تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشكده پزشكی دانشگاه هاروارد نشان می دهد كه دو ماده معدنی ید و سلنیوم نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، سلنیوم و ید دو ماده معدنی فوق العاده پیشگیری كننده سرطان هستند. سلنیوم یك ماده معدنی موجود در خاك است. این ماده معدنی به طور طبیعی در آب و برخی از مواد غذایی وجود دارد. سلنیوم نقش مهمی در متابولیسم بدن ایفا می كند و یك آنتی اكسیدان قوی محسوب می شود و از بروز سرطان پروستات، سرطان پوست غیر ملانوم، سرطان ریه و روده جلوگیری می كند.

میزان سلنیوم روزانه مورد نیاز بدن به قرار زیر است :

-كودكان 1 تا 3 ساله، 20 میكروگرم در روز

-كودكان 4 تا 8 ساله، 30 میكروگرم در روز

-كودكان 9 تا 13 ساله، 40 میكروگرم در روز

-افراد بالغ و نوجوانان بالای 14 سال، 50 میكروگرم در روز

-زنان باردار، 60 میكروگرم در روز

-زنان شیرده، 70 میكروگرم در روز

ماهی، انواع آجیل، گوشت گاو و مرغ و انواع دانه های روغنی حاوی سلنیوم هستند.

عنصر شیمیایی ید بیشتر در سطح دریا و اقیانوس وجود دارد؛ برای مثال، جلبك دریایی حاوی مقادیر بالای ید است. معمولا ید موجود در رژیم غذایی كمتر از مقدار مورد نیاز بدن است.

غده تیروئید برای تولید هورمون، نیازمند ید است. كمبود ید باعث ناباروی زنان می شود و احتمال بروز سرطان تیروئید، پروستات، سینه و تخمدان را افزایش می دهد. كمبود ید در دوران بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناك است و باعث می شود سیستم عصبی جنین شكل نگیرد و رشد جسمی و روانی مختل شود. بدن در روز به طور متوسط به 13.5 میلی گرم ید نیاز دارد. برخی از مواد غذایی حاوی عنصر ید عبارتند از :

-سیب زمینی پخته شده

-شیر

-ماهی

-انواع غذاهای دریایی

-نمك ید دار

-گوشت بوقلمون

-آلوی خشك

-لوبیا سبز

-تخم مرغ آب پز

-ماست

-موز

-توت فرنگی

-پنیر چدار

-نان بدون سبوس

بر اساس گزارش مركز تحقیقات سرطان آمریكا، سالانه حدود 2.75 میلیون نفر در آمریكا به سرطان مبتلا می شوند كه از این میان حدود 500 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.

علمی (6) ** 9259**1440