تهران-ايرنا- رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: نسخ خطي ميراث شرافت ،هويت فرهنگ و اخلاق ما محسوب مي شود و بايد اين ميراث را حفظ و نگهداري كرد تا به نسل هاي آتي منتقل شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، 'سيدرضا صالحي اميري' دوشنبه شب در آيين چهاردهمين بزرگداشت حاميان نسخ خطي با بيان اين كه امروزه هواي كشور پاك تر شده است و نفس كشيدن در چنين هوايي راحت تر شده گفت: برگزاري همايش حاميان نسخ خطي يكي از حركت هايي است كه نتيجه آن فضليت جويي و فضليت خواهي است.

چهارهمين آيين بزرگداشت حاميان نسخ خطي در كتابخانه ملي ميزبان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، مشاور رييس جمهوري در امور اقليت ها ، انديشمندان و متخصصين اين حوزه و شخصيت هاي ديني و سياسي در سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران برگزار شد.

صالحي اميري افزود: امروزه فرهنگ بن مايه همه فضليت ها است و مسير توسعه بدون فرهنگ ميسر نمي شود.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: چه خوب مي شد كه اصحاب سياسي و اقتصادي نيز سال و ماهي را براي زيستن در محيط فرهنگي اختصاص مي دادند و لذت زندگي در اين حوزه را درك مي كردند.

وي گفت: مجموعه تلاش كساني كه در برگزاري همايش حاميان نسخ خطي در اين سال ها زحمت كشيده اند در جهت هويت بخشي به جامعه و نظام جمهوري اسلامي ايران بوده و زمينه اي را براي رابطه حوزه تمدن و فرهنگ ايراني و منابع خطي بوجود آورده است.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با بيان اين كه حاميان نسخ خطي را بايد حامي هويت ايراني و اسلامي دانست، گفت: زبان و خط فارسي، قلم دانشمندان و فرهيختگان و حاملان فرهنگ بخشي از هويت ملي ما محسوب مي شوند.

صالحي اميري با اشاره به تلاش هاي مستمر نجفقلي حبيبي در برگزاري همايش حاميان خطي گفت: مهمانان اين همايش از چهره هاي هويت ساز كشور به شمار مي روند.

وي ادامه داد: حفاظت ، مرمت و خريداري نسخه هاي خطي يكي از برنامه هاي هشتگانه كتابخانه ملي است ، دراين مكان برنامه منسجمي براي تجهيز اين بخش وجوداشته و ظرفيت هاي آن افزايش مي يابد .

رييس سازمان اسناد وكتابخانه ملي ايران اظهار كرد: امروزه بخش عظيمي از نسخه هاي خطي ايراني و اسلامي در شبه قاره و بخشي ديگر در ميان خانواده هاي ايراني پراكنده است.

وي با اشاره براينكه كتابخانه ملي در تلاش است تا نسخ خطي ارزشمند را خريداري كند تا از خطر نابودي ها جلوگيري شود ، گفت : ازاين طريق هم زمينه بخش نسخه هاي كتابخانه ملي فراهم مي شود.

صالحي از انديشمندان و پژوهشگران حوزه فرهنگي براي برگزاري سينمارها و نشست هاي تخصصي در كتابخانه ملي دعوت كرد و گفت: با برگزاري نشست هاي فرهنگي مي توانيم گامي در امر توسعه كشور برداريم.

فراهنگ**1497**1601**