تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲

دوشنبه - ایرنا - داروهای انسانی، حیوانی و گیاهی تولید ایران با توجه به كیفیت و قیمت، انتخاب اول مردم تاجیكستان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، بخش عمده داروهای مصرفی تاجیكستان از حدود 700 شركت داروساز خارجی از 20 كشور وارد و در تاجیكستان عرضه می شود. كشورهای روسیه ،چین، تركیه و هندوستان بیشترین سهم را در بازار داروی تاجیكستان دارند.

10شركت ایرانی هم اكنون در زمینه واردات و توزیع داروهای ایرانی، تجهیزات پزشكی، خدمات دارویی، گیاهان دارویی، خدمات درمانی و دامپزشكی، سموم آفات نباتی و همچنین تولید فراورده های دارویی و جمع آوری، فرآوری و فروش گیاهان دارویی در تاجیكستان فعالیت دارند و بیش از یك هزار قلم داروی ایرانی شامل داروهای انسانی، دامی و گیاهی عرضه می كنند.

هرچند روند عرضه داروهای ایرانی در تاجیكستان سابقه ای طولانی دارد اما بر اساس توافقنامه همكاری میان وزارت بهداشت ایران و تاجیكستان كه در سال 2008 به امضاء رسیده است این روند رشد یافته و به دنبال آن برای احداث كارخانه مشترك داروسازی و ساخت تجهیزات پزشكی توسط صنایع داروسازی ایران و تاسیس چهار كلینیك خصوصی و شركت واردات تجهیزات ،میان بخش خصوصی ایران و مسئولان تاجیكستان توافق و پروتكل امضاء شده است.

داروهای انسانی بیشتر از طریق داروخانه های درمانگاه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، درمانگاه كمیته امداد امام خمینی(ره) و بیمارستان ایرانی ابن سینا در اختیار بیماران قرار می گیرد.

'نصیبه قربان آوا' كه در درمانگاه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در انتظار دریافت داروهای خود بود با تشكر از مسئولان ایران برای راه اندازی این درمانگاه و بیمارستان ابن سینا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،اظهار داشت: من داروهای ایرانی را باورداشته و فكر می كنم این داروها علاوه بر كیفیت و قیمت مناسب خاصیت دیگری هم دارند كه در بهبودی من بیشتر نقش دارند و آن اینكه این داروها استحصال یك كشور اسلامی بوده و به اذن خداوند شفای بیماران در آن است.

'بختیار قابل اف' یكی دیگر از مشتریان این درمانگاه ، با ابراز تاسف از اینكه داروهای ایرانی در داروخانه های تاجیكستان پیدا نمی شوند، گفت :برای من قیمت دارو مهم نیست من برای معالجه بیماریم داروهای تولیدی چند كشور را تجربه كرده ام اما هیچكدام مثل داروهای ایرانی مفید نبوده است. من حتی بعضی از داروهای ایرانی را كه در تاجیكستان یافت نمی شود سفارش می دهم تا از ایران برایم بیاورند.

'مولوده رحمان اوا ' با ابراز رضایت از خدمات درمانی هلال احمر ایران و برخورد بسیار مناسب مسئولین درمانگاه هلال احمر، اطمینان از داروهای ایرانی و قیمت مناسب آنها را عامل مراجعه جهت تهیه داروهای ایرانی دانست.

این بانوی تاجیك گفت كه فرزندش را در ماه پایانی سال 2014 با هماهنگی و مساعدت هلال احمر برای درمان به ایران برده و از خدمات پزشكی ایران ابراز رضایت می كرد .

'دلاور ذاكراف' نیز كه در تاجیكستان به فروش سموم آفات نباتی و داروهای دامی مشغول است ،به استقبال خوب تاجیكان از سموم آفات نباتی ایرانی اشاره كرد و افزود: مدتی است داروهایی از چین به عنوان داروی ایرانی وارد و توزیع شده است كه ضرر زیادی به برخی از كشاورزان از جمله خربزه كاران وارد كرده است .

این فروشنده اظهار داشت :حتی محصولات دیگر كشورها كه برای ایران تولید شده و به تاجیكستان می رسد با اقبال بیشتری مواجه گردیده و فروش بیشتری دارد.

