اهواز- ايرنا- رييس انجمن سازندگان تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان گفت: با راه اندازي منطقه ويژه نفت و گاز در اهواز 70 درصد ساخت دكل هاي حفاري در خشكي در اهواز ساخته مي شود.

' علي كراني' چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: معاونت علم و فناوري رياست جمهوري با راه اندازي منطقه ويژه نفت و گاز در خوزستان موافقت كرده است.

وي بيان داشت: ساخت دكل هاي خشكي حفاري كه در كشور چين ساخته و به خوزستان وارد مي شود، بالغ بر 30 ميليون دلار هزينه در بردارد كه با ساخت داخلي اين دكل ها در خوزستان اين هزينه هاي بسيار كاهش مي يابد.

كراني افزود: در خوزستان به 120 دكل حفاري نياز است كه هم اكنون

70 دكل در اين استان وجود دارد.

رييس انجمن سازندگان تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان با اشاره به اينكه ظرفيت ساخت قطعات صنعت نفت، گاز و پتروشيمي در خوزستان وجود دارد ، گفت:شركت هاي دانش بنيان در اين منطقه ويژه،نقش بسيار پررنگي دارند و مي توانند در كنار سازندگان و شركت نفت، ملي حفاري و پتروشيمي فعاليت زيادي را در اين منطقه انجام دهند.

كراني افزود: مناطق نفتخيز جنوب، شركت حفاري ، صنعت نفت، شهرك صنعتي و پارك علم و فناوري و استانداري خوزستان و انجمن سازندگان قطعات نفت و گاز در اين منطقه همكاري دارند.

وي اظهاركرد: شركت هاي دانش بنيان كارهاي جديدي را مي توانند در اين منطقه انجام دهند و به شركت هاي خصوصي براي مشاركت در اين منطقه نيز مي توانند ياري دهند.

وي گفت: منطقه ويژه نفت و گاز كه براي نخستين بار در كشور، در خوزستان ايجاد مي شود، باعث تمركز نيروي متخصص استان در بحث نفت و گاز و مراكزي مي شود كه در اين صنعت كار مي كنند و مي تواند گام بلندي در توسعه و پيشرفت صنعت نفت خوزستان و كشور باشد.

** منطقه ويژه نفت و گاز فرصتي براي صادرات صنايع نفتي خوزستان به عراق است

رييس انجمن سازندگان تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان گفت: با توجه به اينكه خوزستان در همسايگي كشور عراق قرار دارد، اين منطقه مي تواند فرصتي را براي صادرات توليدات صنعت نفت و گاز خوزستان به عراق فراهم كند.

كراني افزود:همچنين قطعاتي كه در اين منطقه ساخته مي شود را مي توان به استان هاي ديگر ارسال، و منبع درآمد بسيار ارزشمندي خواهد بود.

وي گفت: به دليل اينكه در انتظار تامين اعتبار براي اين منطقه نباشيم مقرر شده كه اين منطقه در شركت شهرك هاي شماره يك اهواز فعاليت خود را آغاز كند.

در اين شهرك صنعتي 150 واحد صنعتي وجود دارد كه 80 واحد در حوزه نفت و گاز فعال هستند.

رييس انجمن سازندگان تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي خوزستان عنوان كرد: بايد فضاي كار را براي شركت هاي دانش بنيان درمنطقه ويژه نفت و گاز فراهم كرد؛ دانشگاهيان از سوي شركت هاي دانش بنيان مي توانند در اين شهرك ها و صنايع ساخت قطعات نفت و گاز مشغول به كار شوند.

وي گفت: بايد به سازندگان قطعات نفت و گاز در خوزستان فرصت داده شود؛ اين منطقه مي تواند فرصت بسيار مناسبي براي اشتغال زايي را در خوزستان فراهم كند.

7158/640