هر چه در سايه اقداماتي چون توقف توليد بنزين در پتروشيمي ها و بعد واردات بنزين پاك، پايتخت و ساكنان پرشمارش پاك ترين تابستان در سالها و چه بسا ده اخير را تجربه كردند، مدتي است كه با شروع فصل سرما و بروز پديده وارونگي جوي، ميزان آلودگي هواي پايتخت به مرز هشدار رسيده ولي اظهار نظرهاي سياسيون مانع از آن ميشود كه نقد منصفانه اي در اين باره بشويم.
به گزارش «تابناك»، حسين طلا، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در اين باره ميگويد: بنده معتقدم كه آلودگي هوا تحت تاثيير فاكتورهاي متعددي است و جستوجوي ريشه آن در يك مولفه مانند بنزين درست نيست؛ هم حمل و نقل در آن تاثير دارد، هم شرايط جوي در آن موثر است، هم به سوخت ارتباط دارد، به ساخت و ساز و خيلي چيزهاي ديگر و اين گونه نيست كه تنها از بنزين نشات گرفته باشد كه با رفع آلودگي آن بتوان به هواي پاك رسيد.
وي ميافزايد: متاسفانه پاسخگويي به مسائل در مواجهه با رسانه ها سياسيست و در سايه اين سياست زدگي، برنامه هايي براي رفع آلودگي ارائه ميشود كه شعاري است نه عملياتي. اينجاست كه يكي از خوبي هاي بنزين وارداتي و بد بودن بنزين توليد داخل ميگويد و ديگري عكس اين موضوع را مدعي ميشود و متاسفانه شاهديم كه حتي از باد و آب و هوا هم برداشت سياسي ميشود.
دبير مجمع نمايندگان استان تهران در پاسخ به اين سوال كه چرا در مجمع استاني براي سياست زدايي از اين مقوله ورود نكرده و مستندات طرفين را براي روشن شده حقيقت دريافت و بررسي نميكنيد، ميگويد: هم موضوعات در مجموعه شهر تهران، استان تهران و در كل كشور زياد است و هم توان بهره برداري، پژوهشي و مطالعاتي مجمع اينقدر نيست كه بتوانيم در چنين موضوعاتي ورود كنيم. به عنوان مثال درباره مبارزه با مواد مخدر جلساتي برگزار كرديم كه چون مسئولان اجرايي پاي كار نيامدند، توفيق چنداني از آن حاصل نشد.
طلا با تاكيد بر اينكه بايد اين واقعيت را بپذيريم كه در استان تهران بيش از دوازده ميليون نفر زندگي ميكنند كه بايد به سلامتشان پرداخته شود، ميافزايد: بر اين اساس، ميبايست هم اجرا، هم تقنين و هم قضا بايد در كنار هم در اين راستا حركت كنند نه اينكه توقع داشته باشيم چنين مسئوليت خطيري را مجمعي به انجام برساند كه ماهيتا چنين توان عملياتي اي را در اختيار ندارد و حتي اگر از نهادهايي مانند مركز پژوهش هاي مجلس براي اين موضوع كمك بگيرد، باز به اين دليل كه توان عملياتي ندارد، نخواهد توانست كاري از پيش ببرد.
اين نماينده مجلس با تاكيد بر اينكه مهم ترين ضعفي كه در اين راستا به چشم ميخورد، فقدان نقشه راه براي تهران است، ميگويد: آيا كسي ميداند كه تهران قرار است تا كجا بزرگ شود و براي اين بزرگ شدن چه ملزوماتي دارد و با چه مشكلاتي دست به گريبان است؟ متاسفانه باور عمومي غلطي درباره تهران وجود دارد كه اين است كه «تهران برخوردار است»؛ در حالي كه وقتي وارد سرانه ها ميشويد، با واقعياتي مواجه ميشود كه نشان ميدهد اين موضوع كاملا اشتباه است.
طلا در پايان در پاسخ با اشاره به بودجه استان تهران در لايحه تقديمي دولت براي سال آتي ميگويد: بر اساس لايحه بودجه، سهم مالياتي استان تهران در بودجه افزايش يافته اما سهم اعتبارات هزينه اي يا تملك استان افزايش بسيار اندكي داشته و رشد آن بسيار ناچيز بوده كه اين موضوع با توجه به محروميت هايي كه در پايتخت كشور وجود دارد، نشان خواهد داد كه مشكلات موجود به زودي رفع شدني نيستند؛ حالا بخواهد آلودگي هوا باشد يا فقدان فاضلاب، خرابي راه ها و غيره.
منبع/ تابناك
اول **
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲
تهران - ايرنا - به نوشته سايت خبري تابناك ،بايد اين واقعيت را بپذيريم كه در استان تهران بيش از دوازده ميليون نفر زندگي ميكنند كه بايد به سلامتشان پرداخته شود؛ بر اين اساس، ميبايست هم اجرا، هم تقنين و هم قضا بايد در كنار هم در اين راستا حركت كنند نه اينكه توقع داشته باشيم چنين مسئوليت خطيري را مجمعي به انجام برساند كه ماهيتا چنين توان عملياتي اي را در اختيار ندارد.