وي متولد 1303 از بازيگران سينما و تلويزيون و گوينده راديو و خواننده ايراني است. از ماندگارترين آثار احمدي ميتوان به كار صدايي (نوعي دوبله) وي در مجموعه «پينوكيو» اشاره كرد كه در آن در نقش «روباه مكار» صداپيشگي كرده است. «آرايشگاه زيبا»، «كتوشلوار خواستگاري»،
«دانيومن» و... از كارهاي تلويزيوني مرتضي احمدي است. وي در انيميشن «شكرستان» هم صداپيشگي كرده است.
مرتضي احمدي براي تحصيل ابتدا به مكتب و سپس به دبستان منوچهري در ميدان گمرك رفت و بعد از آن به دبيرستان شرف و دبيرستان روشن رفت.در شانزده سالگي ورزش باستاني و فوتبال را شروع كرد و بعدها در تيم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازيكن و مربي (تا سال 1325) شد.
پس از چند تلاش آماتوري در تئاتر در 1321 با كمك عدهاي از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبهروي باغ فردوس داير كرد، ولي پس از چند هفته مجبور به ترك آنجا شد. در اوايل پاييز 1322 در تئاتر فرهنگ براي اولين بار پيش پردهخواني كرد و در نتيجه آن بازيگر تئاتر و پس از مدتي همزمان با هنرپيشگي در راهآهن تهران استخدام شد.
وي براي اولين بار به سبك بيات تهران در پيش پردهها آواز خواند و در يكي از پيش پردهها ترانهاي ديگري به نام «كارگرم من» را اجرا كرد كه با استقبال كارگران راهآهن مواجه و پس از آن منجر به اعتصاب كارگران راه آهن گرديد كه در نتيجه، مرتضي احمدي به بخش حسابداري راهآهن منتقل شد و پس از پايان اعتصاب دستگير شد.
پيشپردهٔ ديگري نيز با اجراي احمدي به نام «قدس شاهين» (دربارهٔ ماجراي تجاوز جنسي عدهاي از سربازان آمريكايي به يك زن ايراني) توقيف شد.
احمدي در سال 1323 به راديو تهران (چندي بعد در راديو ايران و بعد از آن در راديو و تلويزيون ايران)به كار كردن اشتغال گزيد، تا برنامههاي كمدي اجرا كند. در دورههاي مختلفي در راديو كار كرد و از جمله تيپي به نام «بابا جاهل گريان» اجرا كرد.
وي در 1326 گويندهٔ فيلمهاي خارجي شد و از اعضاي اوليهٔ انجمن گويندگان و سرپرستان گفتار فيلم (تأسيس در 1342) بود.
از سريالهاي تلويزيوني كه بازي كرده است ميتوان از سلطان صاحبقران، هفت شهر عشق (1356)، آئينه و زير بازارچه (1377، رضا ژيان) نام برد.
در فروردين 1349 نيز احمدي به دعوت علي حاتمي ترانهٔ عنوانبندي فيلم حسن كچل را، ضربيخواني كرد (كه به نام روحوضي نيز شناخته ميشود).
نتيجه حضور او در تئاتر، بازي در نمايش هايي چون: «عروسي فيگارو»، «هزار و يك شب»، «خسيس»، «مريض خيالي» «مشهدي عباد» است.
بازي در فيلم «ماجراي زندگي» به كارگرداني نصرت الله محتشم، نخستين تجربه سينمايي احمدي است. اين بازيگر پيشكسوت در بيش از 50 فيلم سينمايي ايفاي نقش كرده است كه آخرين آنها فيلم «ستاره ها» به كارگرداني فريدون جيراني بوده است
اول**1368**
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۰
تهران- ايرنا- «مرتضي احمدي» هنرمند پيشكسوت راديو، تلويزيون، تئاتر و سينما بامداد امروز -يكشنبه- دار فاني را وداع گفت و جامعه هنري كشور را داغدار كرد.مرتضي احمدي از سال ها پيش به دليل مشكلات ريوي تحت درمان قرار داشت.