خمین – ایرنا – مدیر كل دامپزشكی استان مركزی گفت: تلفات در واحدهای مرغداری این استان از میانگین كشوری یك و نیم درصد كمتر است.

'علی رضایی پور' روز پنجشنبه در آیین معارفه سرپرست جدید شبكه دامپزشكی خمین افزود: میانگین تلفات در واحدهای مرغداری كشور 9درصد در یك دوره جوجه ریزی است در حالی كه این شاخص در استان مركزی هفت ونیم درصد است.

وی علت كاهش تلفات را واكسیناسیون به موقع و كنترل و مهار بیماریهای طیور عنوان كرد و ادامه داد: 640واحد مرغداری در این استان فعال است.

وی با بیان اینكه از 40درصد ظرفیتهای مرغداری، 70درصد ظرفیت كشتارگاه طیور و 50 درصد ظرفیتهای واحدهای دامداری استان اسفاده می شود، افزود: برای رفع این نقیصه از از آبان ماه امسال، طول یك دوره جوجه ریزی از 48روز به 42روز كاهش یافته است.

وی گفت: وزن هر مرغ كشتارشده با كاهش روزهای یك دوره جوجه ریزی یك كیلو و 100 تا یك و نیم كیلوگرم است كه این روال بر اساس استاندارد جهانی است، در حالی كه پیش از این وزن مرغ ، یك كیلو و 800گرم به بالا بود.

وی گفت: امسال 18میلیون قطعه جوجه ریزی در 640واحد مرغداری شده است كه از این میزان جوجه ریزی 36هزار تن گوشت سفید استحصال شده است .

وی بیان كرد:9درصد گوشت مرغ صادراتی كشور از استان مركزی تامین می شود و این استان رتبه ششم كشور را در صادرات ماین محصول دارد.

رضایی پور با بیان اینكه امسال سه هزار و500تن گوشت مرغ از استان مركزی به عراق وافغانستان صادر شده است گفت: 294تن و700 كیلوگرم تخم مرغ نیز صادر شده است .

رضایی پور در خصوص جایگاه خمین در تولید محصولات دامی در استان مركزی اظهار كرد: این شهرستان جزو سه شهرستان برتر در تولید محصولات دامی به شمار می رود .

وی گفت: خمین نیز بایستی جزو شهرستانهای صادر كننده گوشت مرغ و تخم مرغ قرار گیرد تا این صنعت رونق بیشتری به خود بگیرد.

در این مراسم' محمود بهروزی ' به عنوان سرپرست شبكه دامپزشكی خمین معرفی و از خدمات 'نعمت الله رضایی' رئیس قبلی این شبكه تقدیر شد.ك/2

7276/555/559