تهران - ايرنا - عضو هيات مديره انجمن ايمپلنتولوژي ايران گفت : يكي از محدوديت‌‌هاي استفاده از ايمپلنت در افرادي است كه از دخانيات استفاده مي‌كنند زيرا اثر منفي در كاركرد ايمپلنت مي‌گذارد.

به گزارش ايرنا ، دكتر غلامرضا غزنوي، افزود: روش ايمپلنت يكي از روش هاي درماني مدرن در علم دندان پزشكي است كه در سال هاي اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است؛ اين روش براي بيماراني كه دندان هاي خود را در سنين مختلف از دست داده‌اند و از نظر بافت استخواني شرايط اين درمان را داشته باشند، انجام مي شود.

غزنوي افزود: ساختمان دهان و دندان فرد بيمار بايد پيش از ايمپلنت توسط دندانپزشك و يا متخصص مربوطه بررسي باليني راديوگرافي شود تا بتوان از اين تكنيك استفاده كرد.

وي ادامه داد: روش ايمپلنت در مقايسه با روش هاي قديمي تر از جمله تراش دندان‌هاي كناري در جاهايي كه 1 يا 2 دندان از دست رفته، بسيار مناسب‌تر است و علاوه بر تأمين زيبايي مطلوب، به بيمار حس راحتي را القاء مي‌كند.

عضو هيات مديره انجمن ايمپلنتولوژي ايران گفت : روش ايمپلنت در افراد بي‌دندان كه از دندان‌هاي مصنوعي استفاده مي‌كنند نيز كاربرد دارد و با استفاده از اين روش فرد مي‌تواند حس داشتن دندان‌هايي ثابت و با كيفيت زندگي بالاتري داشته باشند.

غزنوي همچنين داشتن مهارت، دانش و تجربه علمي و گذراندن دورهاي مربوط به ايمپلنت توسط دندانپزشك را براي انجام اين روش بسيار ضروري دانست و تاكيد كرد: ايمپلنت مي‌تواند توسط دندانپزشكان جراح و متخصص پروتزهاي دنداني و نيز دندانپزشكان عمومي كه دوره‌هاي آموزش خاص را گذرانده باشند صورت گيرد.

غزنوي افزود: بيماران نيز بايد با دقت و پس از بررسي هاي خاص و ضروري از جمله راديوگرافي‌ از وضعيت ناحيه بي‌دندان و استخوان آن محل براي انجام روش ايمپلنت انتخاب شوند زيرا دندانپزشك از اين طريق مي‌تواند كيفيت استخوان عرض، ضخامت، ارتفاع و نوع استخوان محل بي دندان را ارزيابي كند.

وي گفت: در بررسي‌ها بايد فك بالا و پايين در ارتباط با همديگر، ابتلاي فرد به بيماري‌هاي سيستميك مانند ديابت پيشرفته يا بيماري‌هاي بدخيم و سابقه پرتودرماني و از همه مهمتر استعمال دخانيات، مورد بررسي قرار بگيرد.

مدير پانل دومين كنگره بين المللي ايمپلنتولوژي ايران افزود : يكي از محدوديت‌‌هاي استفاده از ايمپلنت در افرادي است كه از دخانيات استفاده مي‌كنند زيرا اثر منفي در كاركرد ايمپلنت مي‌گذارد.

غزنوي گفت: رعايت بهداشت دهان و دندان و نسوج نگاهدارنده در فرد استفاده كننده از ايمپلنت بسيار حائز اهميت است و فرد بايد در اين راستا آموزش ببيند چرا كه اگر پس از ايمپلنت به درستي از نخ دندان، مسواك و برس‌هاي خاص استفاده نكند، كاركرد و عمر ايمپلنت دچار مشكل خواهد شد؛ همچنين رعايت نكردن مسائل بهداشتي ممكن است به تحليل لثه و استخوان فك اطراف ايمپلنت و در نتيجه بروز بيماري‌هاي لثه منجر شود.

وي ياد آور شد :ايمپلنت‌ها در داخل فك كار گذارشته مي‌شوند و قسمت‌‌هايي از لثه پس از 2 تا 3 ماه روي ايمپلنت را مي‌گيرند و چنانچه اقدامات بهداشتي صورت نگيرد كاركرد ايمپلنت ميتواند مشكل ساز شود.

به گفته دكتر غزنوي، طول درمان ايمپلنت به وضعيت استخوان و بافت‌هاي موجود در فرد بيمار ارتباط دارد كه از 2 تا چند ماه طول مي‌كشد، زيرا در برخي موارد ممكن است به پيوند بافت و استخوان براي بازسازي استخوان نياز باشد؛ البته در برخي موارد خاص ممكن است ايمپلنت‌هاي فوري استفاده شود كه به محض كشيدن دندان ايمپلنت گذاشته و روي‌ آن كار مي شود.

وي اضافه كرد :طبيعت استخوان فك در انجام ايمپلنت و موفقيت آن بسيار مهم است چرا كه پس از كشيدن دندان، استخوان فك تحليل مي‌رود كه اين موضوع به خصوص در مورد فك بالا كه كف سينوس تغيير شكل مي‌دهد، مصداق دارد اما اگر انتخاب بيمار، طرح درمان ايمپلنت و تمام مراحل با رعايت اصول علمي صورت گيرد.

غزنوي گفت :طبق بررسي‌هاي انجام شده ميزان موفقيت اين روش تا 95 درصد امكان پذير است ،ايمپلنت ها درمان هاي مادام العمر نيستند و كارايي درازمدت اين درمان ها به ملاحظات بهداشتي و مراجعه سالانه به دندانپزشك نياز دارد.

دومين كنگره بين المللي ايمپلنتولوژي ايران به همت انجمن ايمپلنتولوژي ايران از يكم تا سوم بهمن ماه جاري در سالن همايش هاي برج ميلاد برگزار مي شود.

علمي **1354**1599