تهران - ایرنا - «مرضیه افخم» سخنگوی وزارت امور خارجه در واكنش به تحریم های جدید آمریكا علیه ایران گفت: این اقدام خلاف تعهدات آمریكا بر اساس برنامه اقدام مشترك ژنو است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی ایرنا و در واكنش به تحریم های جدید آمریكا علیه 9 شخص حقیقی و حقوقی افزود: در شرایطی كه مذاكرات بین ایران و 1+5 در جریان است، چنین حركتی نقض صریح اصل حسن نیت بوده و اراده آمریكا برای حل مسایل را زیر سوال می برد.

افخم تاكید كرد: از نظر ما این تصمیم دولت آمریكا واجد هیچ گونه تاثیر عملی در مراودات تجاری ایران با سایر كشورهای جهان و شركت های خارجی نیست.

وی با بیان این كه این اقدام ماهیت كاملا سیاسی و تبلیغاتی دارد، تصریح كرد: ما معتقدیم این اقدام با توجه به شرایط سیاسی داخلی آمریكا اتخاذ شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان كرد: این گونه اقدامات هیچگونه تاثیری بر اراده دولت ایران در قبال اجرای وظایف حاكمیتی خود در برابر ملت ایران ندارد و ما به تلاش های خود برای تامین و تهیه تمام نیازهای صنعتی و تجاری كشور با بهره گیری از تمامی روش ها و امكانات ادامه خواهیم داد.

افخم تصریح كرد: ما خود را ملتزم به تحریم های غیرعادلانه ای كه علیه منافع قانونی و مشروع ملت ایران وضع شده است، نمی دانیم.



**مذاكره ایران و 1+5 در 25 دی ماه

وی در پاسخ به سوالی درباره زمان و مكان دور بعدی مذاكرات هم گفت: دور بعدی مذاكرات 15 ژانویه برابر با 25دی ماه در سطح معاونین در ژنو برگزار می شود كه شامل مذاكرات ایران با 1+5، دوجانبه و چندجانبه خواهد بود.

افخم در خصوص مذاكرات كارشناسان ایران و 1+5 نیز افزود: از آنجا كه مذاكرات در سطح معاونین است اگر نیاز باشد كارشناسان طرفین در حاشیه گفت و گو خواهند كرد و برنامه ای برای مذاكره كارشناسان پیش از این موعد وجود ندارد.



**روسیه به مشاركت فعال در مذاكرات ادامه می دهد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره تنش بین روسیه و آمریكا و تهدید مقامات روس بر كاهش سطح همكاری ها با غرب درباره ایران و سوریه گفت: تحریم علیه هر كشوری كه باشد ابزاری نامشروع، ناكارآمد و غیرسازنده است و شرایط را پیچیده تر می كند.

افخم در عین حال ادامه داد: لازم است مذاكرات هسته ای بین ایران و اعضای 1+5 در فضای مثبتی صورت گیرد و مستقل از مسایل پیرامونی دنبال شود.

وی افزود: روسیه مشاركت فعال، مفید و سازنده ای را در مذاكرات هسته ای بین ایران و 1+5 داشته و اطمینان داریم كه این روند ادامه پیدا خواهد كرد.



*** 85 ایرانی در زندان های آمریكا

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سووالی درباره درخواست آمریكا برای تبادل زندانیان ایرانی با امیر میرزایی حكمتی زندانی ایرانی-آمریكایی نیز گفت: چنین درخواست رسمی به دست ما نرسیده و مقامات آمریكایی هم در اظهارنظرها این موضوع را تایید كرده اند.

افخم افزود: دولت ایران به زندانی شدن اتباع خود در دیگر كشورها حساس است و حدود 15 ایرانی در موضوع تحریم و 70 شهروند نیز به جرم های مختلف در آمریكا زندانی هستند.



**گفت و گو درباره زندانیان بین هیات های دو كشور

وی اضافه كرد: زندانیان ایرانی تحت شرایط غیرانسانی، به بهانه های واهی و بر اساس دلایل نامشروع زندانی شده اند و آزادی و بازگرداندن آنها به كشور در دستور كار دولت و به طور ویژه وزارت خارجه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: گفت و گوهایی حتی در حاشیه مذاكرات هسته ای بین هیات های ایرانی و آمریكایی در رابطه با آزادی زندانیان انجام شده است اما نه به این شكل كه دستور كاری برای مذاكرات بوده باشد.

