به گزارش روز يكشنبه ايرنا و به نقل از پايگاه اطلاع رساني اين دانشگاه،
'نسرين عليزاده' گفت: به منظور آگاه سازي جامعه در زمينه كاهش مصرف نمك و روغن، بازديد از بوفه هاي مدارس و نانوايي ها در اولويت اين معاونت است.
وي همچنين آموزش سالمندان و برگزاري همايش عمومي و جشنواره غذا را در برنامه بسيج ملي كاهش نمك از ششم دي تا دهم بهمن دانست.
وي گفت: سرانه مصرف نمك در كشور شش و در جهان سه كيلوگرم مي باشد كه اين ميران دو برابراستاندارد جهاني است.
عليزاه با بيان اين كه به طور تقريبي از هر سه زن يك نفر و از هر 12 مرد يك نفر به پوكي استخوان مبتلا مي شوند، افزود: پوكي استخوان بيماري است كه با كم شدن توده استخوان و نابودي ساختمان بافت استخوان توصيف مي شود.
وي اظهار كرد: اين وضعيت منجر به شكستگي استخوان و افزايش خطر شكستگي لگن، ستون فقرات و مچ دست مي شود.
اين مسوول تاكيد كرد: دريافت زياد نمك و سديم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمك سبب كاهش بازجذب كلسيم از كليه شده ودفع ادراري آن را افزايش مي دهد كه خود عامل مهمي دركاهش تراكم استخواني و پوكي استخوان است.
كارشناس بهبود تغذيه دانشگاه همچنين با اشاره به اين كه مصرف زياد نمك از مهم ترين عوامل فشارخون بالاست، تصريح كرد: امروز با توجه به شيوع بالاي بيماري هاي قلبي وعروقي و پرفشاري خون مصرف زياد نمك به عنوان يكي از مهم ترين عوامل خطر دربروز اين بيماري ها شناخته شده است.
عليزاده يادآور شد: بررسي هاي انجام شده مشخص كرده درصورتي كه افراد تنها سه گرم از مصرف روزانه نمك خود را كاهش دهند، حدود 50 درصد از بيماري هاي قلبي عروقي كاهش خواهد يافت.ك1
330
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
بجنورد-ايرنا- كارشناس بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي گفت: سه هزار بسته آموزشي با موضوع كاهش مصرف نمك و روغن در اين استان 867هزار نفري توزيع شد.