به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي فرابورس؛ امير هاموني راهاندازي دو تابلوي جديد بازار دارايي فكري و صندوق زمين و ساختمان را در زمره موارد توسعهاي بازار عنوان كرد و افزود: توسعه بازار سرمايه نيازمند توسعه بازارها، ابزارها و روشهاي تأمين مالي است كه فرابورس ايران با توجه به مأموريت خود سعي كرده در اين زمينه پيشقدم باشد.
به گفته مديرعامل فرابورس ايران، در 9 ماه گذشته، 39 ميليارد و 250 ميليون سهم به ارزشي بالغ بر 246 هزار و 337 ميليارد ريال در 3 ميليون و 950 هزار نوبت در بازارهاي مختلف فرابورس ايران داد و ستد شد كه با توجه به ريزشهاي اخير بازار همچنان نسبت به مدت مشابه سال 92 با افزايش تعداد، حجم و ارزش معاملات روبه رو بوده است.
** پذيرش 25 شركت در بازارهاي اول و دوم
هاموني مطالعه و بررسي درخواست پذيرش 103 شركت در فرابورس ايران را دليلي بر افزايش علاقهمندي شركتها براي حضور در بازار سرمايه از طريق فرابورس عنوان كرد و افزود: از اين تعداد، درخواست پذيرش50 شركت در هيات پذيرش در 12 جلسه مطرح شد كه پس از بررسيهاي صورت گرفته، پذيرش 25 شركت مورد موافقت قرار گرفت.
به گفته مديرعامل فرابورس ايران در 9 ماه گذشته، 10 شركت بهمن ليزينگ، صنعتي مينو، مديريت توسعه گوهران اميد، پتروشيمي غدير، سرمايهگذاري توسعه اوج سپهر اصفهان، بيمه اتكايي ايرانيان، كشتيراني جنوب خط ايران، كشتيراني والفجر، ليزينگ اميد و مديريت انرژي اميد تابان هور پس از طي مراحل پذيرش، در بازار اول و 15 شركت شامل بانك حكمت، پتروشيمي بوعلي سينا، توليد مواد اوليه البرز بالك، شير پاستوريزه پگاه فارس، بهمن ديزل، كشت و دامداري فكا، پرسي ايران گاز، بهساز مشاركتهاي ملت، صنعتي و معدني كيمياي زنجان گستران، كشت و دام گلدشت نمونه اصفهان، فراوري ذغالسنگ پرورده طبس، مواد ويژه ليا، توليدي و خدماتي صنايع نسوز توكا، توسعه و عمران شهرستان نائين و فولاد هرمزگان جنوب در بازار دوم پذيرش شدهاند.
وي همچنين ارتقا وضعيت شركتهاي بازار پايه را يكي از موارد با اهميت براي مجموعه فرابورس عنوان كرد و يادآور شد: در همين راستا در 9 ماه گذشته گروه پتروشيمي سرمايهگذاري ايرانيان و بانك خاورميانه با ارتقاي وضعيت خود توانستند به ترتيب به بازار دوم و بازار اول بپيوندند.
** عرضه اوليه 4 شركت تا پايان آذر
هاموني با اشاره به عرضه اوليه شركتهاي كشتيراني درياي خزر، سرمايهگذاري مسكن زاينده رود، قاسم ايران و بهمن ليزينگ امكان عرضه اوليه شركتهاي ديگر تا پايان سال را منوط به شرايط بازار دانست و خاطرنشان ساخت: شركتهاي گوناگوني در صف عرضه اوليه فرابورس قرار دارند كه شرايط بازار تعيين كننده ادامه روند عرضههاي اوليه خواهد بود.