افخم تاكید كرد كه موضوع و اتهام ایرانی هایی كه در زندان های آمریكا هستند، واهی است و امیدواریم راه حلی برای حل مشكل اتباع ایرانی در زندان های آمریكا پیدا شود و بتوانند به كشور بازگردند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره وجود قرارداد تبادل زندانی بین ایران و آمریكا نیز گفت: چنین قراردادی بین دو طرف وجود ندارد.



*** تاثیر یك كشور خاص بر قیمت نفت اغراق آمیز است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره گمانه زنی ها درباره ارسال نامه رسمی ایران به عربستان در خصوص كاهش قیمت نفت گفت: خبر ارسال چنین نامه ای صحت ندارد و آخرین نامه ای كه بین دو كشور مبادله شده نامه ای است كه ظریف به همه همتایان خود در جهان از جمله عربستان فرستاده است.

افخم یادآور شد: عربستان هم به نامه وزیر امور خارجه ایران پاسخ داده و مبادله رسمی پیام بوده و چیزی فراتر از این نبوده است.

وی اضافه كرد: بازار نفت همواره در گذشته هم با چنین نوساناتی مواجه بوده و این اولین بار نیست كه در تاریخ اوپك و همچنین سایر كشورهای تولید كننده نفت بحث كاهش قیمت ها رخ می دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همزمانی كاهش قیمت نفت با برخی رویدادها و تحولات منطقه ای و بین المللی، گمانه زنی ها در خصوص تاثیر تصمیمات سیاسی بر روند كاهش قیمت نفت را تقویت كرد.

افخم اظهار داشت: صاحبنظران معتقدند كه تصمیم گیران كشورهای صادركننده نفت می توانستند بهتر از این بر روند قیمت ها تاثیر بگذارند ولی این هم اغراق است كه بگوییم صرفا یك كشور اراده این كار را داشته و اراده یك كشور باعث شده كه چنین آثاری در بازار جهانی نفت رخ دهد.

وی افزود: مجموعه عوامل موثر بر كاهش قیمت نفت را باید با همدیگر دید؛ در عین حال این كه رایزنی هایی هم شده یا نه ما هم در خبرها دیدیم ولی چیزی به صورت رسمی و مستند كه ملاك دقیقی برای ما باشد در اختیار نداریم .



**رایزنی برای سفر مقامات ایران و عربستان

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره سفر مقامات ارشد ایران به ریاض هم گفت: روابط ایران و عربستان روند عادی خود را طی می كند، سفارتخانه ها فعال هستند و گفت وگوهایی بین دو كشور در خصوص موضوعات مختلف برقرار است اما اینكه سفری در سطح بالا در نظر باشد، در حال رایزنی است و چنانچه زمان و شرایط مناسب آن فراهم شود، صورت خواهد گرفت.



** امیدوارم سال جدید میلادی، سال آرامی برای تمام ملت ها باشد

به گزارش ایرنا، افخم همچنین با تسلیت شهادت امام حسن عسگری (ع) و گرامیداشت روز 9 دی گفت: همانطور كه رییس جمهوری فرمود این روز، روز تحكیم پیوند بین مردم و نظام است و این فرصت باید برای افزایش همدلی، وحدت و قانون گرایی استفاده شود.

وی فرا رسیدن سال نو میلادی را نیز به هموطنان مسیحی و همه مسیحیان جهان تبریك گفت و ابراز امیدواری كرد در سال جدید، صلح، دوستی و امنیت میان ملت ها بیشتر شود.



** انگلیس به دنبال امنیتی كردن شرایط منطقه است

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص انتشار اخباری درباره ایجاد پایگاه نظامی در بحرین توسط انگلیس نیز گفت: ما همواره اعلام كرده ایم كه بحث تامین امنیت توسط كشورهای منطقه، سیاستی اصولی است و بر اساس همكاری و هماهنگی بین كشورهای منطقه شكل می گیرد و هر اقدامی خارج از این رویه می تواند آثار منفی بر منطقه داشته باشد.

افخم افزود: انگلیس بر اساس استانداردهای دوگانه ای كه در قبال مباحث امنیتی دارد دنبال امنیتی كردن شرایط منطقه است.

وی به سابقه استعماری انگلیس نیز اشاره كرد و گفت: بر اساس برخی گمانه زنی ها، انگلیس به نوعی دنبال بازگشت به دوران قبل از خروج استعمار از خلیج فارس است اما بر اساس نیاز و شرایط منطقه، بایستی از تحمیل پیمان های نظامی و تكرار رویه های اشتباه گذشته جلوگیری شود.



