به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، دیستروفی عضلانی به گروهی از بیماری های ژنتیكی گفته می شود كه باعث تضعیف عضلات ارادی و غیر ارادی می شوند.
شایع ترین نوع این بیماری دوشِن نام دارد كه معمولا از سنین 2 تا 5 سالگی در پسران دیده می شود. این حالت كه معمولا منجر به مرگ بیمار می شود، هیچ دروش درمانی ندارد و معمولا از داروهای مختلف برای كنترل آن استفاده می شود.
مهمترین مشكل بیماران مبتلا به دیستروفی عضلانی، اختلال در عملكرد ماهیچه های قلب است.
مطالعات محققان دانشگاه ایالتی اوهایو نشان می دهد كه استفاده از داروهای تركیبی سرعت تضعیف ماهیچه های قلب را كند می كند و می تواند منجر به توسعه درمان قطعی این عارضه شود.
در بین این داروهای تركیبی، موثرترین گزینه داروهای ضد فشار خون هستند.
به گزارش مركز كنترل و پیشگیری بیماری آمریكا، از هر 5600 تا 7700 مرد آمریكایی، یك نفر به این عارضه مبتلاست.
نتایج این تحقیقات در نشریه Lancet Neurology منتشر شده است.
براساس یك تعریف پزشكی،بیماری دیستروفی - دیستروفی عضلانی(MD) به گروهی از اختلالات عضلانی ارثی غیر التهابی پیشرونده و در عین حال بدون اختلال در سیستم اعصاب مركزی یا محیطی گفته می شود. این بیماری، عضلات را گرفتار كرده و با تخریب فیبرهای عضله همراه است. نخستین گزارش تاریخی درباره دیستروفی عضلانی در سال 1836 توسط كنت و جیوجا داده شد كه در آن به شرح دو برادر پرداخته بودند كه ضعف عضلانی پیشرونده آنها 10 سالگی آغاز شده بود.با این حال در سال 1852، اولین گزارش جامع در مورد این بیماری توسط مریون نوشته شد و فرضیه انتقال ژنتیكی از زنان به مردان و ابتلای آنان را شرح داد.
دوشن عصب شناس فرانسوی در سال 1868 برای اقدامات بنیادین پژوهشی و كمك هایش برای درك بیماری عضله، یكی از شدیدترین و شاخص ترین انواع دیستروفی عضلانی را به نام خود ثبت كرد. پیدایش و پیشرفت روش های زیست شناسی مولكولی موجب شد تا نقص در رمز وراثتی پروتئینی مربوط به سلول های عضله اسكلتی (دیستروفین) تشخیص داده شود. نقص دركمپلكس پروتئینی مربوط به درون بافت ماهیچه ای سلول،انواع دیستروفی را ایجاد می كند. یكی از اصلی ترین شاخص های بیوشیمیایی در فرآیند تشخیص بیماران دیستروفی افزایش مقدار (CPK) در اثر نشت اجزای درون سلولی به خارج از سلول میباشد. با افزایش شناخت از روند دیستروفی در بیماران مختلف، مشخص شد كه انواع مختلفی از دیستروفی ها وجود دارند.
علمی (6) ** 9259**1599
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۴
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه آمریكایی اوهایو موفق به تولید داروی دیستروفی عضلانی دوشن (DMD) شدند.