به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدحسین رحمتی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران میزان و نحوه مصرف سموم را در كشور مورد تاكید قرار داد و افزود: هم اكنون در تمام كشورهای دنیا برای تولید محصولات كشاورزی از انواع سموم و كودهای شیمیایی استفاده می شود و این موضوع منحصر به كشور ما نیست.
وی اظهار داشت: در صورتی كه از مصرف كود و سم در بخش كشاورزی جلوگیری شود، به طور قطع به دلیل شیوع آفات و بیماری های گیاهی با كاهش محصولات كشاورزی و مواد غذایی مواجه خواهیم شد و در نهایت فقر غذایی و گرسنگی تمام دنیا را فراخواهد گرفت.
وی گفت: معتقدیم بخش عمده عملیات كنترل و مبارزه با آفات و بیماری ها باید از طریق عملیات مكانیكی و بیولوژیك انجام شود اما به دلیل فراگیر بودن آفات و بیماری ها چاره ای جز استفاده بهینه از سموم و آفت كش ها در بخش كشاورزی نداریم.
رحمتی درباره تولید محصول ارگانیك در كشور نیز افزود: در حال حاضر امریكا با حدود 5 درصد تولید محصول ارگانیك بزرگترین تولیدكننده درجهان است و 95 درصد مابقی محصولات كشاورزی این كشور با بهره گیری از مصرف سموم و آفت كش ها تولید می شود.
وی، سموم تولیدی ایران را با كیفیت دانست و گفت: بخش اندكی از سموم مورد نیاز كشور در داخل تولید می شود كه از كیفیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان آنكه هنوز سموم و كودهایی در بخش كشاورزی دنیا مصرف می شود كه در ایران مورد استفاده قرار نمی گیرند، افزود: از سازمان حفظ نباتات كشور خواستار تولید نسل جدید سموم در كشور شده ایم.
وی با بیان اینكه سموم تكنیكال و تولیدی كشور تحت نظارت سازمان حفظ نباتات كشور قرار دارد، اضافه كرد: درحال حاضر مواد اولیه تكنیكال تولید داخل اندك است و بخش عمده مواد اولیه تكنیكال كشور از چین و هند وارد می شود و در تلاشیم برای تولید داخل، از مواد اولیه تكنیكال وارداتی با كیفیت استفاده كنیم.
وی درباره كاهش تولید سموم داخل گفت: سموم تولید داخل از كیفیت بالایی برخوردار است اما به دلیل بالا بودن هزینه های تمام شده تولید دركشور، صادرات آن برای تولیدكنندگان صرفه اقتصادی چندانی ندارد چرا كه گاها برخی از سموم تولید داخل از سموم مشابه تولید چین و هند با كیفیت تر هستند.
وی افزود: متاسفانه بخش اندكی از سموم و هورمون های مصرفی كشور به صورت قاچاق وارد می شود كه معتقدیم باید نظارت بیشتری بر مصرف این سموم صورت گیرد.
رحمتی درباره چگونگی میزان استفاده از هورمون اتفون(گاز اتیلن) افزود: این گاز به شكل قاچاق وارد كشور می شود و تاكنون سازمان حفظ نباتات مجوزی برای واردات آن صادر نكرده است.
وی ادامه داد: متاسفانه از مضرات آن بر سلامت جامعه نیز اطلاع دقیقی در دست نیست اما اعتقاد داریم نهاده ای كه تاكنون شناسایی نشده و به شكل غیر استاندارد از آن استفاده می شود، می تواند مصرف بی رویه آن مضر باشد.
وی اظهار داشت: طی دو تا سه سال گذشته در دوره ای با افزایش تولید گوجه فرنگی و افت قیمت این محصول مواجه شدیم كه همین امر باعث شد در تولید این محصول سال گذشته و امسال با كاهش مواجه شویم.
وی افزود: بنابراین امسال به دلیل كمبود محصول با افزایش چشمگیر قیمت مواجه شدیم كه برای نخستین بار برخی از كشاورزان برای رنگ آوری و عمل آوری گوجه فرنگی و ورود آن به بازار اقدام به استفاده از گاز اتیلن كردند.
به گفته وی، سازمان حفظ نباتات كشور برای تولید محصول سالم باید نظارت بر ورود سموم قاچاق به كشور را افزایش دهد تا به شكل گسترده نهاده های قاچاق وارد و مصرف نشوند.
به گزارش ایرنا، دومین نمایشگاه تخصصی نهاده های كشاورزی تهران 23 تا 26 دی ماه سالجاری در محل دایمی نمایشگاه های بوستان گفتگو با حضور مسئولان و كارشناسان این بخش برگزار می شود.
اقتصام(3)9186**1558
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶
تهران - ایرنا - نایب رئیس انجمن تولید كنندگان سموم ایران گفت: تولید محصولات سالم كشاورزی به معنای استفاده نكردن از كود شیمیایی و سم نیست بلكه باید سموم براساس استانداردهای ملی و بین المللی و به صورت بهینه مصرف شود.