به گزارش خبرنگار ايرنا، داريوش ديوديده روز شنبه در نخستين آيين تجليل از خبازان نمونه شهرستان بويراحمد افزود: كاهش مسايل و مشكلات حوزه آرد، نان، خبازان و نانوايي ها در كهگيلويه و بويراحمد علاوه بر برنامه ريزي اصولي مستلزم مشاركت، همكاري و تعامل هر چه بيشتر فعالان اين بخش با مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.
وي بيان كرد: افزايش قيمت پايه نان در كهگيلويه و بويراحمد آسان نيست ولي تلاش ها و اقداماتي براي انتقال اين موضوع به مسوولان استاني و كشوري در حال انجام است.
ديوديده اظهار كرد: از خبازان كهگيلويه و بويراحمد انتظار مي رود براي عرضه نان باكيفيت تر و جلب رضايت مردم استان بيش از پيش تلاش كنند.
وي عنوان كرد: دوره هاي آموزشي ويژه خبازان علاوه بر ياسوج در ساير نقاط كهگيلويه و بويراحمد نيز برگزار شود.
ديوديده ابراز داشت: مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد براي بهبود كيفيت آرد و نان، تقويت خبازان و كاهش دغدغه هاي آنان و جلب رضايت مردم استان آماده انجام حمايت هاي لازم است.
وي افزود: برگزاري اولين آيين تجليل از خبازان نمونه شهرستان بويراحمد اقدامي ارزشمند است و بايد اين حركت در تمام مراكز شهرستان هاي هشت گانه كهگيلويه و بويراحمد نيز انجام شود.
معاون برنامه ريزي و امور عمراني فرماندار بويراحمد نيز در اين آيين، گفت: بر اساس بررسي هاي انجام شده قيمت پايه انواع نان به ويژه نان لواش در كهگيلويه و بويراحمد كمتر از ساير استان هاي كشور است.
شاهرخ كناري افزود: براي افزايش قيمت پايه نان در كهگيلويه و بويراحمد تاكنون پيگيري ها و مكاتبات متعددي از سوي مسوولان فرمانداري بويراحمد و سازمان صنعت، معدن و تجارت اين استان انجام شده است.
وي با اشاره به لزوم صادر نشدن مجوز دريافت آرد يارانه اي براي نانوايي هاي تازه تاسيس در شهرستان بويراحمد، بيان كرد: اينگونه نانوايي ها بايد اقدام به تهيه آرد به صورت آزاد كنند.
كناري خواستار افزايش نظارت بر عملكرد نانوايي هاي بويراحمد از سوي بازرسان مركز بهداشت و فرمانداري اين شهرستان شد.
وي اظهار كرد: پلمپ نانوايي هاي متخلف شهرستان بويراحمد از سوي بازرسان معاونت نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد تا حد امكان همراه با نصب پارچه نوشته باشد زيرا چنين اقدام در جلوگيري از تكرار تخلف از سوي اين خبازي ها موثر است.
معاون نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين آيين، گفت: چاره انديشي و ارايه راهكارهاي مناسب براي افزايش كيفيت نان از موضوعات مهمي است كه همواره مورد توجه جدي مسوولان اجرايي استان است.
سالار حسين پور افزود: در راستاي بهبود كيفيت نان در كهگيلويه و بويراحمد تاكنون تلاش هاي ارزنده اي از سوي متوليان امر و دستگاه هاي اجرايي مرتبط در استان انجام شده است.
وي بيان كرد: دريافت نان باكيفيت و داراي كمترين ضايعات حق مسلم مردم كهگيلويه و بويراحمد است و بايد اقدامات لازم در اين زمينه انجام شود.
حسين پور اظهار كرد: تجليل از خبازان نمونه شهرستان بويراحمد گامي مهم براي بهبود كيفيت نان در تمام نقاط كهگيلويه و بويراحمد و ايجاد انگيزه براي متصديان و كارگران نانوايي هاي ساير نقاط استان است كه در صورت تداوم اثرگذاري قابل ملاحظه اي دارد.
وي با اشاره به اينكه 10 گروه نظارت در حوزه آرد، نان و خبازي ها در كهگيلويه و بويراحمد فعاليت مي كنند، عنوان كرد: در 25 روز اخير و پس از اجراي طرح ملي افزايش قيمت نان يك هزار و 200 مورد بازرسي از 570 نانوايي استان انجام شده كه 49 نانوايي متخلف شناسايي و 52 ميليون ريال نيز جريمه نقدي شدند.
حسين پور ابراز داشت: در اين مدت 54 تن از سهميه آرد نانوايي هاي متخلف كهگيلويه و بويراحمد كسر و بين خبازي هاي عرضه كننده نان باكيفيت استان توزيع شده است.
وي افزود: در 9 ماه امسال هفت تن آرد و هشت تن سبوس عرضه خارج از شبكه در كهگيلويه و بويراحمد كشف و ضبط شده است.
مديركل شركت غله و خدمات بازرگاني كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين آيين، گفت: حساسيت خاصي در مورد كيفيت آرد و نان بين مردم اين استان وجود دارد و از خبازان استان انتظار مي رود براي رفع اين دغدغه گام هاي اساسي برداشته و از هيچ تلاشي دريغ نكنند.
سيد علي صادق فروزنده افزود: بر اساس گزارش هاي رسيده برگزاري دوره هاي آموزشي براي خبازان و كارگران نانوايي هاي كهگيلويه و بويراحمد تاكنون كمك چنداني به بهبود كيفيت نان در اين استان نكرده است.
وي بيان كرد: وزن قانوني چانه خمير 220 گرم است در حالي كه اين موضوع در بسياري از نانوايي هاي كهگيلويه و بويراحمد رعايت نمي شود و نان با چانه 140 تا 150 گرمي تهيه و در اختيار مردم قرار مي گيرد.
فروزنده اظهار كرد: نانوايي هاي كهگيلويه و بويراحمد از كارگران و به ويژه شاطران باتجربه تر استفاده كنند زيرا رعايت نشدن اين موضوع در پايين بودن كيفيت نان در استان موثر است.
وي خواستار پذيرش انتقادهاي مردم كهگيلويه و بويراحمد در مورد كيفيت نان از سوي متصديان و كارگران نانوايي هاي اين استان شد.
فروزنده عنوان كرد: رعايت هر چه بيشتر مسايل بهداشتي و حضور مستمر در دوره هاي آموزشي از سوي كارگران نانوايي هاي كهگيلويه و بويراحمد ضروري است.
وي با اشاره به وجود 570 باب نانوايي در كهگيلويه و بويراحمد، ابراز داشت: تا قبل از اجراي طرح ملي افزايش قيمت نان روزانه حدود يك هزار و 700 تن آرد يارانه اي بين 106 باب نانوايي شهرستان بويراحمد توزيع مي شد ولي هم اكنون اين ميزان آرد بين 280 نانوايي بويراحمد توزيع مي شود و همين امر موجب كاهش سهميه آرد يارانه اي نانوايي هاي اين شهرستان شده است.
در اين آيين 10 نفر از متصديان مجتمع هاي توليد نان، خبازان، كارگران و شاطران نمونه نانوايي هاي شهرستان بويراحمد با اهداي لوح سپاس و جوايز ارزنده تجليل شدند.
7535/671
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۵
ياسوج - ايرنا - رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد گفت: نگاه ويژه اي به بحث آرد و نان و موضوع مهم كيفيت نان در اين استان شود.