محمدرضا مروارید روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: پرونده منطقه آزاد مهران پس از این مرحله برای تصویب نهایی به هیات دولت ارجاع و سپس راهی مجلس می شود.
وی یادآور شد: با توجه به ظرفیت های منحصر به فرد ایلام، دولت تدبیر و امید به این دیار توجه ویژه ای دارد و در این راستا طرح تبدیل مهران به منطقه آزاد اقتصادی، صنعتی و تجاری كه از سوی مسوولان ارشد استان تهیه شده بود، در شورای عالی مناطق آزاد مورد موافقت دولت قرار گرفت.
استاندار ایلام اضافه كرد: مهران منطقه ای شناخته شده در كشور است و بسیاری از مقام های نظام با ظرفیت ها و توانمندی های این منطقه آشنا بوده و شناخت كافی دارند.
وی، سهولت در دریافت ویزای تردد، تجارت آسان كالا، تسهیل امور گمركی و فعالیت سرمایه گذاران خارجی و زمینه تاسیس بانك های خارجی را از مزایای راه اندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی در مهران عنوان كرد.
مروارید ادامه داد: زیرساخت های لازم از جمله 800 هكتار زمین در جوار بازارچه فعلی مرزی و در بخش های آب و برق برای حضور صنایع مختلف در مهران و تجارت كالا فراهم شده ضمن اینكه استان ایلام نیز از آمادگی كامل برای پذیرایی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برخوردار است.
وی از تمهیدهای اندیشیده شده برای ایجاد فرودگاه در مهران خبر داد و گفت: با تصویب نهایی منطقه آزاد تجاری و صنعتی در این مرز، راه اندازی فرودگاه ضروری است كه مسوولان استان به طور جدی تحقق این امر را دنبال می كنند.
استاندار اضافه كرد: اكنون باند فرودگاه و پاركینگ آن در مهران آماده شده و به زودی سایر امكانات نیز در این مكان ایجاد خواهد شد.
مروارید از وزارت نفت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور خواست نگاه ویژه ای نسبت به منطقه آزاد مهران با توجه به ظرفیت های منحصر به فرد آن در توسعه استان ایلام و كشور داشته باشند و منابع مورد نیاز برای تكمیل زیرساخت های آن را تامین كنند.
شهرستان مرزی و نفت خیز مهران در همسایگی عراق و در جنوب باختری استان ایلام قرار دارد و در اربعین امسال بیش از یك میلیون و 400 هزار نفر از طریق این مبادی رسمی به داخل و خارج كشور برای زیارت عتبات عالیات تردد داشتند.
مرز رسمی این شهرستان به سبب نزدیكی به شهرهای زیارتی و پایتخت عراق، حضور و سكونت شیعیان در استان های آن سوی مرز در كنار پیوندهای مذهبی، قومی و فرهنگی مردم مناطق مرزی و بخشی از بغداد با جامعه استان ایلام، امن ترین مسیر رفت و آمد و مرز جمهوری اسلامی ایران در همسایگی عراق به شمار می رود.
روزانه به طور میانگین هفت هزار نفر از راه این مرز بین المللی در 100 كیلومتری ایلام به شهرهای مذهبی عراق و ایران سفر می كنند.
پایانه بازرگانی مهران یكی از مهمترین مبادی صادرات كالا و خدمات از جمهوری اسلامی ایران به كشور عراق است.
نزدیك به یك میلیارد دلار كالای ساخت ایران در سال 92 از راه این پایانه مرزی به عراق صادر شد.
مناطق آزاد تجاری - صنعتی از مهمترین پایگاه های تجاری - اقتصادی كشورها هستند كه در عین شكوفایی اقتصاد، می توانند به عنوان یكی از محرك های اقتصادی كشورها به خصوص در زمینه صادرات محسوب شوند.
591/7177/540
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران در این استان در نشست امروز كارگروه تخصصی شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی مورد موافقت قرار گرفت.