** سفر خالد مشعل به ایران

سخنگوی وزارت امورخارجه درباره رابطه ایران با حماس و گمانه زنی درباره سفر خالد مشعل به ایران نیز اظهار داشت: برنامه كلی برای سفر مشعل به تهران وجود دارد اما برنامه زمانبندی مشخصی ندارد، در عین حال تاكید می كنیم كه گفت و گوها بین ایران و حماس برقرار است.



**سفر مقام فرانسوی به ایران

افخم همچنین سفر آتی مدیر كل خاورمیانه وزارت خارجه فرانسه به ایران را در چارچوب گفت و گوهای یك سال گذشته بین تهران و پاریس عنوان كرد و گفت: این گفت و گو ها پیرامون موضوعات مختلف منطقه ای، دوجانبه و برخی موضوعات مورد علاقه صورت می گیرد.



** حمایت ایران از طرح های واقع بینانه برای حل بحران سوریه

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برگزاری نشست های مخالفان دولت سوریه در قاهره با هماهنگی روسیه و همچنین رایزنی های تهران-مسكو برای حل این بحران نیز گفت: از ابتدای بحران سوریه در چهار سال گذشته، ایران همواره بر استفاده از راه حل های سیاسی تاكید كرده و روند تحولات منطقه درستی موضع ایران را تایید كرد.

افخم افزود: ایران از هر طرح واقع بینانه برای تامین خواست مردم سوریه حمایت می كند و معتقد است گفت و گوهای سوری-سوری تنها راه حل برای حل این بحران است.

وی تصریح كرد: رایزنی هایی بین ایران و روسیه برای حل بحران سوریه در جریان است و تلاش همه طرف ها برای حل مسالمت آمیز بحران با احترام به حاكمیت و انتخاب مردم این كشور می تواند كمك كننده باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: كشورهایی كه فكر می كردند طی چند ماه می توانند شرایط سوریه را دگرگون كنند به این نتیجه رسیده اند كه واقعیت منطقه و خواست ملت سوریه فاكتورهایی هستند كه قابل چشم پوشی نیستند.

افخم ابراز امیدواری كرد كه با شكل گیری رویكردهای واقع بینانه درباره بحران سوریه و گفت و گوهای سوری-سوری، این بحران حل شود.

وی گفت: حركت به سمت واقع بینی در موضوع سوریه اجتناب ناپذیر است و گمانه زنی هایی كه در رسانه ها درباره تغییر دیدگاه مخالفین دولت سوریه دیده می شود ناشی از همین موضوع است.



**حال دیپلمات ایرانی ربوده شده در یمن خوب است

سخنگوی وزارت خارجه درباره وضعیت «نوراحمد نیكبخت» دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن هم گفت: نیكبخت در شرایط جسمانی خوبی است اما تحول جدیدی در موضوع وی رخ نداده و پیگیری ها از مراجع مختلف ادامه دارد كه امیدواریم به نتیجه برسد و وی به سلامت به كشور بازگردد.



**بازگشایی سفارت انگلیس در جریان است

افخم در خصوص بازگشایی سفارت انگلیس در تهران نیز این گونه پاسخ داد: كاردارهای غیر مقیم مشغول فعالیت هستند، گفت و گوها و تماس ها برای انجام ماموریت و مذاكرات در جریان است، در عین حال پیش از این نیز اعلام كرده ایم موضوع بازگشایی سفارتخانه ها یك مسیر تدریجی اداری خود را دارد كه باید گفت و گوها ادامه پیدا كند تا مسایل حل و فصل شود.

وی تاكید كرد: این مسیر تدریجی و گام به گام در حال انجام است و اگر تغییر و تحول قابل ذكری صورت گیرد، اطلاع رسانی خواهد شد.



** تسهیل بازگشایی سفارت ایران در مغرب

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تسهیل بازگشایی سفارت ایران در مغرب(مراكش) هم گفت: سال گذشته پیرو مذاكرات تلفنی وزرای خارجه ایران و مغرب، از سر گیری روابط اعلام شد و سفیر جمهوری اسلامی ایران برای اعزام به محل ماموریت منصوب شده و مقامات مغرب نیز در صدد بازگشایی سفارتخانه و اعزام سفیر هستند.

