تهران- ايرنا- عضوهيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: كودكان ايراني درمقايسه با كودكان چهار كشور آمريكا، نروژ، اسپانيا و كره در انجام حركات ظريف، ضعف تكاملي دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، «روشنك وامقي» در نخستين همايش عصبي - تكاملي گفت‌: اين موضوع براساس نتايج يك پژوهش بر روي 10 هزار و 516 كودك چهار تا 60 ماهه كشور بدست آمده است.

وامقي افزود:‌ براساس اين پژوهش، كودكان ايراني در استفاده از عضلات مچ و انگشتان كه پايه انجام اقدامات هنري است در مقايسه با چهار كشور ديگر ضعيف هستند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در عين حال گفت:‌ كودكان چهار تا 24 ماهه ايران در حيطه تكامل ارتباطي شامل گفتار و زبان در وضعيت بهتري نسبت به كودكان چهار كشور ديگر قرار دارند.

وامقي گفت: كودكان هشت تا 20ماهه ايراني در حل مساله يا هوش از كودكان ساير كشورها جلوتر هستند كه اين اختلاف از 30 ماهگي تنها نسبت به دو كشور بيشتر مي شود.

فوق تخصص كودكان در ادامه گفت: اين در حالي است كه كودكان ما در هوش و حل مساله از 48 ماهگي از اين دو كشور هم عقب مي مانند.



**تاثير رژيم غذايي نادرست خانواده بر روي تكامل كودكان

وامقي تاكيد كرد: در اين تحقيق كودكان ايراني در حركات درشت مانند دويدن و پريدن تا 24 ماهگي وضعيت عادي و مناسبي دارند اما پس از 24 ماهگي وضعيت اين كودكان در اين حوزه نيز نامناسب است و از ساير كشورها عقب مي‌مانند.

وي علت جلو بودن حركات كودكان ايراني در دو سال نخست تولد در حيطه‌هاي تكاملي را مصرف شير مادردر اين دوران عنوان كرد و خاطرنشان كرد:خانواده ها و كودكان پس از گذراندن اين سن از رژيم غذايي مناسبي استفاده نمي كنند و همين امر موجب مي شود حركات تكاملي كودك پس ازدو سال با اختلال همراه باشد.

نخستين همايش دو روزه اختلالات عصبي - تكاملي كه امروز - 17 دي - شروع به كار كرد تا فردا- 18 دي - در سالن اجتماعات شهيد مصطفي احمدي‌روشن دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي به كار خود ادامه مي دهد.

اجتمام**9188**1776