به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، ابراهيم جميلي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ظرفيت توليد شمش روي كشور اكنون سالانه نزديك به 450 هزار تن است و در زمينه شمش سرب توان توليدي به 420 هزار تن مي رسد، درحالي كه ميزان مصرف روي در سال 80 تا 100 هزار تن و در زمينه سرب 100 تا 120 هزار تن ارزيابي مي شود.
وي تاكيد كرد: انتظار مي رود با برنامه ريزي اصولي، زمينه صادرات سرب و روي توليدي كشور فراهم شود و اين درحالي است كه صنعت سرب و روي از ديدگاه مسئولان در سالهاي اخير دور مانده است.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران افزود: صنايع معدني سرب و روي به عنوان معدود صنايعي محسوب مي شود كه دولت در آن سرمايه گذاري انجام نداده و رشد اين بخش مرهون تلاشهاي صورت گرفته توسط بخش خصوصي است.
وي تاكيد كرد: بخش سرب و روي در شمار صنايعي محسوب مي شود كه مي تواند به رشد اقتصادي كشور به ويژه به ارتقا صادرات غيرنفتي كمك شاياني داشته باشد.
مدير گروه صنعتي - معدني زرين برپايي نخستين همايش چشم انداز سرب وروي و بازار را در 28 بهمن ماه آينده يادآور شد و گفت: هدف اوليه از اين همايش آشنايي بازار سرمايه با اين صنعت است و از سوي ديگر در قالب يك پنل تخصصي نسبت به شناسايي خواسته هاي بازار سرمايه از اين بخش اقدام نمائيم.
وي افزود: حدود 44 درصد كنسانتره سرب و روي كشور توسط اين گروه توليد مي شود و قرار است ظرف دو سال با اقدامات لازم اين سهم به 56 تا 57 درصد برسد.
پيش از اين يوسف مرادلو رئيس انجمن صنايع و معادن سرب و روي ايران گفته بود: ظرفيت شمش سرب و روي در كشور 425 هزار تن است كه 35 درصد ظرفيت كارخانه هاي موجود در اين بخش فعال است.
وي ساماندهي صنعت سرب و روي، صادرات آن ، ثبات قيمت صادراتي اين صنعت، مشاركت در جلسات قيمت گذاري ماده معدني و نيز ساماندهي تامين ماده معدني در كشور را از جمله فعاليت هاي انجمن سرب و روي ايران ذكر كرد.
جميلي ضمن تاكيد بر ضرورت راهيابي سرب و روي ايران به بازارهاي هدف، گفت: موضوع مهم اين است كه خاك كشور صادر نشود، بلكه صادرات در قالب شمش صورت گيرد.
وي ميزان اشتغال مستقيم در صنعت سرب و روي را در زمان حاضر بالغ بر 45 هزار نفر ذكر كرد و گفت: اكنون بالغ بر 120 هزار نفر اشتغال غيرمستقيم از طريق اين بخش فراهم شده است.
مهدي كرباسيان رئيس هيات عامل سازمان ايميدرو نيز چندي پيش اظهار داشت: گزارشها حاكي است، ذخاير معدن سرب و روي انگوران (زنجان)ظرف 10 سال آينده به اتمام خواهد رسيد و چنانچه تصميم گيري لازم صورت نگيرد، موجب بيكاري هزاران نفر و توقف كارخانه هاي فرآوري مي شود.
وي گفت: موضوع سرمايه گذاري در معدن بزرگ مهدي آباد (استان يزد)طي سال هاي گذشته متوقف شده بود كه تصميم گيري به موقع موجب شد سالانه 200 هزار تن صادرات روي داشته باشيم.
مجتمع مهدي آباد استان يزد به عنوان يكي از بزرگترين معادن سرب و روي جهان شناخته شده است و قابليت بالايي براي سرمايه گذاري در خصوص كارخانه فراوري دارد.
براساس اكتشافات انجام شده توسط شركتهاي معتبر جهان و شركتهاي داخلي ذخاير اكسيد روي و سرب با ذخيره 45 مليون تن با عيار 5.7 درصد روي و 5.2 درصد سرب و سولفوره سرب و روي با ذخيره 116 ميليون تن با عيار 5.7 درصدي روي و 5.2 درصدي سرب مورد تاييد قرار گرفته است.
جميلي تصريح كرد: تلاش مي شود تا بازار سرمايه با صنعت سرب وروي بيشتر آشنا شود زيرا هنگامي كه بانكها به توليد كمك نمي كنند، بلكه بازار سرمايه با رويكرد مناسب زمينه جهش لازم در اين بخش شود.
وي ميزان ظرفيت توليد كنسانتره سرب و روي كشور را سالانه بيش از دو ميليون تن ارزيابي كرد و گفت: ايران داراي دانش فني در اين بخش است و تلفيق سرمايه مي تواند به شتاب رو به جلو آن كمك كند.
سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور در گذشته اعلام كرد: افزون بر 6 محور سرب و روي در كشور وجود دارد كه مهمترين آنها محور ملاير - اصفهان است.
محور مزبور بيش از 120 كانسار و نشانه معدني سرب و روي شناسايي شده كه با وجود اين، سه درصد ذخاير سرب دنيا و هشت درصد ذخاير روي دنيا در ايران واقع شده است.
اكنون ذخاير معدن مهديآباد (استان يزد) بزرگترين ذخيره سرب و روي در دنيا محسوب ميشود.
آمارهاي وزارت صنعت، معدن و تجارت حاكي است، سال گذشته از پنج هزار و 400 معدن فعال كشور بالغ بر 420 ميليون تن مواد معدني استخراج شد.
اقتصام (3)1559**1558
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
تهران - ايرنا - يك فعال سرب و روي ايران معتقد است: امروز در بخش كنسانتره و شمش سرب و روي حدود 40 درصد ظرفيت توليد مورد بهره برداري قرار مي گيرد، درحالي كه با بهره گيري از توان كامل مي توان حدود 60 درصد از قابليت اين بخش به سمت صادرات هدايت شود.