برلين - ايرنا - معاون سخنگوي دولت آلمان پايان ماموريت نظامي ناتو در افغانستان و خروج نظاميان خارجي از اين كشور را نقطه عطفي در تاريخ افغانستان دانست.

به گزارش ايرنا،'كريستيانه ويرتس' روز دوشنبه در نشست خبري سخنگويان دولت آلمان با خبرنگاران با اشاره به روزهاي پاياني سال 2014 و پايان يافتن ماموريت نظامي ناتو در افغانستان طي روزهاي آينده، يادآورشد: ناتو بعد از 13 سال حضور نظامي در افغانستان به موفقيت هاي مهمي دست يافت اما براي رسيدن به هدف نهايي در اين كشور همچنان راه طولاني در پيش داريم.

اين مقام دولت آلمان به ادامه حضور برخي از نظاميان آلمان در افغانستان بعد از سال 2014اشاره كرد و تاكيد كرد: ادامه ماموريت نظاميان خارجي از جمله سربازان آلماني در افغانستان كه با هدف ارايه آموزش هاي نظامي خواهد بود،حاوي اين پيام براي دولت و مردم اين كشور است كه همچنان مي توانند روي كمك ما حساب كنند.

در همين رابطه 'سباستين فيشر' معاون سخنگوي وزارت امورخارجه آلمان نيز در سخناني با اشاره به پيشرفت هاي بدست آمده در طول سال هاي حضور نظاميان خارجي در افغانستان ،افزود:به رغم حضور طولاني مدت نظاميان ناتو ما همچنان شاهد ناامني،قاچاق گسترده مواد مخدر،فساد بالاي اداري و مالي و همچنين ناكامي در روند برقراري صلح و آشتي بين طالبان و دولت اين كشور هستيم.

رسانه هاي آلمان روز دوشنبه با توجه به پايان ماموريت نظاميان خارجي و آلمان در افغانستان با فرارسيدن روزهاي پاياني سال 2014به اين نكته اشاره كردند كه بعد از 13 سال حضور نظاميان ناتو در افغانستان، طالبان در اين كشور همچنان با قدرت به كار خود ادامه مي دهد و بي ثباتي و ناآرامي كماكان حاكم است.

در سرمقاله هاي رسانه هاي آلماني به صورت عمده اين پرسش مطرح شده است كه وقتي نيروهاي نظامي بين المللي با تمامي امكانات خود بعد از 13 سال حضور مستمر قادر به تامين امنيت كامل در افغانستان نبوده اند،نيروهاي محلي چگونه قادر خواهند بود به تنهايي از پس از اين ماموريت مهم برآيند.

در همين رابطه نتايج يك نظرسنجي در آلمان كه در رسانه هاي اين كشور منتشر شده نيز حكايت از اين دارد كه بيشتر مردم اين كشور معتقدند ماموريت نظامي آلمان در افغانستان با موفقيت همراه نبوده و منجر به برقراري صلح و امنيت در اين كشور نشده است.

اروپام*4*456*1701**1010