'مسعود اكبری' روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اكنون با توجه به محدودیت منابع مالی، دولت نمی تواند همه مشكلات حوزه تولیدات گردوی شهرستان تویسركان را حل كند و در چنین شرایطی اجرایی كردن تحقیقات كاربردی از اثر بخشی بالایی برخوردار است.
وی اضافه كرد: برای رشد كمی و كیفی محصولات باغ های گردو در شهرستان باید راهكارهای اثبات شده علمی و اثر گذار در كانون توجهات قرار بگیرند تا شاهد تحول مثبت در این زمینه باشیم.
اكبری استفاده از كودهای ریز مغذی و پتاسیم و تغذیه به هنگام درختان گردو را از مهمترین مصادیق به كارگیری روش های علمی در حوزه كاشت، داشت و برداشت محصول باغی گردو عنوان كرد و ادامه داد: همچنین اصلاح ارقام كنونی درختان گردو و مراحل سرشاخه زنی و پیوند ارقام مقاوم در برابر سرما به درختان گردوی كهنسال موجب جلوگیری از سرمازدگی درختان گردو می شود.
وی اظهار كرد: اغلب درختان گردو در باغ های تویسركان كهنسال هستند كه مساله جایگزینی آنها را با مشكل مواجه می كند و در چنین شرایطی عمل سرشاخه زنی و پیوند اقلام جدید راهگشا خواهد بود.
اكبری اضافه كرد: در پیش گرفتن این روش های علمی موجب اصلاح ارقام آسیب پذیر گردو در برابر سرما در بازه زمانی چهار تا پنج ساله و به دنبال آن افزایش سطح كمی و كیفی محصول گردوی باغ ها می شود.
به گفته وی برای بهره مندی از مزایای تولیدی عمل تغذیه علمی درختان گردو تنها به چهار تا شش ماه زمان نیاز است.
اكبری بیان كرد: اكنون چندین مركز پرورش نهال های پیوندی گردو در استان همدان فعال هستند كه نهالستان تویسركان نیز یكی از آنها محسوب می شود و آماده خدمات رسانی به باغداران است.
وی از فعالیت آموزشی واحد ترویج اداره جهاد كشاورزی تویسركان به طور هر ساله در روستاهای هدف شهرستان خبر داد و خاطر نشان كرد: باید برای افزایش سطح كمی و كیفی محصول گردو، باغداران را به هزینه كردن در این بخش ترغیب كرد زیرا این هزینه كردها با توجه به درآمدزایی آن یك نوع سرمایه گذاری محسوب می شود.
اكبری افزود: در همین راستا نهال های گردو با قیمت یارانه ای و نیم بها در فصل كاشت درخت در اختیار باغداران گردو در شهرستان قرار می گیرد.
وی یادآور شد: در اسفندماه سال جاری در نظر داریم حداقل دو هزار و 500 اصله نهال گردو را به صورت یارانه ای در اختیار باغداران شهرستان قرار دهیم.
تویسركان یكی از شهرستان های استان همدان واقع در جنوب كوه الوند است كه محصول گردوی آن با توجه به مرغوبیت و كیفیت بالا از شهرتی جهانی برخوردار است و بیش از پنج هزار هكتار از زمین های باغی شهرستان را به خود اختصاص داده است.
7531/576
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۲
تویسركان- ایرنا- سرپرست اداره جهاد كشاورزی تویسركان گفت: باید به منظور افزایش سطحی كمی و كیفی محصولات، راه ارتباط و عملیاتی كردن تحقیقات علمی در حوزه باغداری گردو تسهیل شود.