مشهد - ایرنا - مدیركل دفتر آموزش و مشاركتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تعداد سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی در سطح كشور طی یك سال اخیر تقریبا دو برابر افزایش داشته است.

'محمد درویش' روز پنجشنبه در نشست انتخابات شبكه سمنهای استان خراسان رضوی در مشهد افزود: در سال 1384 شمار تشكلهای زیست محیطی در كشور 630 مورد بود كه پس از هشت سال فعالیت دولت گذشته این رقم به 423 تشكل كاهش یافت.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت تشكلهای زیست محیطی در سازمان محیط زیست گفت: طی یك سال اخیر با حمایت و تشویقهای انجام شده شمار این تشكلها به 764مورد افزایش پیدا كرده كه معنی دار و نشانگر اهمیت این حوزه برای ریاست سازمان حفاظت محیط زیست است.

مدیركل دفتر آموزش و مشاركتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود:

در صورتی كه طبق افق 1404 قرار باشد جمهوری اسلامی ایران كشور نخست منطقه باشد باید در همه حوزه ها از جمله محیط زیست حرف برای گفتن داشت زیرا هم اكنون در كشوری مانند تركیه 9700 سمن در این حوزه فعالیت دارد.

وی ادامه داد: در راستای حمایت از تشكیل سازمانهای مردم نهاد در حوزه محیط زیست تاكنون در 26 استان انتخابات تشكلهای مردمی در این حوزه برگزار شده و تنها در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان و چهارمحال و بختیاری این رویداد ثبت نشده است.

درویش گفت: امروز با برگزاری این انتخابات در خراسان رضوی تنها سه استان فاقد شبكه سمن در این حوزه هستند.

وی تاكید كرد: شبكه سمنهای محیط زیستی قرار است حركتهای مردمی در حمایت از محیط زیست را هدایت نموده و حضور موثری در بزنگاههای سیاسی و اجتماعی كشور داشته باشد.

مدیركل دفتر آموزش و مشاركتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: بالاترین میزان مشاركت نسبت به جمعیت در حوزه محیط زیست مربوط به استان ایلام با 500 هزار نفر جمعیت و فعالیت 37 تشكل است.

وی افزود: پایین ترین میزان مشاركت در این حوزه مربوط به استانهای خراسان رضوی و اصفهان می باشد.

درویش گفت: این در حالی است كه خراسان رضوی یكی از پربحران ترین استانهای كشور در حوزه زیست محیطی می باشد و به دلیل بار اكولوژیكی تحمیل شده به این استان شاهد بیشترین میزان نشست زمین در آن هستیم.

وی افزود: سیاست سازمان حفاظت محیط زیست حمایت كامل از تشكلهای زیست محیطی فعال و موثر در حل مشكلات به شیوه اصولی و منطقی است.

همچنین در این نشست نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در حوزه محیط زیست به بیان مشكلات و مسائل خود پرداختند.

20 درصد از مساحت 117 هزار و 769 كیلومترمربعی خراسان رضوی زیر پوشش حفاظت محیط زیست است. مساحت زیستگاههای این استان دو میلیون و 500 هزار هكتار می باشد.

خراسان رضوی به ازاء هر 25 هزار هكتار یك محیطبان در اختیار دارد. این استان دارای 41 منطقه چهارگانه و شكار ممنوع شامل 28 اثرملی طبیعی، پارك ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و 13 منطقه شكار ممنوع است. حدود 80 گونه پستاندار، 285 گونه پرنده، دو گونه دو زیست، 68 گونه خزنده و 24 گونه ماهی در حیات وحش خراسان رضوی زیست می كنند.

گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، كفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شكاری، هوبره، كبك است.

همچنین حدود 700 سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی وجود دارد كه از این تعداد 50 درصد برای فعالیت در امور خیریه، 30 درصد در امور جوانان و بانوان، 10 درصد در امور فرهنگی اجتماعی و سه درصد به منظور فعالیت در حوزه امور زیست محیطی تشكیل شده اند. 75 درصد سمنهای خراسان رضوی در مشهد استقرار دارند. هدف از فعالیت سازمانهای مردم نهاد و واگذاری برخی امور به مردم است.ك/2

7496/660