'محمد باقر طوسي' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: امسال 140 هكتار از اراضي اين شركت به كشت چغندرقند اختصاص يافت كه در پاييز امسال هفت هزار تن محصول از آنها برداشت شد.
وي اظهار كرد: اين در حالي است كه پارسال 120 هكتار از اراضي اين شركت به كشت چغندرقند اختصاص يافت و حدود پنج هزار تن محصول از آن برداشت شد.
وي گفت: در حالي كه سطح زير كشت چغندرقند در استان خراسان رضوي و شرق كشور به دليل خشكسالي كاهش يافته، شركت كشاورزي رضوي با استفاده از الگوي كشت مناسب و روشهاي نوين آبياري نه تنها موفق به حفظ توليد شده بلكه ميزان آن را افزايش نيز داده است.
وي، استفاده از بذور اصلاح شده، بكارگيري از روش به زراعي، روشهاي آبياري زير سطحي سفالي و تحت فشار، كاشت و برداشت به موقع محصول را از جمله دلايل افزايش عيار چغندر قند در اين مزرعه عنوان كرد.
سرپرست شركت كشاورزي رضوي افزود: اراضي زير كشت چغندرقند اين شركت در محدوده شهرستان تربت حيدريه قرار دارد و در كارخانه قند تربت حيدريه وابسته به آستان قدس رضوي مصرف مي شود.
طوسي اظهار كرد: سالانه يك هزار و 200 هكتار از اراضي اين موسسه در تربت حيدريه و خواف زير كشت محصولات مختلف قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: همچنين سالانه 30 هزار تن انواع محصولات كشاورزي و دامي شامل گندم، جو، كلزا، چغندرقند، پنبه، يونجه، ذرت علوفه اي و گوشت قرمز در اين شركت توليد مي شود.
وي يادآور شد: اصلاح الگوي كشت در راستاي افزايش محصولات با بازدهي اقتصادي بيشتر براي افزايش سطح زير كشت محصولاتي همچون چغندرقند و كاشت محصولات جاليزي از برنامه هايي است كه در دستور كار اين شركت قرار گرفته و تلاش مي شود امكان فروش اين محصولات در بازارهاي خارج از كشور فراهم شود.
چغندرقند از محصولات آب بر است كه كشت آن دشوار بوده و در فصل پاييز برداشت مي شود.
حدود 10 سال پيش 75 هزار هكتار از مزارع خراسان به كشت چغندرقند با توليد سالانه يك ميليون تن محصول اختصاص داشت اما با توجه به خشكسالي اين ميزان هم اكنون به 16 هزار هكتار با توليد سالانه حدود 700 هزار تن كاهش يافته است.
عمده زمينهاي خارج شده از كشت چغندر به توليد محصولاتي همچون ذرت علوفه اي، گوجه فرنگي، سيب زميني و مانند آن اختصاص يافته است.
قوچان، چناران و تربت حيدريه از جمله مراكز عمده توليد چغندر قند در اين استان هستند لذا كارخانه هاي قند نيز در همين شهرستانها داير شده اند.
شركت كشاورزي رضوي از موسسات وابسته به آستان قدس رضوي است كه با بودجه موقوفاتي راه اندازي شده و اكنون براساس ميزان درآمد خود مديريت مي شود.
7489 / 664
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۴
مشهد - ايرنا - سرپرست شركت كشاورزي رضوي گفت: اين شركت به رغم خشكسالي و كاهش سطح زيركشت چغندرقند در خراسان رضوي، موفق به افزايش توليد چغندرقند با عيار 20 درصد شد.