به گزارش عصر پنج شنبه گروه فرهنگی ایرنا ، از منابع خبری، پروفسور 'پیتر پیو' كه به تازگی از سفری به سیرالئون در غرب آفریقا بازگشته، از پیشرفتهای به دست آمده در زمینه درمانهای جدید برای این بیماری دلگرم شده است اما نباید فراموش كرد كه تكمیل و تولید واكسن ابولا به زمان نیاز دارد.
دور كنونی شیوع بیماری ابولا تاكنون به مرگ بیش از هفت هزار و 300 نفر منجر شده است و اكثر قربانیان این بیماری از كشورهای آفریقایی سیرالئون، لیبریا و گینه بیسائو بودهاند.
پیو گفته كه در لیبریا، روند شیوع ابولا از نقطه اوج خود عبور كرده و احتمال میرود در سیرالئون نیز ظرف چند هفته آینده، روند نزولی ابتلای به ابولا آغاز شود اما افزوده است كه این بحران دنباله نسبتا بلندی هم دارد.
وی تاكید كرده است كه هنوز هم ابولا در این كشورها شایع است و جان انسانها را می گیرد و هنوز هم موارد جدیدی از آن تشخیص داده میشود بنابراین ما باید خودمان را برای مبارزهای پیگیر و طولانی، احتمالا تا پایان سال ٢٠١٥ میلادی آماده كنیم.
بیماری ابولا (Ebola) یك بیماری ویروسی و از خانواده فیلوویروس ها است كه پس از وارد شدن به بدن ، نوعی بیماری تب دار و خونریزی دهنده ایجاد می كند كه در ۵۰ تا ۹۰درصد بیماران علامت دار به مرگ منجر خواهد شد.
البته از چهار گونه ویروسی ابولا یك گونه تنها به یك ابتلای بدون علامت منجر می شود و به مرگ نیز منتهی نخواهد شد.
**راه های انتقال
انتقال ابولا از حیوانات به جمعیت انسانی از طریق تماس نزدیك با خون، ترشحات بدن، ارگان و یا سایر مایعات بدن حیوانات صورت می گیرد.
در آفریقا، انتقال عفونت از طریق دست زدن به شامپانزه آلوده، گوریل، خفاش میوه خوار، میمون، بز كوهی و خارپشت به انسان نیز گزارش شده است.
ابولا از انسان به انسان به روش تماس مستقیم (از طریق پوست زخمی یا غشای مخاطی ) با خون، ترشحات ارگان های داخلی و یا سایر مایعات بدن افراد آلوده و تماس غیر مستقیم با محیط آلوده به این مایعات و نیز از طریق ذرات مخاطی هنگام سرفه یا عطسه ، انتقال می یابد.
همچنین انتقال بیماری در مراسم كفن و دفن كه در آن تعدادی از عزاداران یا كسانی كه به كار شستشوی مردگان مشغولند و تماس مستقیم با بدن آلوده متوفی دارند، دیده شده است.
**علائم بیماری
ابولا اغلب با شروع ناگهانی تب، ضعف شدید، درد عضلانی، سردرد و گلودرد مشخص می شود.
از نشانه های دیگر این بیماری می توان به استفراغ، اسهال ، بثورات جلدی، اختلال كلیه و كبد ، در بعضی موارد خونریزی داخلی و خارجی اشاره كرد.
یافته های آزمایشگاهی شامل كاهش تعداد گلبول های سفید و پلاكت ها و افزایش آنزیم های كبدی است.
كسانی كه به این ویروس آلوده می شوند ، می توانند تا مدتهای طولانی ویروس را از طریق خون و ترشحات داخلی بدن خود دفع كنند.
علمی (2)**1055**1601**
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸
تهران - ایرنا - یكی از كاشفان ویروس ابولا نسبت به پایان سریع بحران این بیماری ابراز تردید كرده و گفته است احتمال نمیدهد بحران ناشی از شیوع این بیماری تا یك سال دیگر خاتمه یابد.