشود.
رئیس اجراییسازی سند راهبردی كشور در امور نخبگان در پایان گفت: در راهكارهای ارائه شده باید امكانات و ظرفیتهای نهادهای اجرایی نیز در نظر گرفته شود تا بتوان با عنایت به واقعیتهای ملی و استفاده از نقطه نظرات نخبگان به نقطه مطلوب رسید.
بر اساس این گزارش، دكتر اردوخانی؛ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی بنیاد ملی نخبگان، دكتر شاهرضایی؛ مدیر دفتر ارتباطات بنیاد ملی نخبگان، دكتر منصوره عبدی؛ رئیس دفتر ارتباط و هماندیشی و جمعی از رؤسای بنیادهای استانی در این نشست حضور داشتند و درباره چگونگی برگزاری جلسات هم اندیشی با اساتید برجسته كشور به تبادل نظر پرداختند.
علمی(1)**9190**1440
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و امور نخبگانِ بنیاد ملی نخبگان، با تأكید بر ضرورت فرهنگسازی در شكوفایی جهاد علمی، گفت: حضور برگزیدگان جایزه علامه طباطبایی بهترین راه برای فرهنگسازی در حوزه جهاد علمی است.