تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳

تهران- ايرنا- روزنامه «قدس» در يادداشت روز امروز -سه شنبه- خود با عنوان «پايان حيات سياسي نتانياهو» به قلم «محمد رسولي» نوشته است: هر چند اختلاف احزاب بر سر مسايل اقتصادي و اجتماعي از جمله بودجه كل و بودجه پيشنهادي براي ارتش، ماليات، مسايل مربوط به آموزش، بهداشت و مسكن موجب تضعيف كابينه رژيم صهيونيستي شده ، اما عامل مهمتر، ناتواني در تأمين امنيت شهرك نشينان و نتايج حاصل از حمله وحشيانه اخير به غزه است .

در حالي كه غزه پنجاه و يك روز، با وجود خسارتهاي فراوان جاني و مالي مقاومت كرد ، شهرك نشينان در قلب تل آويو در تيررس حملات موشكي مقاومت قرار داشتند. هرچند سران اسراييل هدف از حمله به غزه را نابودي تسليحات و تخريب تونلهاي مقاومت اعلام كردند، اما اين نيروهاي مقاومت بودند كه به مواضع نظامي دشمن نفوذ كرده وموجب شكست دشمن شدند، تا جايي كه صدها هزار شهرك نشين پا به فرار گذاشته و تعداد زيادي نيز عازم پناهگاه ها شدند و به اين ترتيب بر افسانه شكست ناپذيري ارتش اسراييل خط بطلان كشيده شد، زيرا ده ها سرباز اسراييلي كشته و مجروح شده و عده اي نيز به اسارت گرفته شدند.

علاوه بر اين، نه تنها زيرساختهاي اقتصادي و مالي رژيم اشغالگر تخريب شد، بلكه توهم امنيت و رفاه موعود براي شهرك نشينان نيزاز بين رفت. از سوي ديگر، شهرك نشينان در كفركنا و حيفا تا الخليل و بيت لحم و حتي قدس اشغالي با نتايج حاصل از اشغالگري و نژادپرستي مواجه شده و به كابوس ترس دايمي از نيروهاي مقاومت گرفتار شدند، زيرا مقاومت در برخورد با اسراييلي ها متناسب با شرايط هر منطقه عمل مي كند.

در واقع نسل جديد مقاومت فلسطين با توسل به اقدامهاي ابتكاري به دنبال اين است كه تلفات بيشتري در صف دشمن ايجاد كند، بنابراين روشن است كه نيروهاي ارتش اسراييل همان طور كه در شكست مقاومت ناكام ماندند، از ترور و سركوب و كشتار به دست نيروهاي شاباك و يگانهاي ويژه نيز به نتيجه نخواهند رسيد و به همين دليل است كه اسراييل در سطح نظامي، امنيتي و اطلاعاتي از رديابي گروه ها و يا افراد شهادت طلبانه ناكام ماند و همين وضعيت به يكي از عوامل فروپاشي كابينه ائتلافي تبديل شد.

نتانياهو پس از كودتا عليه متحدان خود در كابينه، به منظور بررسي بحران شديد و تعيين زمان برگزاري انتخابات زودهنگام، تشكيل جلسه داد.به دنبال آن، كنست پيش نويس قانون منحل شدن خود و تعيين زمان برگزاري انتخابات آينده را تصويب و لازم الاجرا بودن آن را اعلام كرد.

در پي اين تحولات، نتانياهو از تشكيل كابينه ائتلافي جديد نااميد نبود و حمله انتخاباتي خود را آغاز كرد و براي دستيابي به رياست حزب ليكود، حمله هوايي به چند موضع در دمشق را آغاز نمود. نتانياهو كوشيد با اين اقدامها ناكامي در تحقق اهداف مورد نظر در غزه را جبران كند و بر شكستهاي پي در پي براي مهار تحركات مردمي در قدس و كرانه باختري سرپوش بگذارد. وي مي خواست از اين طريق به همه كساني كه با بحران سوريه در ارتباط هستند، پيام روشني بدهد مبني بر اينكه مي تواند بازي در خاورميانه را عملاً و بويژه در لبنان و سوريه دوباره شروع كند، ولي در تشكيل ائتلاف جايگزين ناكام ماند، از همين رو همزمان با آغاز حملات و تبليغات انتخاباتي، به گزينه به آتش كشيدن خاورميانه متوسل شد.

بنابر نظرسنجي ها، كرسي ائتلاف حزب كار و جنبش كه از آن با عنوان چپگراي ميانه رو ياد مي شود، درپارلمان آينده بيش از كرسي هاي حزب ليكود خواهد بود. جنبشهاي ملي فلسطين و گروه ها و احزاب مختلف بايد سطح آمادگي خود براي روبه رو شدن با آينده را افزايش و راهبرد مقاومت را بر اساس وحدت ملي واقعي شكل داده و برنامه سياسي و مبارزه جويانه را در پيش بگيرند، زيرا اميد به بازگشت به مذاكرات از بين رفته و براي هميشه به سياست انتظار و هماهنگي و تفاهم با دشمن پايان دهند. آنان بايد چارچوب سياسي و اجتماعي و نيز اداري مناسبي را براي مقابله با حملات شهرك نشينان و تجاوزهاي فاشيسمي هر روزه آنان عليه شهروندان عرب و دارايي ها و مقدساتشان در پيش بگيرند.

«بنيامين نتانياهو» با بر هم زدن ائتلافي كه باعث نخست وزيري اش شده بود، مرتكب خودكشي سياسي شده و ديگر فرصتي براي بازگشت به اين منصب ندارد.از طرف ديگر با مطرح شدن بحث كرانه باختري و حمايت برخي پارلمانهاي اروپايي از استقلال فلسطين، رژيم اسراييل در تنگناي بيشتري قرار مي گيرد.

منبع: قدس

اول**1368**