تهران - ایرنا - هفتمین همایش بزرگداشت هنرمندان هنرهای تجسمی با عنوان 'تولد ماه' با رونمایی از كتاب خیزش خیال برگرفته از آثار برگزیده استاد منوچهر نیازی در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا هفتمین همایش تولدماه با بزرگداشت هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی شامگاه جمعه با حضور هنرمندان تجسمی به مناسبت هفتاد و هشتمین زادروز استاد منوچهر نیازی همراه با نمایشگاه و رونمایی از كتاب 'خیزش خیال' برگرفته از آثار برگزیده استاد، در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: تولد ماه عنوان برنامه هایی است كه به مناسبت تولد یكی از مفاخر عرصه هنر برگزار می شود.

امیر عبدالحسینی با اشاره به اینكه فكر اولیه برگزاری این مراسم از زمان ارتحال مرحوم هنرمند محمود جوادی پور (استاد نقاشی) شكل گرفته است اظهار كرد: گردهمایی هنرمندان بیشتر در حضور و شركت در مراسم سوگواری همدیگر صورت می گرفت.

وی افزود: بر این اساس تصمیم گرفته شد با برگزاری مراسمی به بهانه زادروز تولد هنرمندان كشور این دید و بازدید و دور هم جمع شدن ها به صورت ماهیانه انجام شود.

عبدالحسینی گفت: نخستین برنامه 'تولد ماه' با تجلیل از استاد نصرالله افجه ای چهره شاخص و شناخته شده هنر خوشنویسی معاصر برگزار شد.

وی با اشاره به بزرگداشت دیگر مراسم 'تولد ماه' هنرمندان اظهار كرد: به ترتیب حسین محجوبی (استاد نقاشی)، ابراهیم حقیقی (گرافیست)، قباد شیوا (طراح و گرافیست)،حبیب الله آیت الهی ( پژوهشگر و استاد دانشگاه) و در چهارم مهرماه امسال نیز ششمین برنامه به مناسبت زاد روز جلیل رسولی (استاد خطاطی و نقاشی خط) با عنوان همایش'تولد ماه' برگزار شد.

عبدالحسینی در مورد هدف از برگزاری این مراسم گفت: اساس این برنامه گردهمایی هنرمندان در قالب جشن تولد و بررسی آخرین دستاورد های هنری در كنار همدیگر می باشد.

وی در مورد این مراسم گفت: در این برنامه در كنار نمایشگاهی از آثار استاد منوچهر نیازی، در سالن موزه امام علی فیلمی از فعالیت های روزمره استاد نیازی پخش و بزرگانی در مورد ویژگی های آثار و اخلاق استاد سخنرانی كردند.

عبدالحسینی افزود: بزرگداشت هنرمند تكریم از هنر است ضمن اینكه نسل جوان با حضور در این مجالس از سبك زندگی این اساتید و مفاخر ملی الگوبرداری كنند.

وی افزود: كتاب خیزش خیال برگزیده ای از آثار و نقاشی های استاد منوچهر نیازی به همت بخش خصوصی (گالری مژده) به ریاست خانم مژده طباطبایی منتشر و روز جمعه در برنامه تولد ماه با تقدیم به استاد رونمایی شد.

عبدالحسینی با اشاره به اینكه تا پایان امسال سه برنامه دیگر برگزار خواهد شد افزود: برنامه بعدی مراسم تولد ماه با بزرگداشت از استاد بهمن عبدی چهره نام آور عرصه كاریكاتور در بهمن ماه امسال برگزار می شود.

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تصریح كرد: سال بعدی نیز ماه به ماه این مراسم با عنوان تولد ماه به مناسبت زادروز یكی از هنرمندان كشور برگزار خواهد شد.

منوچهر نیازی متولد سال 1315 شهر تبریز با بیش از 60 سال فعالیت در عرصه نقاشی و آشنایی به موسیقی كلاسیك به مطالعه مستمر هنری علاقه وافری دارد.

وی از 14 سالگی نزد اساتید به نامی هم چون اصغر پتگر، حسین شیخ، محمود اولیایی و احمد اسفندیاری به یادگیری هنر نقاشی پرداخت.

در شش سال تحصیل در هنرستان كمال الملك نزد استادانی نظیر ویشكایی، حالتی، داودی و حسین بهزاد حرفه نقاشی را آموخت.

هنر مدرن را نزد استاد جلیل ضیاپور، تركیب بندی را پیش استاد منوچهر شیبانی و تاریخ هنر و دنیای رنگ را از استاد هوشنگ سیحون فرا گرفت.

در تمام این سال‌ها كه آثار ارزشمندی را خلق و روانه نمایشگاه های متعدد از جمله موزه های هنرهای معاصر كرده است هیچگاه به كتاب ‌شدن آثارش رضایت نمی‌داد زیرا حساسیت زیادی روی نورپردازی و قاب‌بندی در عكاسی از تابلوها دارد.

تا اینكه به همت ریاست گالری مژده برگزیده آثار نقاشی وی در كتابی به نام خیزش خیال در 85 صفحه در قطع رحلی، با شمارگان یك هزار و 200 جلد (جلدهای گالینگور 700 هزار ریال و شومیز به 50 هزار ریال) توسط موسسه فرهنگی گلستان هنر جوان منتشر شده است.

در بخشی از این مراسم ، مستندی كوتاه از گفته‌ها و نقاشی‌های منوچهر نیازی در آتلیه‌اش به نمایش درآمد كه استاد نیازی در بخشی از آن چنین می‌گفت: 'در تمام زندگی ام فقط كار نقاشی كرده ام به عبارتی زندگی عجیبی داشتم و الان هم نیمه عجیب است بیش از 90 نمایشگاه انفرادی و نزدیك به 200 نمایشگاه گروهی شركت كردم. بسیاری روزها نزدیك به 16 ساعت كار می‌كردم. من افتخار می‌كنم كه كارهایم در دیوارهای خانه‌های مردم زندگی كنند.'

در بخش پایانی مراسم همراه با رونمایی از كتاب «خیزش خیال» و برش كیك تولد 78 سالگی استاد، یكی از آثار نقاشی‌ منوچهر نیازی به نام «استرس» (رنگ روغن رو بوم - در ابعاد 100× 180 سانتی‌متر) به گنجینه موزه هنرهای دینی امام علی (ع) اهدا شد.

تهرام/1699//1348