به گزارش روز شنبه گروه فرهنگي ايرنا از سازمان فعاليت هاي قرآني دانشجويان كشور حسين اقبالينسب در سمينار آموزشي شفا با موضوع «درمان روان با اسماء الهي با تمركز بر دو اختلال افسردگي و اضطراب» گفت: برخي ذكر ميگويند اما درمان نميشوند، چون تاثير اين كلمات بنابر بيان صريح آيات و روايات بينهايت جدي است اما فقط ما بايد باورشان داشته باشيم.
وي در اين همايش كه در حاشيه پنجمين دوره مسابقات بين المللي قرآن دانشجويان مسلمان و در سالن سعدي مركز همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، افزود: ذكرهاي بسياري براي كاهش اضطراب و افسردگي وجود دارد اما دو ذكر اختصاصي براي اين دو امر است؛ ذكر اختصاصي كاهش اضطراب «حسْبنا الله و نعم الوكيل» و ذكر اختصاصي كاهش افسردگي ذكر يونسيه (لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين) است.
اين متخصص خانواده درماني افزود: بزرگان روانشناسي سالهاست كه فعاليتهاي گستردهاي را در اين زمينه انجام دادهاند اما چيزي كه من به آن اضافه كردهام و دنبال آن هستم «تئوري روانشناسي با رويكرد امنيت يافتي» است.
وي اضافه كرد: در حال حاضر نوبت به اين رسيده كه انسان احساس درست نسبت به آينده داشته باشد و اضطراب نتواند انسان را از زندگي كردن خارج كند و براي اضطراب نداشتن در زندگي آينده معتقدم روان درماني امنيت يافتي اين قدرت را دارد.
* خواندن كتابهاي ايمان درماني
اقبالي نسب ذكر را شامل ذكر معرفتي، زباني و رفتاري دانست و با توصيه درباره خواندن كتابهاي ايمان درماني گفت: ذكر به طور كل به معناي انتقال اراده شفا و امنيت يافتي خدا از طريق كلمات ذاكر به شرط اينكه ذاكر قابليت و صلاحيت داشته باشد.
وي افزود: شفا تنها كار خداست و درمان، كار درمانگر و دكتر و تمام كائنات دستبه دست هم دهند نيز نميتوانند با اراده خدا مقابله كنند. لذا هنگامي كه مسيرهاي آلوده گناه و معصيت از وجود آدمي پاك شود، اين اذكار عملياتيتر ميشوند و هركسي اعتقادش بر اين باشد كاري كه انجام ميدهد، به نام خود تمام ميكند، اين از القائات شيطان است.
اين روانشناس اضافه كرد: شكم پر و زبان گناهآلود باعث عدم عملياتي شدن ذكر ميشود و اگر ما جان و زبان و روانمان را پاكسازي كنيم، كمترين كارمان اين است كه ميتوان التهابات افراد را بدون هيچ ادعايي كم كنيم.
* ضرورت پاكسازي جسم، روح و ذهن
اقبالينسب با تاكيد بر اينكه ما نيازمند سه پاكسازي جسم، روح و ذهن در بدن هستيم، افزود: خدا در آيه 155سوره بقره پنج استرس را بيان ميكند و مي فرمايد «شما را به چيزي از قبيل ترس، گرسنگي، كاهش در اموال و جان ها و محصولات ميآزماييم و شكيبايان را مژده بده.
وي بيان كرد: ضربات مهلكي كه در زندگي به ما ميخورد، خداوند ما را محكم نگه مي دارد تا بتوانيم به راحتي آنها را هضم كنيم اما اينها واقعيتهاي زندگي است و ذكر آن چيزي است كه ميتواند ما را در برابر آنها محكم نگه دارد.
اين استاد دانشگاه با استناد به روايتي از حضرت علي(ع) كه فرمود «من خدا را در شكسته شدن تصميمها شناختم» گفت: ذكر، هوش معنوي براي مقابله با شرايط استرسزا است و معناي ذكر عبارت است از خود قرآن و همچنين به معناي نماز است و سومين معناي آن اسم الله است كه جميع صفات جلاليه خداست.
فراهنگ**1003**1569
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۳
تهران - ايرنا - يك روانشناس و استاد دانشگاه درباره ذكر الهي گفت: ذكر الهي زماني تاثيرگذار است كه انسان به آن باور و اعتقاد داشته باشد.