تهران- ایرنا- معاون نوآوری وتجاری سازی فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: 20 طرح كلان ملی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال بررسی است .

به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، ' محمود شیخ زین الدین ' روز یكشنبه در نشست خبری با عنوان تجاری سازی فناوری دانشگاه ها ، طرح های كلان ملی در پاسخ به خبرنگار ایرنا در خصوص طرح های كلان ملی كه از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت می شوند افزود: اكنون 17 طرح كلان ملی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مصوب شده و در حال اجرا است .

وی بیان كرد: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 20 طرح در حال بررسی و 15 طرح دیگر نیز مراحل تصویب تصویب نهایی را سپری می كنند .

شیخ زین الدین اظهاركرد: طرح های كلان ملی در حال تصویب در حوزه های مختلف اعم از تجهیزات پزشكی و دارویی است .

وی با اشاره به اینكه این طرح ها از سوی دانشگاه ها و شركت های دانش بنیان ارایه شده است گفت: معاونت علمی و فناوری در طرح هایی ورود می كند كه از ریسك بالایی برخوردار است و صندوق حمایت از نوآوری و شكوفایی به دلیل ریسك بالا نمی تواند وارد شود و حمایت های لازم را انجام دهد.

وی یاداور شد : در طرح های كلان ملی در فناوری عمدتا نگاه معاونت این است كه از طرح هایی حمایت كند كه نیاز كشور است .

وی بیان كرد: در طرح های كلان ملی بر روی طرح هایی كار و حمایت انجام می شود كه قبلا در كشور انجام نشده است ، رویكرد در حمایت از طرح های كلان ملی حل مسئله و رفع مشكل كشور در آن حوزه است.

*** اعطای جایزه تجاری سازی به تمام دانشگاه ها

شیخ زین‌الدین با اشاره به امضای تفاهم نامه اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری به دانشگاه‌ها گفت: در ابتدا این موضوع با امضای تفاهم نامه با 14 دانشگاه كشورآغاز شد كه این 14 دانشگاه شامل 10 دانشگاه برتر وزارت علوم و همچنین چهار دانشگاه از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی است.

وی بیان كرد: این تفاهم نامه از مرداد ماه سال جاری به امضا رسیده است و در ظرف دو هفته آینده جایزه مربوطه به دو دانشگاه صنعتی شریف وعلوم پزشكی تهران اعطا می‌شود.

شیخ زین الدین اظهاركرد: اعطای جایزه تجاری‌سازی فناوری به این صورت است كه اگر دانشگاهی دارای شركت دانش بنیانی است كه به نوعی سهمی در شكل‌گیری آن دارد یك كار پژوهشی و یا یك پایان‌نامه را این شركت تبدیل به محصول كرده و آن را به فروش رساند پنج درصد از ارزش كل فروش محصول را به عنوان جایزه به دانشگاه اعطا خواهیم كرد.

وی ادامه داد: این طرح به صورت پایلوت با 14 دانشگاه آغاز شد اما از این پس هر دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد نیز كه آمادگی داشته باشد، می‌تواند با انعقاد تفاهم‌نامه با معاونت علمی در مسیر این جایزه حركت كند.



*** طبقه بندی تجهیزات در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل 94

شیخ زین الدین در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری چهارمین نمایشگاه حمایت از تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل در اردیبهشت ماه سال 94 خبر داد و گفت: یكی از تفاوت‌های اصلی این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه‌های قبلی این است كه طبقه‌بندی تجهیزات در این نمایشگاه از نظر سطوح فناوری انجام می شود و نحوه حمایت نیز بر اساس این سطح‌بندی خواهد بود.

وی با بیان این كه فراخوان نمایشگاه هفته آخر دی ماه صورت می‌گیرد،یادآور شد : در نمایشگاه امسال 700 میلیارد تومان از سوی دانشگاه‌ها و مراكز علمی كشور سفارش تجهیزات انجام شد.

شیخ‌ زین الدین با اشاره به تفاهم های انجام شده با سازمان ملی استاندارد گفت: اگر شركت دانش بنیانی دارای محصول تجاری‌سازی است كه این محصول بازار بالفعل دارد و تنها مساله ‌اش نبود استانداردها است معاونت علمی در زمینه رفع این مشكل همكاری خواهد كرد .



*** به آب انداختن كشتی اقیانوس پیما نیازمند هماهنگی میان مجموعه ها است

وی در خصوص آخرین وضعیت طرح كلان كشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی افزود: این كشتی آماده است و تنها برای به آب انداختن نیازمند هماهنگی‌های لازم میان كل مجموعه است، معاونت علمی تامین كننده اصلی منابع مالی این كشتی ، استفاده كننده آن پژوهشگاه ملی علوم جوی و اقیانوس‌شناسی و سازنده نیز وزارت دفاع بوده است.

وی یادآور شد : در ساخت این كشتی 20 میلیارد تومان هزینه شده است كه 11 میلیارد تومان از محل منابع در اختیار معاونت علمی و 9 میلیارد تومان آن از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تخصیص داده شده و قرار است شش میلیارد دیگر نیز از سوی این سازمان برای تامین تجهیزات داخلی این كشتی تخصیص داده شود.

علمی (3) ** 9340**1599