تويسركان- ايرنا- سرپرست اداره جهاد كشاورزي تويسركان گفت: صنايع مربوط به فرآوري و بسته بندي گردو در سال هاي اخير در اين شهرستان مغفول مانده است.

'مسعود اكبري' روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: در سال هاي اخير ارتباط اثر گذار ميان صنعت و باغداران و استفاده از ادوات نوين و مكانيزه در حوزه باغداري مورد غفلت واقع شده است.

وي بيان كرد: در حال حاضر بازار گردوي تويسركان نيز در دست دلالان و واسطه هايي است كه تنها به دنبال منافع كوتاه مدت خود هستند و با قيمت دلخواه خود محصول گردو را به گردشگران و مسافران مي فروشند.

اكبري با تاكيد بر اينكه اين گونه مشكلات و نارسايي ها مورد مخدوش شدن عرضه گردوي تويسركان با يك برند ملي مي شود اضافه كرد: بسته بندي نامناسب، مخلوط شدن گردوهاي وارداتي با گردوهاي اصل تويسركان و تغييرات كاذب قيمت نيز از ديگر معضلات حوزه توليد و عرضه گردوي تويسركان به شمار مي روند.

به گفته وي دلالان و واسطه گران بازار گردو موجب فاصله قيمت گردو از محل و زمان توليد تا بازار فروش مي شوند و منافع آن متوجه توليد كنندگان اصلي گردو نيست.

اكبري ادامه داد: در چنين شرايطي نگهداري غير بهداشتي محصول گردو، كمبود صنايع تبديلي و دوري باغداري سنتي ازروش هاي علمي بر مشكلات اين حوزه افزوده است.

وي از برگزاري نشست هم انديشي درباره مشكلات موجود در روند كاشت، داشت و برداشت محصول گردو با حضور نخبگان، صنعتگران، باغداران و فارغ التحصيلان كشاورزي در تويسركان خبر داد و افزود: عموم مردم و باغداران بايد اين نكته را مورد توجه قرار دهند كه دولت با منابع محدود خود قادر به حل همه مشكلات اين بخش نيست و خود آنها بايد با اراده و عزم جدي وارد ميدان شوند.

اكبري اظهار كرد: بايد ارتباط بين پژوهش هاي علمي و تحقيقاتي با روند توليد گردو را محكم كرد و به سمت اصلاح ارقام نامقاوم گردو در برابر سرما حركت كرد.

وي يادآور شد: واحد ترويج و آموزش جهاد كشاورزي تويسركان براي توجيه علمي و روشمند مسائل مربوط به توليد گردو در روستاهاي اين شهرستان فعاليت مي كنند.

تويسركان با جمعيتي بالغ بر 103 هزار نفر يكي از شهرستان هاي استان همدان واقع در جنوب كوه الوند است كه با برخورداري از بيش از پنج هزار هكتار باغ هاي زير كشت گردو به لحاظ مرغوبيت محصول گردوي خود از شهرتي جهاني بهره مي برد.

7531/576