مراغه - ايرنا - مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان‌ شرقي از توليد آرتميا در حاشيه درياچه اروميه خبر داد و گفت: از آب چاه ‌هاي اطراف اين درياچه براي اين منظور استفاده مي شود.

به گزارش ايرنا، محمد صمدزاده روز دوشنبه در جلسه كار گروه آب، كشاورزي و منابع طبيعي عجب شير افزود: حدود پنج ‌هزار هكتار از زمين ‌هاي اطراف درياچه اروميه لم ‌يزرع است كه به‌ دليل شوري آب‌هاي زيرزميني، مناسب كشت محصولات كشاورزي نيست و مي‌توان براي توليد و رشد آرتميا مورد استفاده قرار داد.

وي اظهار كرد: آرتميا موجود با ارزشي است، اگر حتي بخشي از درياچه اروميه احيا و توليد آرتميا مجددا از سر گرفته شود، صنعت آبزي‌ پروري كشور خودكفا مي شود.

مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان‌ شرقي ادامه داد: آرتميا پايه صنعت آبزي‌پروي است و اكنون استفاده از آن به عنوان غذاي زنده اصلي در تكثير و پرورش آبزيان رو به افزايش است.

صمدزاده با بيان اين كه ارزش آرتميا و قيمت آن در بازارهاي جهاني رو به افزايش است، خاطر نشان كرد: با احياي توليد آرتميا در بخشي از درياچه اروميه و يا پرورش مصنوعي و بهره ‌برداري اصولي و علمي از اين موجود، علاوه بر تامين احتياجات داخلي مي توان با صادرات آن براي كشور ارز آوري قابل توجهي كسب كرد.

' آرتميا ' (Artemia) نام علمي جانداري است سخت ‌پوست كه در آب‌ هاي شور زندگي مي‌كند.

درياچه اروميه يكي از غني‌ ترين منابع آرتميا در جهان شمرده مي‌شد.

آرتميا در صنايع پرورش ميگو و ماهي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

در دنيا سالانه بيش از دو هزار تن كيست آرتميا معامله مي ‌شود و به خصوص از خود آرتميا يا كيست آن در تغذيه مراحل نوزادي ماهيان، سخت پوستان و نرم تنان سود مي‌ برند.

وي از اجراي طرح پرورش ماهي خاوياري در قفس، در سدهاي استان خبر داد و گفت: آذربايجان شرقي بدليل داشتن منابع آبي و درياچه پشت سدها از ظرفيت هاي بالقوه مناسبي براي توسعه صنعت پرورش ماهيان خاوياري بويژه پرورش در قفس برخوردار است.

صمدزاده با اشاره به اين كه در استان آبزي‌پروري به عنوان شغل شناخته شده است، افزود: با اجراي اين طرح زمينه براي توسعه صنعت آبزي پروري ماهيان خاوياري در استان فراهم و با جذب سرمايه گذاري در اين بخش، افزايش اشتغال مولد و ارتقاء كيفيت توليد آبزيان پرورشي فراهم مي شود.

وي با بيان اين كه سالانه در استان چهار هزار و 700 تن انواع ماهي گرم و سردآبي در زمينه هاي مختلف توليد مي شود، گفت: اين ميزان در سال جاري به پنج هزار تن خواهد رسيد و سهم توليد عجب شير در سال گذشته 144 تن بود كه اين رقم در سال جاري به 200 تن خواهد رسيد.

فرماندار عجب شير نيز در اين جلسه گفت:اكنون پنج مزرعه آبزي پروري در اين شهرستان وجود دارد.

ابراهيم طاهري افزود: منطقه قلعه چاي در زمينه توسعه بخش‌هاي مهم كشاورزي و شيلات در اين شهرستان از موقعيت خوبي برخوردار است و بايد بسترسازي مناسبي در آن انجام شود.

وي يادآوري كرد: با توجه به نياز اين شهرستان براي ايجاد اشتغال، جهاد كشاورزي در حوزه خود بايد با آموزش هاي لازم به كشاورزان و پرورش دهندگان آبزيان، منطقه را به قطب آبزي پروري تبديل كند.

طاهري ادامه داد: سد قلعه چاي و ظرفيت‌هاي آن فرصتي ارزشمند براي مردم و توسعه اقتصادي منطقه است كه بايد با مديريت هماهنگ و منسجم برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي استفاده بهينه از اين منبع و نعمت بزرگ خدادادي انجام شود.

شهرستان عجب شير با 85 هزار نفر جمعيت در فاصله 98 كيلومتري جنوب غربي تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.

7485/590/587