به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) كه روز یكشنبه به ایرنا نمابر شده است، در این پروژه كه با راهنمایی دكتر محمد مسعود محبی در آزمایشگاه مواد پیشرفته ی گروه مهندسی مواد دانشگاه انجام شد، نانو كریستال های PZT طی روند شمیایی SLS (جامد–مایع – محلول) با به كارگیری عوامل سطحی و نمك مناسب به نانو میله تغییر یافتند.
این تغییر مورفولوژی می تواند تاثیر به سزایی بر خواص پیزوالكتریك این ماده داشته باشد و در این پژوهش با تغییر شرایط سنتز، كنترل مناسبی روی شكل و اندازه نانومیله ها به دست آمد.
ویژگی بارز مواد پیزوالكتریك خواص الكتروالاستیك آنهاست كه در پاسخ به سیگنال الكتریكی، موج مكانیكی تولید كرده و یا برعكس با دریافت موج مكانیكی، جریان الكتریكی تولید می كنند.
این دسته از مواد كاربردهای مختلفی در حسگر و محرك و یا تركیبی از هردو به طور دارند و حسگرهای كیسه هوای خودرو، پروب های سونوگرافی و آزمون های غیر مخرب مواد (NDT)، دستگاه های شنوایی دریایی و نیز انواع ریزدستگاه های پزشكی از جمله موارد به كارگیری از آنها است.
7388/ 614
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳
قزوین-ایرنا- 'سمیرا غلامی' دانشجوی دوره دكترا و عضو تیم پژوهشی پیزوالكتریك ها در رشته ی مهندسی مواد (سرامیك) موفق به ساخت نانو میله های الكتروسرامیك PZT شد.