به گزارش ایرنا ازمعاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، ' افسانه زلكینژاد ' همافزایی، انتقال دانستهها و افزایش كیفیت ارائه خدمات را از مزایای وجود یك شبكه آزمایشگاهی با گستره فناوریهای راهبردی برشمرد وافزود: هدف اصلی شبكه آزمایشگاهی راهبردی معاونت علمی همافزایی و توانمندسازی آزمایشگاههای كشور در حوزههای مختلف فناوری است.
وی بیان كرد: شبكه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی این امكان را فراهم آورده تا آزمایشگاههایی كه در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی فعالیت میكنند بتوانند توانمندیهای خود را به نحوی بهتر و در قالب یك شبكه منسجم ارائه دهند.
زلكی نژاد با اشاره به اینكه شبكه آزمایشگاهی در انتقال تجربیات و دستاوردها با یكدیگرتبادل نظردارند، اظهاركرد: در دیگر شبكههای آزمایشگاهی محدودیتی وجود داشت كه تنها دستگاهها مرتبط با هرحوزه مورد ارزیابی قرارمیگیرند، اما این شبكه میتواند از لحاظ تحت پوشش قراردادن و لحاظ كردن تجهیزات یك آزمایشگاه یا مركز تحقیقاتی با دست باز عمل كند و تمامی تجهیزات یك آزمایشگاه در حوزه فناوریهای راهبردی را تحت پوشش خود قرار دهد.
وی ضمن اشاره به اینكه همسطح بودن آزمایشگاههای مراكز دولتی و مراكزخصوصی عضو میتواند مشكلاتی برای مراكز آزمایشگاهی از حیث رتبهبندی و دریافت خدمات ایجاد كند گفت: بهتر است در شبكه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی، نوع نگاه به آزمایشگاههای بخش دانشگاهی و بخش خصوصی تفاوت داشته باشد، چراكه میزان بودجه و حمایتهای مورد نیاز برای آزمایشگاههای این دو بخش همسان نیستند.
این كارشناس آزمایشگاه افزود: در شبكه آزمایشگاهی اگر آزمایشگاههای مراكز دولتی از بخش خصوصی تفیك شوند ارائه تسهیلات و حمایت از این آزمایشگاهها بهصورت تخصصیتر و بهتر صورت پذیرد.
وی یادآورشد: مقایسه مراكز دولتی با مراكز قدرتمند و برجسته خصوصی، با در نظر گرفتن محدودیتهایی كه آزمایشگاههای دانشگاهی برای خرید امكانات و تجهیزات دارند، میتواند ارائه توانمندی مراكز دانشگاهی و دولتی در این شبكه آزمایشگاهی را با مشكلاتی مواجه كند، باید به بخش آزمایشگاهی دانشگاهی، با تفكیك مراكز خصوصی از دانشگاهی توجه بهتری شود.
زلكینژاد درباره ضرورتهای مورد نیاز شبكه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی در راستای افزایش كیفیت پژوهش بیان كرد: با توجه به اینكه حمایتها از بخشهایی صورت میگیرد كه خدمات ارائه میدهند، اگر حمایتها فقط شامل بخشهای خدماتی نبوده و به پژوهش نیز از سوی این شبكه آزمایشگاهی تسهیلاتی ارائه شود، پیشرفت در حوزه پژوهشهای آزمایشگاهی را شاهد خواهیم بود.
این كارشناس آزمایشگاه مركزی دانشگاه شهید چمران افزود: آزمایشگاه مركزی دانشگاه شهید چمران اهواز دارای دستگاههای پیشرفتهای است كه بخشی از این دستگاهها، از نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران خریداری شدهاند.
وی بیان كرد: هدف آزمایشگاه مركزی دانشگاه شهید چمران، ایجاد یك مركز كاملا تخصصی برای ساماندهی و سرویسدهی دستگاهها و ارائه خدمات است ، برگزاری كارگاههای آموزشی تخصصی و ارائه خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان و مخاطبین داخل و خارج از دانشگاه در دستور كار آزمایشگاه مركزی دانشگاه شهید چمران قرار دارد.
علمی (1)** 9340**1599
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
تهران- ایرنا- یك كارشناس آزمایشگاه، توجه ویژه شبكه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی به مراكز دانشگاهی در جهت بهبود كیفیت پژوهش را ضروری دانست.