به گزارش ايرنا، مشكل اخراج از كار زنان شاغل جهت استفاده از مرخصي زايمان بيشتر براي كارگران قراردادي وجود دارد بطوري كه بعد از استفاده از مرخصي قرارداد آنها تمديد نميشود.
باتوجه به ضرورت مرخصي زايمان براي زنان شاغل بايد اخراج زنان بابت استفاده از اين نوع مرخصي در قانون كار ممنوع و زمينههاي اجراي قرارداد دائمي در اين قانون فراهم شود.
يكي از بانوان شاغل تك فرزند ميبدي در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: به نظر من دولت قانون امنيت شغلي زنان شاغل جهت استفاده از مرخصي زايمان تضمين كند تا بانوان نقش خود را در فرزندآوري و افزايش جمعيت بدرستي ايفا كنند.
وي افزود: چون فعاليتهاي اجتماعي و همچنين ايفاي نقش مادري براي زنان شاغل همزمان انجام مي شود، مرخصي زايمان نبايد بهانهاي براي از دست دادن فرصت شغلي زنان شاغل شود.
اين بانوي شاغل در رابطه با اهميت رشد جمعيت و نقش بانوان شاغل در اين راستا گفت: اگر بانوان شاغل قراردادي امنيت شغلي آنها تضمين شود تا حدودي جامعه ما و زنان شاغل از تك فرزندي به سوي چند فرزندي گام بر مي دارند.
يكي ديگر از بانوان شاغل به خبرنگار ايرنا گفت: با توجه به اينكه جامعه ما با مشكل كاهش جمعيت روبرو شده اما زنان شاغل رغبتي به فرزندآوري ندارند و به تك فرزندي بسنده مي كنند.
وي كه خواست نامش ذكر نشود، با اشاره به مهمترين علل تمايل زنان شاغل به تك فرزندي خاطر نشان كرد: ترس از دست دادن شغل ديدگاه زنان شاغل در قبال فرزندآوري و كمك به افزايش جمعيت در جامعه را به كلي تغير داده است.
*** مديركل امور بانوان و خانواده استانداري يزد نيز با اشاره به مشكلات امنيت شغلي بانوان گفت: زنان شاغل به شكل قراردادي و قرارداد كار با تامين اجتماعي در زمان استفاده از مرخصي زايمان برگشت بكار ندارند.
'فخرالسادات خامسي' در گفت وگو با خبرنگار اظهار كرد: درصد زيادي از زنان بعد از استفاده از مرخصي زايمان برگشت بكار نمي خورند و همواره بعد از 6 ماه كارشان را از دست مي دهند.
وي افزود: زنان شاغل با قرارداد خدمات درماني جهت برگشت به كار مشكل ندارند و تنها مشكل آنها تنزل پستي است.
خامسي، با اشاره به يكي از قوانين شركتهاي خصوصي خاطر نشان كرد: در اين قانون تا سه ماه طرف قرار داد مي تواند از نيروي جايگزين استفاده كند و پس از سه ماه طرف قرارداد ملزم به برگشت بكار است كه عملا خيلي از زنان با داشتن فرزند سه ماهه امكان برگشت بكار ندارند.
اين مسوول ادامه داد: براي بيشتر كارفرمايان تامين اجتماعي كار در اولويت است و اكثرا نيروهاي قراردادي كارشان را از دست مي دهند.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري يزد، در خصوص راهكاري جهت جلوگيري از اخراج زنان شاغل خاطر نشان كرد: با در نظر گرفتن بسته تشويقي خوب براي كار فرما به تعداد بانواني كه از مرخصي زايمان استفاده مي كنند معافيت مالياتي در نظر گرفته شود.
وي افزود: بايد كارفرما را به نوعي مجاب كنيم كه از بانوان همراه با در نظر گرفتن مرخصي در مشاغل استفاده شود و
در بحث سياست جمعيتي در استان موانع برداشته و خانواده ها براي فرزندآوري تشويق شوند.
خامسي، با اشاره به اهميت رويكرد رشد جمعيت در كشور گفت: يكي از موانع رشد جمعيت اخراج زنان شاغل جهت استفاده از مرخصي زايمان است كه بايد اصلاح شود تا خانواده هابه سوي فرزندآوري تشويق شوند.
خامسي در رابطه با تعداد زنان شاغل اخراج شده در استان يزد گفت: اين موضوع در دست بررسي است و آمار دقيق و جامعي در دست نداريم.
رييس تامين اجتماعي ميبد هم در خصوص اخراج زنان شاغل گفت: تعدادي بيمه شده زن در ميبد از كار اخراج شده اند و مشمول مقرري بيمه بيكاري هستند.
'محمد فلاح' افزود: همه زنان بدليل استفاده از مرخصي زايمان اخراج نشده اند بلكه در قرار داد كار آنها علت اخراج عدم نياز به ادامه كار نوشته شده است.
رييس اداره كار ميبد نيز در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: در برخي موارد بواسطه اقدام كارفرما جهت جايگزيني نيروي جديد با شروع استعلاجي، كارگر پس از پايان مرخصي شغل خود را از دست داده و بيكار ميشد.
سيد 'احمد علايي' خاطر نشان كرد: آمار دقيقي از تعداد بانوان شاغلي كه به خاطر استفاده از مرخصي زايمان اخراج گرديدهاند در دست نيست.
وي افزود: بخشي از زنان شاغل پس از اتمام مرخصي زايمان خود از سوي كارفرما اخراج شده اند كه با طرح شكايت در اين اداره به آن رسيدگي و راي صادر شده است.
علايي اضافه كرد: هم اكنون با بخشنامه جديد وزارتخانه متبوع و در راستاي اجراي تبصره (2) ماده (3) قانون ترويج تغذيه با شير مادر موضوع اخراج زنان كارگر تا پايان دوران شيردهي ممنوع است.
با توجه به سياستهاي كشورمان در خصوص رشد جمعيت نبايد با اخراج زنان شاغل شرايطي بوجود آيد كه بچهدار شدن منجر به كاهش فعاليتهاي اجتماعي و اشتغال زنان در جامعه شود.
همچنين براي پيشگيري از تعديل زنان پس از بازگشت به محيط كار، مسولان تصميماتي اتخاذ كنند تا شايد بتوان از ريزش زنان پس از بازگشت از مرخصي زايمان به محيط كار جلوگيري كرد. ك/4
7548/616
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۴
يزد - ايرنا - اخراج بانوان شاغل به خاطر مرخصي زايمان باوجود نياز كشور به رشد جمعيت جامعه را به سوي تك فرزندي سوق مي دهد.