تهران- ایرنا- معاون بهداشت وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه نمك های تقلبی از دریاچه های ارومیه و قم وارد بازار شده،‌ افزود: 47 میلیون نفر در كشور غذای ناسالم مصرف می كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر «علی اكبر سیاری» روز چهارشنبه در نشست خبری بسیج ملی كاهش مصرف نمك افزود: مصرف غذای ناسالم به معنای كم مصرف كردن میوه و سبزی، و زیاد مصرف كردن چربی، شكر و نمك است.

وی خاطرنشان كرد: ایرانی ها روزانه بطور متوسط 10 تا 12 گرم نمك مصرف می كنند، در حالیكه باید كمتر از پنج گرم و افراد بالای 50 سال سه گرم نمك در روز مصرف كنند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: علاوه بر مصرف زیاد نمك، مردم باید مراقب باشند تا از نمك های تقلبی استفاده نكنند.

سیاری افزود: یك نوع از نمك ها بدون استاندارد به صورت قاچاق و فله ای عرضه می شود و انواع دیگر نمك های تقلبی به نام نمك دریا، از دریاچه های ارومیه و قم وارد بازار شده در حالیكه نمك های دریا عوارض خطرناكی برای بدن دارند.

وی از مردم خواست مراقب كلاهبرداری افراد سودجو درباره نمك باشند و تاكید كرد: بسیاری از مواد طبیعی مانند نمك دریا، دارای عارضه بوده و نباید بگوییم هر چه از طبیعت آمده خوب است.



** مصرف نمك و 10 میلیون مبتلا به فشارخون

معاون وزیر بهداشت گفت: نمك فقط در نمكدان ها نیست، بلكه بیش از 50 درصد نمك روزانه با نان یا پنیر و غذاهای آماده(فست فودها) مصرف می شود.

سیاری افزود: 10 میلیون نفر از جمعیت 15 تا 64 سال كشور مبتلا به فشار خون هستند و برآورد می شود 86 هزار و 500 مورد مرگ در سال مربوط به فشار خون است و علاوه بر آن، 50 درصد مبتلایان به فشار خون از بیماری خود بی خبر هستند.

وی با بیان اینكه یكی از راه های جلوگیری از ابتلا به فشارخون، كاهش مصرف نمك است، ادامه داد: فشار خون موجب سكته های قلبی، مغزی و نارسایی كلیه می شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: سال به سال نیاز مردم در كشور به دیالیز كلیوی و همچنین تعداد مبتلایان به سكته قلبی در كشور زیاد می شود كه مربوط به عادات غذایی ناسالم است.



** پیگیری الصاق برچسب میزان مصرف نمك روی محصولات غذایی

سیاری از پیگیری الصاق برچسب میزان مصرف نمك روی محصولات غذایی خبر داد و افزود: علاوه بر لزوم الصاق برچسب روی محصولات غذایی، باید این فرهنگ در مردم ایجاد شود كه این برچسب ها را بخوانند.

وی گفت: كاهش میزان مصرف نمك باید به یك تقاضای اجتماعی تبدیل شود و از سوی دیگر ما نیز باید محصولات كم نمك و پرنمك را به جامعه معرفی كنیم كه این امر، رسالت بزرگی است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به تلاش ها برای جلب همكاری صنایع غذایی برای كاهش میزان نمك در محصولات غذایی مانند رب و سس گوجه فرنگی و همبرگر، خاطرنشان كرد: پایش مقدار نمك محصولات غذایی از وظایف وزارت بهداشت است.

وی افزود: اگر تقاضای اجتماعی كاهش مصرف نمك بالا برود، دولت و صنایع مجبور خواهند شد كه خود را با تقاضای اجتماعی تطبیق دهند.

معاون وزیر بهداشت به ماده 37 برنامه پنجم توسعه اشاره كرد و گفت: این ماده، دولت را مكلف كرده تا مواد و اقدامات زیان آور را مشخص كند، وزارت بهداشت نیز باید هر سال محصولات غذایی مضر را معرفی كند.

سیاری افزود: می خواهیم به جای جریمه صنایع غذایی، آنها را ترغیب كنیم تا محصولات خود را اصلاح كنند، چون نمی خواهیم آنها ورشكست شوند.

وی با بیان اینكه بیشترین میزان نمك در نان است، ادامه داد: اگر بتوانیم نمك مصرفی چند محصول اصلی مانند سس، رب، نان و پنیر را كم كنیم تا 50 درصد در كاهش میزان نمك مصرفی مردم موفق خواهیم بود.

اجتمام(3) ** 9185 ** ل.الف.ی ** 1071