** گامهاي بينالمللي فرابورس
هاموني حضور فعال در هشتمين نشست سالانه اعضاي «كانون بورسهاي عضو سازمان همكاريهاي اسلامي» و همچنين مجمع عمومي و جلسات كميته كاري فدراسيون بورسهاي اروپايي و آسيايي (FEAS) را از جمله گامهاي فرابورس در عرصه بينالمللي برشمرد و ادامه داد: براساس آمار عملكرد اعضاي «كانون بورسهاي عضو سازمان همكاريهاي اسلامي» كه براساس يك مطالعه و پژوهش كاربردي بر روي 44 عضو كانون بورسها انجام گرفته، مشخص شد فرابورس ايران در پايان سال 2013، از لحاظ تعداد صندوقهاي قابل معامله يا ETFهاي پذيرش شده پس از بورس استانبول و بورس مالزي قرار گرفته است.
به گفته وي، در بررسي ارزش كل اوراق بدهي(ارزش كل اوراق با درآمد تضمين شده) در پايان سال 2013 نيز رتبه چهارم پس از بورس استانبول، بورس باكو و بورس مصر در بين 44 عضو كانون بورسهاي عضو OIC، به فرابورس ايران تعلق گرفت.
مديرعامل فرابورس ايران يادآور شد: در جلسه كميته كاري فياس معرفي صندوقهاي زمين و ساختمان و بازار دارايي فكري به عنوان طرحهاي نوآورانه مورد توجه ساير اعضا قرار گرفت.
** نگاه پيشنهادي به مسائل اقتصاد كلان كشور
هاموني در بخش ديگري از سخنان خود ارايه پيشنهادهاي اصلاحي در امور مرتبط با بازار سرمايه را از جمله وظايف و مسئوليتهاي فرابورس عنوان كرد و تهيه گزارشهايي در خصوص رويكردهاي سياستي و شاخصهاي اقتصاد مقاومتي در بازار سرمايه، تأمين مالي طرحهاي دانش بنيان و صندوقهاي سرمايه گذاري خصوصي را در همين راستا ارزيابي كرد.
وي با اشاره به مباحث مربوط به خروج غير تورمي از ركود كه توسط دولت مطرح شده و در حال پيگيري است، از ارائه دو ماده پيشنهادي در اصلاح لايحه حمايت از توليد و خروج از ركود خبر داد و خاطرنشان ساخت: فرابورس ايران پيشنهاد تأمين مالي شركتهاي كوچك و متوسط از طريق بازار سرمايه و تاسيس صندوقهاي سرمايهگذاري ريسك پذير يا نوآورا نه را به منظور پيشبرد اهداف اين لايحه ارايه كرده و علاوه بر آن در قالب گزارشهاي ديگري به تشريح جايگاه بازار سرمايه در الگوي كلان صنعتي براي خروج از ركود و ارايه پيشنهاداتي در خصوص برنامه ششم توسعه پرداخته است.
** تقويت ساختار سازماني و پياده سازي حاكميت شركتي
مديرعامل فرابورس ايران تقويت ساختار سازماني متناسب با برنامه استراتژيك را در زمره برنامههايي قرار داد كه طي 9 ماه گذشته دنبال شده است و ايجاد مديريت حقوقي، كارگروه بازار دارايي فكري، كارگروه توسعه و برنامه ريزي، كارگروه قانون تجارت و كارگروه تعامل با اداره ثبت شركتها را از جمله موارد مرتبط با اين استراتژي اعلام كرد.
وي با بيان اينكه پيادهسازي حاكميت شركتي در راستاي افزايش كارايي و اثربخشي فعاليتهاي فرابورس با جديت دنبال ميشود، يادآور شد: اين شركت در راستاي پيادهسازي حاكميت شركتي به عنوان يكي از اصول استراتژيك خود، 16 جلسه هيات مديره، 12 جلسه هيئت پذيرش، 3 جلسه كميته راهبردي، 5 جلسه كميته حسابرسي، 7 جلسه كميته پاداش و جبران خدمات، يك جلسه كميته حقوقي و 100 جلسه كميته عرضه را طي 9 ماه گذشته برگزار كرده است.
اقتصام(1) 9141**1558
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
تهران - ايرنا - مديرعامل فرابورس با اشاره به پذيرش 25 شركت در بازارهاي فرابورس ايران طي 9 ماه گذشته، گفت: عرضه اوليه شركتها تا پايان سال منوط به شرايط بازار است.