تهران - ايرنا - كارگردان 'مرثيه‌اي براي كتاب‌سوزي‌ها' گفت: براي اجراي اين رخداد ما از امكانات هنرهاي ديداري، پرفورمنس آرت، موسيقي و ادبيات استفاده كرده‌ايم.

به گزارش خبرنگار تئاتر ايرنا، نشست رسانه‌اي رخداد 'مرثيه‌اي براي كتاب‌سوزي‌ها' صبح امروز يكشنبه 14 دي‌ماه با حضور علي اتحاد كارگردان، مجيد رحيمي‌ تهيه‌كننده و بابك حميديان، نورا هاشمي، جواد مولانيا، نويد هدايت‌پور و نيكو ترخاني اجراگران اين نمايش برگزار شد.

در ابتداي نشست علي اتحاد با اشاره به اينكه از چند مديوم متفاوت براي شكل‌گيري اين رخداد استفاده شده است، گفت: ما از امكانات هنرهاي مختلف براي اين اجرا استفاده كرده‌ايم.

وي با بيان اينكه اين كار به مساله كتاب‌سوزي البته نه در شكل تاريخي بلكه به عنوان يك الگوي ذهني مي‌پردازد، ادامه داد: در واقع كتاب‌سوزي براي يعني فراموشي، به خاطر نسپردن و در نهايت تكرار.

اين كارگردان افزود: اينكه از اين اثر به عنوان رخداد ياد مي‌كنيم به اين دليل است كه در واقع ما از هر عبارت ديگري به جز رخداد استفاده مي‌كرديم در مديوم مورد نظر ما نمي‌گنجيد.

اتحاد در توضيح شيوه اجراي اين اثر گفت: در اين رخداد مخاطب با ورود به كار در طبقه اول گالري فرهنگسراي نياوران با يك ويدئو اينستاليشن مواجه مي‌شود كه از 3 مانيتور تشكيل شده و يك اجراگر زنده به طبقه دوم هدايت مي‌شود.

وي ادامه داد: در مانيتورهاي ابتدايي ويديوي هانيه توسلي و مهدي احمدي به نمايش درمي‌آيد و يك تيپ كه به عنوان مرد سياه‌پوش از آن نام برده مي‌شود نيز در آن ويديو حضور دارد. مخاطبان در طبقه دوم وارد بخش مركزي و اجراي زنده اين اتفاق مي‌شود كه در آن 4 اجراگر، مجموعه‌اي از اكت‌هايي از پيش تعيين شده و البته بداهه را به مخاطب ارائه مي‌كند.

بابك حميديان نيز در اين نشست گفت: در طول اين سال‌هاي حضورم در فضاي سينما همواره دوستان من يا عكاس يا نقاش و يا آرتيست‌هاي هنرهاي تجسمي بودند و زياد با سينمايي‌ها معاشرت نداشتم.

وي ادامه داد: در اين اجرا همه ما طلايه‌دار حمايت و دفاع از اين سرزمين هستيم. اين اجرا به شدت طعمي شاعرانه دارد و به نظرم الزامي هم نيست كه حتما عوام به ديدن كار بيايند چون اين اجرا از سطح فرهنگي متفاوتي برخوردار است.

حميديان در بخش پاياني سخنان خود درباره انتقاداتي كه به حضورش در فيلم‌هاي ارزشي شده گفت: تلاش كردم امسال اين تصوير كوچك را پاك كنم بنابراين با هنرمندان بسياري چون كيارش اسدي‌زاده، عبدالرضا كاهاني، روح‌الله حجازي و بهرام توكلي كار كردم تا اين گمان را كه حميديان بازيگر فيلم‌هاي ارزشي شده از بين ببرم.

جواد مولانيا يكي از اجراگران اين اثر نيز در توضيح حضورش در اين رخداد اظهار داشت: در اين اثر مخاطب برخلاف نمايش‌هاي ديگر فعال تر از بازيگران است.

بخش بعدي اين نشست به صحبت‌هاي نورا هاشمي درباره حضورش در اين اثر بود كه وي در توضيح آن گفت: ابتدا قرار بود مينا ساداتي با اين نمايش همكاري كند اما به دليل همزماني حضورش در يك اثر سينمايي من را به گروه معرفي كرد.

وي با اشاره به اينكه در ابتداي ورودم از سليقه، اخلاق، فرم و زباني كه كارگردان اثر براي كارش انتخاب كرده بود بسيار خوشم آمد، افزود: بنابر اين پذيرفتم در اين اجرا حضور داشته باشم چون اين كار فضاي متفاوتي را از آنچه تاكنون ديده‌ايم به مخاطب القا مي‌كند.

نويد هدايت‌پور يكي ديگر از اجراگران كار نيز با اشاره به اينكه با بابك حميديان در گروه 'نرگس سياه' بوديم، افزود: اما در آن سال‌ها هيچ‌وقت همكار نشديم اما در اين اجرا اين امكان براي ما فراهم شد.

نيكو ترخاني از هنرمندان حوزه تجسمي كه در اين گروه حضور دارد درباره اثر 'مرثيه‌اي براي كتاب‌سوزي‌ها' گفت: من ترجمه كار پرفورمنس را قبلا دارم چون يك پرفورمنس آرتيست هستم بنابراين ترسي از اجرا نخواهم داشت.

وي افزود: اين اثر يك كار تلفيقي است كه تا به حال كمتر در ايران تجربه شده و من خوشحالم كه شخصي مثل آقاي رحيمي پيدا شد و اين خطر را كرد تا از كار ما حمايت كند.

مجيد رحيمي‌ نيز كه به عنوان تهيه‌كننده در اين نشست حضور داشت گفت: من علاقه خاصي به هنرهاي تجسمي دارم و دوست دارم بر روي پروژه‌هاي متفاوت سرمايه‌گذاري كنم كه اين اجرا نيز از اين ويژگي برخوردار بود.

به گزارش ايرنا، رخداد 'مرثيه‌اي براي كتاب‌سوزي‌ها' از 20 دي ماه تا 10 بهمن هر شب در دو سانس ساعت 18،30 و 20 در فرهنگسراي نياوران اجرا خواهد شد.

فراهنگ**9246**1569