افخم با بیان اینكه تسهیل بهتری از طرف جمهوری اسلامی ایران انجام شده است، یادآور شد: ما دارای ملكی در آن كشور بودیم، ساختمان سفارت در دسترس است و امكان شروع فعالیت فراهم می‌شود اما برای مغرب باید ساختمانی تهیه و مقدمات ایجاد سفارت فراهم شود.

وی با بیان این كه روابط ایران و مجموعه كشورهای عربی و اسلامی همواره مورد اهتمام بوده است، افزود: مغرب از كشورهایی است كه روابط ما با آن، دوران متعددی را طی كرده و ما خواهان گفت‌وگوهای بیشتر و برقراری روابط طبیعی با كشورهای عربی و اسلامی هستیم.



** بحرین واقع بینانه عمل كند

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین دستگیری دبیركل جمعیت الوفاق بحرین را نگران كننده دانست و خواستار آزادی وی شد.

افخم گفت: رویكرد امنیتی دولت بحرین برای حل معضلات داخلی این كشور اشتباه است و لازم است برای جلوگیری از پیچیده تر شدن اوضاع از این رویكرد دست برداشته و به خواست مردم احترام بگذارند چرا كه «جمعیت وفاق بحرین» جمعیتی قانونی است.

وی افزود: امیدواریم حكومت بحرین واقع بینانه عمل كرده و برای تامین خواسته های مردم این كشور اقدام كند.



**رایزنی با همسایگان درباره تروریسم

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر اخیر «حسین امیرعبداللهیان» معاون عربی-آفریقایی وزارت خارجه به امارات گفت: گفت و گوها و تبادل هیات با كشورهای همسایه از جمله كشورهای حاشیه خلیج فارس امری طبیعی است.

وی افزود: سفر معاون وزیر خارجه به امارات هم در همین راستا صورت گرفته و گفت و گوهای سازنده ای بین دو كشور صورت گرفته و در دولت جدید هم تقویت شده است.

افخم گفت: موضوعات دوجانبه و مسائل ایرانیان از جمله موضوعاتی بودند كه هم در معاونت عربی-آفریقایی و هم در كمیسیون كنسولی مشترك بین دو كشور مورد توجه قرار گرفتند.

سخنگوی وزارت خارجه، در عین حال مشورت ها و رایزنی هایی درباره مسائل منطقه ای از جمله امنیت منطقه ای ومبارزه با گروه های تكفیری- تروریستی را از موضوعاتی عنوان كرد كه در دستور كار رایزنی های تهران با مقامات كشورهای منطقه قرار دارد.

وی گفت: سفر آقای امیرعبداللهیان به امارات هم در همین چارچوب بوده و با هدف خاصی صورت نگرفته بلكه درچارچوب رایزنی ها و مشورت های منظم با كشورهای منطقه است.



**مسافران خارج قوانین كشورهای مقصد را مطالعه كنند

افخم در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بد زندانیان ایرانی در تركمنستان و دیگر كشورها هم گفت: خدمات به ایرانیان خارج از كشور، موضوع مهمی برای دولت است.

وی اضافه كرد: بحث اتباع ایرانی زندانی در خارج از كشور مورد توجه حوزه كنسولی وزارت خارجه است البته در مواردی مشكلات قانونی برای استرداد و كمك به ایرانیان زندانی در خارج از كشور وجود دارد و رایزنی هایی با برخی از این كشورها در این رابطه در جریان است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: آزادی برخی از این زندانیان نیازمند طی مراحل اداری است كه به تدریج انجام می شود.

وی افزود: در مورد خاص تركمنستان، دو سال مذاكرات فشرده در سطوح مختلف حتی در سطوح وزرا انجام شد و مشكل عمده در این حوزه این است كه افراد از قوانین كشور مقصد اطلاع ندارند و مشكلاتی برای خود ایجاد می كنند كه ما هم برای حل آن با سختی هایی روبرو هستیم.

افخم از رسانه ها خواست درباره قوانین كشورهای مقصد و خطراتی كه در این كشورها برای مسافران وجود دارد به هموطنان اطلاع رسانی كنند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: برخی كشورها شرایط و مقرراتی متفاوت از ایران دارند و این قوانین، مبادله كامل زندانیان در یك توافق جامع بین تهران و دیگر كشورها را با مشكل مواجه می كند.

وی افزود: امیدواریم شرایط برای بازگشت مابقی ایرانیان زندانی در تركمنستان و دیگر كشورها فراهم شود و آنها به كشور برگردند.

