به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمدرضا سپهری» روز پنجشنبه در «نشست فعالان اقتصادی طرح توسعه مشاغل دانش بنیان» در گرگان افزود: این نوع اقتصاد، سرمایه گذاری در دانش و صنایع پایه را مورد توجه خاص قرار می دهد و دانش عامل و محرك اصلی رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال در جامعه شناخته می شود.
رییس موسسه كار و تامین اجتماعی كشور اظهار كرد: دانشی كه بنای اقتصاد دانش بنیان است بسیار فراتر از دانش فنی است و شامل دانش فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی است.
سپهری ادامه داد: صاحب نظران معتقدند كه اقتصاد دانش بنیان امكان تحریم ندارد، زیرا سرمایه اصلی آن نه فیزیكی و نه وارداتی است، بلكه دانش مدیران و كارشناسانی است كه با كسب شایستگی های سطح بالا می توانند زمینه های بروز توسعه یافتگی و مزیت های رقابتی را در صحنه های مختلف فراهم نمایند.
مشاور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی افزود: توسعه پایدار و فراگیر باید به شكلی باشد كه مشاركت ذینفعان همراه با بهره مندی آنان را به همراه داشته باشد.
سپهری گفت: در این توسعه باید رعایت ملاحظات زیست محیطی، تاب آوری اقتصادی و اجتماعی، اصلاح نظام آموزشی و پژوهشی، كاهش آسیب پذیری ها و اقتصاد دانش بنیان دیده شود.
به گفته سپهری، برای رسیدن به كسب و كار فردا باید تغییر نگرش به كسب و كار، مدیریت سرمایه های انسانی و اجتماعی داشته باشیم كه در این راستا نباید از نقش فناوری های نوین، حضور نهادها و ساختار دولت، بهبود فضای كسب و كار رقابتی، تقویت فرهنگ كار و ثروت آفرینی و سیستم های هوشمند و شبكه ها غافل شد.
وی تصریح كرد: در تحلیل محیط كسب و كار، كارآفرینی اجتماعی، كارآفرینی تكنولوژیك ایجاد می شود و از سوی دیگر یك محیط خوب برای كسب و كار در واقع به رفع موانع تولید و كسب و كار كمك می كند و از سوی دیگر فرصت های نوین اشتغال، توسعه بخش خدمات و اشتغال شبكه ای را به همراه دارد.
وی یادآور شد: فضای نوین كسب و كار نیازمند كار شایسته، كارآفرینی سبز، انسجام سیاستی، انتقال از اقتصاد غیر رسمی به رسمی، توسعه فناوری اطلاعات، استفاده از ابزارهای هوشمند و استانداردهای بین المللی كار می باشد.
رییس موسسه كار و تامین اجتماعی كشور ادامه داد: در نظام تدبیر دنیای كار تحول مفاهیم كار، انعطاف پذیری در بازاركار، نقش NGO ها و تشكل ها، توسعه مهارت های كار، تعادل بین كار و زندگی، نظام جامع اطلاعات بازاركار و تعادل در بازاركار مهم است.
سپهری گفت: كاهش نقش مداخله گرانه دولت در بازاركار، تقویت نظام حمایت اجتماعی و تامین اجتماعی، توسعه كاریابی های مدرن برای كاهش هزینه جستجو، نقش سایت ها و شبكه های كاریابی و كارآفرینی، آموزش قواعد بازی در صحنه كار وتولید و توسعه تشكل ها و تعاونی های تخصصی از ضرورت های توانمندسازی نهادهای بازار كار می باشد.
وی خاطرنشان كرد: دولت در بازار كار نقش های نوینی همچون تسهیل گری، پرورش گری، میانجی، باغبانی و توسعه نقش جوامع محلی و منطقه ای را دارد.
مشاور وزیر تعاون، كارورفاه اجتماعی افزود: توسعه مشاغل دانش بنیان نیازمند توجه به این مشاغل در برنامه ششم توسعه، در برنامه اقتصاد مقاومتی، در اجرای اصل 44 قانون اساسی، در اجرای قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار، در سیاست های دولت تدبیر و امید و در نهایت در دولت الكترونیك می باشد.
سپهری اظهار كرد: توسعه مشاغل دانش بنیان ارتقاء سطح شاخص هایی همچون سهولت كسب و كار (DB)، دیده بان جهانی كار آفرینی (GEM)، كلیدی بازار كار (KILM)، شاخص های كار شایسته (DWI) و شاخص های توسعه انسانی (HDI) را به همراه دارد.
وی در پایان خاطرنشان كرد: پیشنهاد می شود برای رسیدن به توسعه مشاغل دانش بنیان دستیابی به درك، فهم و ادبیات مشترك، شناخت تحولات دنیای كار و فرصت های بازار كار، نگرش سیستمی معطوف به منافع ملی كشور، مشاركت در تدوین سیاست ها و استانداردها، توسعه مشاغل دانش بنیان و تشكل های دانش آموختگان، كاهش هزینه های مبادله كسب و كار، تلاش برای بهبود فضای كسب و كار، توسعه خوشه های كسب و كار و تدوین اطلس ملی مشاغل و اطلس استانی داشته باشیم.
7467/601/
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۴
گرگان - ایرنا - مشاور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: اقتصاد دانش بنیان باید براساس تولید، توزیع و كاربرد دانش و اطلاعات شكل گرفته باشد.