یكی از ایرانیان فعال در زمینه دارو در تاجیكستان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: هرچند بخش عمده تبلیغات رسانه های تاجیكستان تبلیغ دارو است اما داروهای ایرانی بدون هیچ تبلیغی بازار خود را دارند تا جائیكه متاسفانه برخی فرصت طلبان با وارد كردن داروهای بی كیفیت و بسته بندی آن به عنوان داروی ایرانی به اعتماد و باور مشتریان داروهای ایرانی لطمه وارد می سازند.

همكاری های درمانی موجود میان ایران و تاجیكستان گسترده بوده و با توجه به تمایل تاجیكان در بهره مندی و استفاده از توان پزشكی و دارویی متخصصان و پزشكان كشورمان در درمان بیماری ها ،تعدادی از مسافران پروازهای بین ایران و تاجیكستان را بیماران تشكیل می دهند و علاوه بر آن كیفیت و كمیت خدمات درمانی درمانگاه جمعیت هلال احمر و همچنین بیمارستان «ابوعلی سینا» كه توسط ایران در تاجیكستان راه اندازی شده است، بسیار مطلوب است و جزو بهترین های درمانی و پزشكی تاجیكستان بوده و در بعضی بخشها نیز پیشتاز است.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات و بهترین كادر پزشكی و درمانی و بكارگیری متخصصین بومی و در صورت نیاز دعوت از متخصصین پروازی از ایران در زمینه ارائه خدمات درمانی به تاجیكان، افغان ها و ایرانیان مقیم این كشور فعال است.

نمایندگی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در تاجیكستان در سال 1376 شمسی و نخستین مركز درمانی و تخصصی هلال احمر ایران در سال 1391 به صورت رسمی افتتاح شده است و مجهز به كلینك های داخلی، زنان و زایمان،ارتوپدی، دندانپزشكی،اطفال، اورژانس، رادیولوژی ، سونوگرافی ، تزریقات و پانسمان ،داروخانه وآزمایشگاه می باشد.

این مركز علاوه بر خدمات درمانگاهی و آمادگی برای خدمت رسانی در شرایط بحرانی، ماهانه با تمامی امكانات پزشكی و كادر درمانی به مناطق محروم تاجیكستان سركشی و به صورت رایگان بیماران را مداوا می كند.

با عنایت به مشكلات اقتصادی و وجود خانوارهای پرجمعیت و فقیر در تاجیكستان و با توجه به اشتراكات فرهنگی و دینی، دفتر كمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در كشور تاجیكستان ازسال 1373همزمان با سالروز پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی ایران، در شهر دوشنبه افتتاح و با دایركردن مطب و بكارگیری دو نفر پزشك و عقد قرارداد با بزرگترین بیمارستان دوشنبه ، یك پزشك عمومی و یك پزشك متخصص، اقدام به تأمین لوازم پزشكی، دارو، معاینه و معالجه مددجویان كرده است.

بیمارستان ایرانی ابن سینا در تاجیكستان نیز بیمارستانی تخصصی به مساحت شش هزار متر مربع است كه در سال 2010 افتتاح شده است. این بیمارستان خصوصی كه توسط چند پزشك ایرانی راه اندازی شده، در زمینه جراحی های قلب باز، پیوند كلیه و مجاری ادرار و دیگر جراحی های تخصصی فعال است، اورژانس، ICU، پلی كلینیك تخصصی قلب، پلی كلینیك تخصصی اورولوژی از مهمترین بخشهای بیمارستان ابن سینا به شمار می روند و در نظر است تا در آینده ای نزدیك كلینیك جراحی پلاستیك و كلینیك چشم پزشكی نیز راه اندازی شود.

هزینه دارو و درمان در این بیمارستان در مقایسه با سایر بیمارستانهای این كشور و با توجه به تجهیزات و خدماتی كه به بیماران ارائه می دهد بسیار پایین است ضمن اینكه قشر مرفه و مسوولان مملكتی تاجیكستان نیز ترجیح می دهند با توجه به سطح خدمات و داروهای این بیمارستان روند درمان خود و خانواده خود را در این مركز پی بگیرند كه بیانگر اعتماد به تیم پزشكی و داروهای ایرانی این بیمارستان است.

آساق * 1 * 312*1579