افخم در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بدی وضعیت بهداشتی زندان های تركمنستان هم گفت: یكی از اقدامات بخش كنسولی در زندان های كشورهای دیگر به همین مسائل مربوط می شود واقعا شرایط زندان ها در برخی كشورها غیراستاندارد و حتی غیرقابل باوری است.

این مقام مسئول اظهار كرد: تلاش می شود برخی امكانات بهداشتی به داخل زندان ها برای اتباع ایرانی منتقل شود ولی بخشی از اینها تابع مقررات آن كشورهاست و نیازمند رایزنی های كنسولی است.

وی گفت: اگرچه ممكن است این كمك ها به اتباع ایرانی در زندان های خارج ناچیز به حساب آید ولی برای همین كمك های ناچیز بارها مذاكره صورت می گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی، تعیین وكیل برای اتباع ایرانی زندانی در خارج را نیز یكی از دستور كارهای وزارت خارجه عنوان كرد.

وی اضافه كرد: آزادسازی اتباع زندانی ایرانی در خارج، تابع مقررات آن كشورها بوده و نیازمند رایزنی است اما از هموطنان خواهش می كنیم هشدارهای لازم را نسبت به مقررات دیگر كشورها جدی بگیرند.



**تسلیت شهادت سردار تقوی

افخم در پاسخ به سئوالی درباره شهادت یك سردار سپاه در عراق هم گفت: شهادت سردار تقوی را به خانواده ایشان تسلیت می گویم؛ وی در هنگام ماموریت خطیر مستشاری در عراق به دست گروه های تكفیری شهید شده و به خواسته اش كه شهادت بود، رسید.



**كسی اقدام تاثیرگذاری از ائتلاف ضد داعش ندیده است

افخم در پاسخ به سوالی درباره ائتلاف ضد داعش گفت: داعش ابزار قدرت ها برای تغییر موازنه قدرت در منطقه است و هرچه پیش می رود ناكارآمدی ائتلاف ضد داعش بیشتر روشن می شود و كسی اقدام تاثیرگذاری از این ائتلاف علیه تكفیری ها ندیده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشور افزود: تروریسم خطری است كه محدود به یك منطقه نخواهد بود لذا همكاری جمعی مجموعه كشورها را نیاز دارد تا بر اساس یك استاندار واحد با موضوع تروریسم برخورد شود.



**عراق در مسیر غلبه تروریسم قرار گرفته است

وی افزود: در مورد خاص عراق، بر اساس درخواست دولت این كشور، كمك ها و مشورت هایی به این كشور داشتیم و خوشبختانه با تغییرات مثبتی كه در حوزه سیاسی-امنیتی در این كشور رخ داده، دولت عراق هم با حمایت مرجعیت با اهتمام تمامی گروه ها و طوایف عراقی توانسته است به تدریج در مسیر غلبه بر تروریسم گام بردارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان كرد: بخش هایی از مناطق شیعه نشین، سنی نشین و كردنشین آزاد شده و تحولات خوبی رخ داده كه نشان می دهد اگر هوشیاری درباره چرایی گروه های تروریستی به خوبی ترسیم شود و وحدت و همدلی بین گروه های عراقی تقویت شود می توانند بر این بحران غلبه كنند.

وی افزود: البته این موضوع نافی مسوولیت دیگر كشورها نیست همه كشورها باید در این باره احساس مسوولیت كنند نه به خاطر اینكه خطری ممكن است گریبان آنها را بگیرد بلكه به خاطر اینكه خطر داعش خطری است كه همه جوامع حتی جوامع اروپایی و كشورهای فرامنطقه ای را هم تهدید می كند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: در هر حال موضوع تروریسم موضوعی جهانی است و باید همه كشورها به آن حساسیت نشان دهند و همكاری ها در جهت ریشه كردن آن را افزایش دهند.

وی اضافه كرد: ما با دولت و مردم عراق براساس مقررات بین المللی و خواست عراقی ها همكاری داریم و درباره چگونگی توزیع آن خود دولت عراق در مناطق عملیاتی تصمیم می گیرد.



**دفتر حماس به تهران منتقل نمی شود

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، افخم در پاسخ به سئوالی درخصوص گمانه زنی های رسانه های منطقه درباره انتقال دفتر حماس به تهران گفت: دفتر سیاسی حماس قرار نیست به تهران منتقل شود.



