مشهد - ایرنا - معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی گفت: این استان در مجموع ظرفیتهای قابل توجهی دارد كه حداقل در حد میانگین كشوری مورد استفاده قرار نگرفته است.

'رضا جمشیدی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس خراسان رضوی دچار ضعفهای بیشتری نسبت به آنچه كه در كشور وجود دارد می باشد كه نمود آن در میانگین درآمد سرانه هر خراسانی نسبت به میانگین كشوری بارز است.

وی گفت: متوسط درآمد سرانه خراسانیها 75 درصد میانگین درآمد سرانه یك ایرانی است.

معاون استاندار خراسان رضوی افزود: این در حالی است كه استان ظرفیتهای قابل توجهی دارد كه از جمله آنها 25 میلیون زائر داخلی و دو میلیون زائر خارجی در سال و تولید هشت میلیون تن محصولات باغی، زراعی و دامی است.

وی گفت: در بخش صنعت هم با شش هزار واحد صنعتی كه عموما مالكیت آنها با بخش خصوصی است و در حوزه معدن نیز با 46 ماده از 66 ماده معدنی موجود در كشور، خراسان رضوی ظرفیتهای بالایی دارد

جمشیدی افزود: با این وجود سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی به رغم دارا بودن هشت درصد جمعیت كشور فقط شش درصد است.

وی از جمله علل موثر در ایجاد این شرایط را كمبود منابع مالی وعدم هدایت صحیح این منابع به بخشهای تولیدی و مولد دانست.

معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی گفت: هر چند منابع در حد ممكن و شاید كمتر از آن هم تامین می شود اما تركیب این منابع كه در چه بخشهایی سرمایه گذاری شود بطور قطع در فرآیند و شرایط حاكم بر استان موثر است.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای 12 ماهه منتهی به آبان ماه منابع نظام بانكی در خراسان رضوی بیش از 20 درصد رشد داشته در حالی كه میزان پرداخت تسهیلات در استان حدود 12 درصد رشد داشته است.

جمشیدی نسبت مصارف به منابع را از شاخصهای كلیدی بررسی وضعیت هر منطقه ذكر و بیان كرد: این شاخص در نظام بانكهای تجاری خراسان رضوی حدود 58 درصد است در حالی كه تا حدود 85 درصد قابل افزایش و ارتقا می باشد.

وی گفت: با این وضعیت حدود 67 هزار میلیارد ریال منابع آزاد نظام بانكی در خراسان رضوی وجود دارد كه حداقل در مصارف استان مورد استفاده قرار نگرفته است.

معاون برنامه ریزی استانداری خراسان رضوی افزود: این در حالی است كه بسیاری از بنگاهها و واحدهای موجود چه بخشی كه نیاز به سرمایه در گردش دارند و چه مجموعه هایی كه در استان تمایل به سرمایه گذاری دارند، با محدودیت دریافت منابع مواج هستند.

وی گفت: نرخ دریافت این تسهیلات نیز با وجود كاهش شدید میزان تورم در كشور و استان هنوز رقم بالایی است لذا بطور قطع نیازمند بازنگری و اصلاح می باشد.

جمشیدی افزود: طبق آخرین آمار بانك مركزی میزان تورم در كشور در پایان آبان ماه 17،6 درصد و در خراسان رضوی 14،4 درصد یعنی 3،4 درصد كمتر از شاخص كشوری است.

وی گفت: میزان بیكاری در خراسان رضوی نیز با رقم 9،2 درصد گرچه بالا است اما نسبت به بهار امسال كه 10 درصد بوده، هشت دهم درصد كاهش یافته است.

2713/660