علی اكبر صفی پور روز یك شنبه در حاشیه جلسه شورای فرهنگ عمومی بستان آباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه برگزاری جشنواره 'یك روز با حیدربابا ' دراین شهرستان تجربه موفقی بود، افزود: جشنواره اول بازتاب فرامنطقه ای داشته و مورد توجه مسوولان قرار گرفت.
وی اظهاركرد: مقدمات بازسازی خانه پدری استاد شهریار با همكاری خیری با 500 میلیون ریال اعتبار آغاز شده است.
صفی پور از برگزاری دومین جشنواره حیدربابا در این شهرستان خبر داد و افزود: تلاش می كنیم جشنواره دوم را در خانه پدری استاد شهریار برگزار كنیم.
وی با اشاره به ظرفیت های شهرستان بستان آباد در بخش فرهنگ و ادب گفت: خانه پدری استاد شهریار بزرگترین ظرفیت جذب توریست برای این شهرستان است.
سید محمدحسین بهجت تبریزی (زاده ۱۲۸۵- درگذشته ۱۳۶۷) متخلص به شهریار (پیش ازآن بهجت) شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود كه به زبان های تركی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است.
وی در تبریز چشم به جهان گشود و بنا به وصیتش در مقبرة الشعرای همین شهر به خاك سپرده شد.
در كشور روز درگذشت این شاعر معاصر روز شعر و ادب فارسی نام گذاری شده است.
مهم ترین اثر شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است كه از شاهكارهای ادبیات تركی آذربایجانی به شمار میرود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی های روستا یاد كرده است.
این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده است.
شهریار در سرودن انواع گونه های شعر فارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی نیز تبحر داشته است. اما بیشتر از دیگر گونهها در غزل شهره بود و از جمله غزلهای معروف او میتوان به علی ای همای رحمت و آمدی جانم به قربانت اشاره كرد.
استاد شهریار نسبت به علی بن ابیطالب ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشته است.
مجموعه تلویزیونی شهریار كه به كارگردانی كمال تبریزی در سال ۱۳۸۴ ساخته و در آن جلوههایی از زندگی این شاعر به تصویر كشیده شده است، در سال ۱۳۸۶ از شبكه دوم سیما به نمایش درآمد.
7239/704/587
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۲
تبریز- ایرنا - مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: همایش استاد شهریار در تقویم وزارت ارشاد اسلامی قرار می گیرد.