به گزارش ایرنا، 'محمد نواز شریف' قبل از عزیمت به بحرین، در سخنانی كوتاه اعلام كرد كه این سفر، صفحات جدیدی در همكاری های دو كشور خواهد گشود. اشتیاق دولت پاكستان به گسترش همكاری ها و روابط با بحرین درشرایطی است كه رژیم آل خلیفه به دلیل اقدام های سركوبگرانه علیه اعتراض های آرام و مشروع مردمی و دستگیری رهبران احزاب، سخت مورد انتقاد شدید مقامات عالی و احزاب و گروه های كشورهای مختلف و بسیاری از نهادهای منطقه ای و بین المللی قرار دارد.
این روزها درگیری میان نیروهای امنیتی و پلیس بحرین با معترضان به بازداشت 'شیخ علی سلمان' دبیركل جمعیت ملی اسلامی الوفاق بحرین، تشدید شده و روز گذشته دهها نفر از معترضان در حمله نیروهای پلیس بحرین مجروح شدند.
نواز شریف قرار است در مدت دو روز اقامت خود در منامه، با 'شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه' پادشاه بحرین و همچنین با همتای بحرینی خود دیدار كند. دیدار با تعدادی از وزیران كابینه بحرین نیز بخشی از برنامه نواز شریف در سفر به منامه است.
قرار است موضوعات مختلف از جمله همكاری های دوجانبه در زمینه های انرژی، تجارت و سرمایه گذاری در جریان سفر نخست وزیر پاكستان به بحرین، بین دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
دیگر برنامه هایی كه در دستور كار این سفر حساس قرار دارند، همكاری های دفاعی دو كشور و نیز اعزام نیروی انسانی پاكستان به بحرین و نوع فعالیت این افراد در آن كشور است.
هفته های گذشته اخباری مبنی بر اعطای تابعیت بحرینی از سوی رژیم منامه به دهها هزار از نفر از پاكستانی های مقیم این كشور حوزه خلیج فارس منتشر شد و سفر جاری نواز شریف به بحرین را در این زمینه می توان حائز اهمیت و حساسیت دانست.
جمعیت ملی اسلامی الوفاق بحرین، كه شیخ علی سلمان دبیركل آن از سوی رژیم منامه دستگیر شده است، ماه گذشته با صدور بیانیه ای تاكید كرده بود كه تابعیت دادن به اتباع پاكستانی مقیم بحرین یك جنایت و توطئه سازمان یافته از سوی رژیم آل خلیفه است.
در این بیانیه توضیح داده شده بود: رژیم منامه در چارچوب یك بازی سیاسی زشت و پلید به پاكستانی ها تابعیت بحرینی بخشیده است و از آنها به عنوان یك برگ برنده سیاسی سوء استفاده می كند . مدت اعتبار این برگ برنده سیاسی در آینده خاتمه خواهد یافت و آنها بدون شناسنامه و تابعیت باقی خواهد ماند.
همچنین برخی گزارش ها حاكی است كه تعداد قابل توجهی از بازنشستگان ارتش پاكستان در بحرین حضور دارند و رژیم آل خلیفه از این افراد بازنشسته در دستگاه های عملیات خود بهره می گیرد.
بحرین كشوری كوچك با جمعیت اكثریت شیعه است و این نگرانی در جامعه بحرین وجود دارد كه حضور پرتعداد اتباع پاكستانی در آن كشور و اعطای تابعیت بحرینی به آنها، می تواند نقش موثری در تغییر تركیب جمعیتی بحرین در آینده داشته باشد.
كمتر از یك سال پیش، 27 اسفندماه سال 1392، 'شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه' پادشاه بحرین در راس هیات سیاسی و اقتصادی برای گسترش همكاری با دولت پاكستان وارد اسلام آباد شد. این اولین بازدید رسمی پادشاه بحرین از پاكستان در چهار دهه اخیر محسوب می شود.
متعاقب آن مردم پاكستان در شهرهای ˈاسلام آبادˈ (پایتخت) و ˈكراچیˈ مركز ایالت سند در جنوب این كشور در اعتراض به سفر پادشاه بحرین به پاكستان تظاهرات كردند.
آساق*1**1723
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱
اسلام آباد - ایرنا - نخست وزیر پاكستان برای انجام سفری دو روزه، صبح چهارشنبه عازم منامه پایتخت بحرین شد؛ جزیره ای كوچك در آبهای شرقی خلیج فارس كه این روزها شاهد اوج ناآرامی و تظاهرات مردمی علیه رژیم آل خلیفه و سركوب شدید اعتراض های مشروع مردمی است.