به گزارش ایرنا، تارنمای 'دیلی تلگراف'، 'هرالد' و شبكه خبری 'ای.بی.سی' استرالیا اعلام كردند كه تپه های 'آدلاید' واقع در بخش شمالی شهر 'آدلاید' در آتش غیرقابل كنترل می سوزد و افزایش سرعت باد و دمای هوا تا 40 درجه سانتیگراد بالای صفر امكان كنترل این آتش سوزی بی سابقه را غیرممكن كرده است.
در این منطقه از استرالیا روستاهایی با بیش از 40 هزار نفر جمعیت قرار دارند كه در تولید محصولات كشاورزی استرالیا نقش مهمی ایفا می كنند.
'گریگ نتلتون' رییس خدمات آتش نشانی جنوب استرالیا گفت كه در حال حاضر آتش در حال گسترش به نقاط اطراف است و با سرعت 38 كیلومتر در ساعت، منطقه آتش سوزی از 154 هكتار به چهار هزار و 741 هكتار افزایش یافته است.
گروه های آتش نشانی استرالیا به دلیل شدت باد عملیات مبارزه با حریق را تا بهتر شدن شرایط آب و هوایی به تعویق انداخته اند.
بر اثر این آتش سوزی تاكنون پنج باب خانه تخریب شده است و با توجه به افزایش سرعت باد تا 110 كیلومتر، مقامات استرالیایی پیش كرده اند میزان خسارات افزایش یابد.
آتش سوزی در این منطقه برای آخرین بار در سال 1983 رخ داد كه بر اثر آن 70 نفر جان باختند و هزاران خانه و ساختمان دیگر تخریب شد.
مقامات شهری استرالیا به ساكنان منطقه هشدار دادند خانه های خود را ترك كنند و در مناطق امن ساكن شوند.
آتش سوزی در ماه های تابستان در استرالیا رایج است. سال 2009 در یك آتش سوزی كه از آن به عنوان 'شنبه سیاه' یاد می شود در منطقه 'ویكتوریا' 173 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از دو هزار خانه نیز تخریب شد.
استرالیا هم اكنون دومین ماه تابستان خود را آغاز كرده است و تا دو ماه دیگر خطر آتش سوزی ساكنان بخش های مختلف این كشور را تهدید می كند.
دمای هوا دی ماه سال گذشته نیز در منطقه ای از جنوب استرالیا به 50 درجه سانتیگراد رسید. در همین ماه وزش بادهای شدید موجب شعله ورشدن آتش در منطقه 'هوویا' در تپه های جنگلی نزدیك شهربندری 'پرت' در غرب این كشور شد بطوری كه شعله های آتش به ارتفاع 20 متری رسید.
با توجه به گرم و خشك بودن آب و هوای استرالیا حتی آتش سوزی های كوچك نیز می توانند خطرات بالقوه برای محیط زیست این كشور محسوب شده و بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری را در این مناطق در معرض خطر نابودی قرار دهد.
آساق**241**1611
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸
كوالالامپور – ایرنا – آتش سوزی غیرقابل كنترل و افزایش سرعت باد در جنوب استرالیا خطرناك ترین وضعیت را از سال 1983 میلادی تاكنون در این بخش استرالیا ایجاد كرد.