**دولت آمریكا مسوول اجرای هرگونه توافق با ایران است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص سوالی درباره قدرت یافتن جمهوری خواهان در كنگره جدید آمریكا گفت: اینكه كنگره جدید چه تصمیماتی اتخاذ می كند موضوع داخلی آمریكاست اما آنچه برای ایران مهم می باشد این است كه اگر توافقی در نتیجه مذاكرات صورت بگیرد مسول اجرای آن دولت این كشور خواهد بود.

وی افزود: دولت ها موظف هستند سازوكارهای داخلی و مراحل قانونی و نهادهای دیگر درباره توافقات با كشورهای دیگر هماهنگ كنند لذا توقع و انتظار ما این است كه دولت آمریكا این مسائل را در صورت حصول توافق مورد ملاحظه قرار دهد.



**بحث میانجیگری كشور ثالث بین ایران وعربستان مطرح نیست

افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره میانجیگیری كویت و عمان بین ایران و عربستان هم گفت: میانجیگری رسمی نداریم چرا كه روابط ایران و عربستان برقرار بوده و كانال های طبیعی گفت و گو بین دو طرف برقرار است.

وی افزود: اگر كشورهایی می خواهند روند جاری را ترغیب و تشویق كنند این نیت آنهاست و همواره هم كشورهای منطقه این تمایل را داشته اند اما چیزی به عنوان میانجیگری مطرح نیست.



**آماده كمك به خبرنگاران عازم استرالیا هستیم

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره مشكلات خبرنگاران ورزشی برای اعزام به جام ملت های آسیا در استرالیا هم گفت: این خبرنگاران در صورت مراجعه و اظهار مشكلاتشان، كمك لازم را دریافت می كنند.



**مقاومت تنها راه فلسطینی ها برای احقاق حقوقشان است

افخم درباره رد درخواست تشكیل دولت مستقل فلسطین در سازمان ملل گفت: حتی مطالبات حداقلی فلسطینی ها هم در شورای امنیت مورد پذیرش قرار نگرفت و این موضوع نشان می دهد كه تنها راه پیش روی ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان، مقاومت است.

وی اضافه كرد: اقداماتی كه در مجامع بین المللی در قبال مطالبات حداقلی فلسطینی ها صورت می گیرد تاكیدی بر این موضوع است كه اصل مقاومت باید به عنوان یك اصل دائمی مشروع باید مورد تاكید فلسطینی ها باقی بماند و قطعا این اصل نتیجه می دهد و فلسطینی ها خواهند توانست با تكیه بر این اصل به حقوق خود برسند.



**حمایت ها مالی و لجستیكی از داعش قطع شود

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی بخش هایی از موصل از دست داعش هم گفت: پیروزی ها موصل ناشی از فعالیت ارتش عراق و نیروهای مردمی است و ائتلاف در حوزه عملیاتی هنوز اقدام قاطع و روشنی انجام نداده است.

وی گفت: گام موثری كه می توانست علیه داعش انجام شود قطع حمایت های مالی و نظامی است كه هنوز برخی كشورها حمایت لجیستیكی از داعش را به عمل می آورند و هنوز راه های حمایت های مختلف از جمله كانال های پشتیبانی برای مداوای مجروحین داعش برقرار است.

افخم گفت: اگر ائتلاف ضدداعش می خواهد واقعا در مبارزه با داعش موفق عمل كند صادقانه با مردم عراق و منطقه رفتار كند و هم واقع بینانه،عملیاتی و همه جانبه با داعش مقابله كند.



**طرح روسیه برای حل بحران سوریه در مرحله ارزیابی است

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص طرح ابتكاری روسیه برای سوریه هم گفت: ما از هر گامی در سوریه كه بر گفت و گوهای سوری-سوری و نقش مردم تاكید كند، حمایت می كنیم.

وی افزود: گام های اولیه برای تحقق ابتكار سوریه شروع شده و البته باید مراحل خود را طی كند و آنچه در طی مراحل اهمیت دارد توجه به نقش محوری مردم و احترام به حاكمیت سوریه است.

افخم اضافه كرد: توجه به این اصول می تواند هرگونه مذاكره برای حل بحران سوریه را از خطرات احتمالی مصون كند.

وی ادامه داد: طرح ابتكاری روسیه در مرحله ارزیابی است و ما در مراحل اولیه از آن استقبال كردیم و باید دید در ادامه مذاكرات آیا سوریه هم به آن خواهد پیوست و چه شرایطی برای آن رخ خواهد داد.

سیام**9191**9012**1336**ن.پ**1572**1429