تهران - ایرنا - رییس جمهوری با اشاره به خطراتی كه دنیای اسلام در شرایط كنونی با آن ها مواجه است، تاكید كرد: ضروری است كه شیعه، سنی و همه مسلمانان در كنار هم قرار گیرند و متحد در مسیر توسعه و وحدت جهان اسلام گام بردارند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه امروز (چهارشنبه) هیات دولت با تبریك میلاد پیامبر عظیم‌الشان اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) و همچنین میلاد امام جعفر صادق(ع) افزود: این ایام، هم ایام میلاد موسس مكتب دین و هم میلاد موسس مذهب شیعه اثنی عشری است و باید از سیره مبارك پیامبر اسلام (ص) و ائمه هدی(ع) بهره‌برداری و استفاده كنیم و این سیره به ابعاد مختلف زندگی مادی و معنوی ما مربوط می‌شود.

رییس جمهوری با بیان این كه اسلام دینی است كه مردم را هم به كار، كوشش و آبادانی و هم به اخلاق، پاكی و معنویت دعوت كرده است، گفت: اسلام می‌تواند مردم را در مسیر پیشرفت مادی و معنوی قرار دهد.

روحانی با اشاره به نامگذاری دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول به نام ایام وحدت و هفته وحدت بعنوان یكی از ابتكارات جمهوری اسلامی ایران و امام راحل(ره) اظهار داشت: باید از این فرصت هفته وحدت استفاده كرده و بین همه اقوام، مذاهب و مخصوصاً بین شیعه و سنی یك وحدت واقعی بوجود آورد.

وی با بیان این كه امروز دشمنان ما در منطقه از طایفه‌گری، اختلافات مذهبی و قومی، سوءاستفاده می‌كنند، گفت: همیشه بین مذاهب از همان دیرباز و از قرون اولیه اسلام، اختلاف نظر بوده و این اختلافات طبیعی، مشكلی را ایجاد نمی‌كند. مشكل زمانی آغاز می شود كه دیگران با برنامه‌ریزی سیاسی از این اختلاف‌نظر در برخی از مسایل سوء‌استفاده می‌كنند. آن موقع است كه برای وحدت جهان اسلام خطرناك می‌شود.

**شبكه هایی كه علیه شیعه و سنی برنامه پخش می كنند توسط استعمار هدایت می شوند

رییس جمهوری اضافه كرد: در قرون اخیر و در دوران استعمار كه استعمارگران حدود دویست سال بر كشورهای مسلمان مسلط بودند، توانستند با تبلیغ و سوء ‌استفاده از این مساله حداكثر بهره‌برداری را بكنند و آن را به نزاع و برخورد بین مذاهب تبدیل كنند و امروز هم دست‌های استعمار و صهیونیسم بین‌الملل، همین‌كار را ادامه می دهند.

روحانی با اشاره به فعالیت رادیو و تلویزیون و شبكه‌های تلویزیونی زیادی كه به نام طرفداری از شیعه و اهل سنت، علیه یكدیگر برنامه پخش می‌كنند، اظهار داشت: قطعا این ها مستقیم و غیرمستقیم توسط دست‌های استعمار هدایت می‌شوند.

رییس جمهوری گفت: در شرایط امروز جهان با این همه خطراتی كه دنیای اسلام را تهدید می‌كند لازم است كه شیعه و سنی همه در كنار هم قرار بگیریم و دست به دست هم بدهیم و در دنیای اسلام، وحدت و اتحاد ایجاد كنیم.

رییس جمهوری با اشاره به شرایط منطقه به خاطر دخالت قدرت های بزرگ، افزود: مسلما دست‌های دیگران است كه اختلافات طبیعی، ذهنی و نظری را به نزاع و برخورد بین مذاهب و اقوام تبدیل می كند و این می‌تواند برای منطقه و جهان اسلام بسیار خطرناك باشد و ما را از مسیر توسعه باز دارد.

روحانی با تاكید بر این كه باید از هفته وحدت در درون جامعه خودمان هم استفاده كنیم، اظهار داشت: در هفته وحدت نباید بین گروه‌ها، احزاب و جناح‌های مختلف تفرقه‌افكنی مشاهده شود و سخنانی ببینیم كه فاصله‌ها را بیشتر كند.

روحانی افزود: ما همه پیرو آن پیامبر عظیم الشانی هستیم كه پیامبر رافت و رحمت بود و ما باید در میان خودمان برادری، مهربانی و رافت را مشاهده كنیم نه این كه به دلایل و بهانه‌های مختلف به انشقاق و فاصله‌ها دامن بزنیم. نتیجه‌اش چه می شود؟ یعنی دنبال چه هستیم و چه كار می‌خواهیم بكنیم؟

رییس جمهوری گفت: اگر هدف دستیابی به اخلاق پیغمبران، نزدیك‌شدن به تعالیم پیغمبر اسلام و اجرای قرآن مجید است، آن فرمان قرآن «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَه اللَّهِ عَلَیْكُمْ»، است.

وی با یادآوری این كه انقلاب اسلامی و ‌نظام جمهوری اسلامی ایران وحدت، اتحاد و برادری آورده است، گفت: بر لبه آتش بودیم و اسلام و انقلاب ما را نجات داد. باید این نعمت‌های بزرگ را به یاد آورده و به جای آن كه به اختلاف و مسایل جزئی پرداخته شود به انقلاب، كشور و توسعه‌مان افتخار كنیم. ان شاء‌الله بتوانیم راه پیغمبر(ص) و راه امام صادق(ع) را ادامه دهیم.



** بیشتر قول هایی كه به مردم خوزستان داده شده عملیاتی شده است

رییس جمهوری همچنین با اشاره به گزارش استاندار خوزستان در جلسه هیات دولت،گفت: خوشبختانه گزارش بسیار خوبی از خوزستان داده شد كه نشان می دهد تقریبا بیشتر قول‌هایی كه به مردم خوزستان داده شده عملیاتی و اجرایی شده و دو- سه مورد هم كه باقی مانده در مسیری است كه اجرایی و عملیاتی می‌شود.



** استانداران در جلسه دولت گزارش می دهند



روحانی تاكید كرد: مبنای دولت از این پس این خواهد بود تا به استان‌هایی كه سفر انجام شده و برنامه‌هایی در آن جا مطرح شده است، به تدریج همه استانداران‌ها به جلسه دولت آمده و هم گزارش كار بدهند و هم مشكلاتشان را مطرح كنند، تا بررسی شود كه چه مقدار از مسایلی كه در سفر استانی قول داده شده، اجرایی و چه مقدار باقی مانده و چه كمك‌هایی باید بكنیم كه آن ها به طور كامل اجرایی و عملیاتی شود.

وی گفت: قرار گرفتن 550 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان خوزستان تحت پوشش آبیاری مدرن، تصمیم بزرگی است و برای این كار اكنون 300 هزار هكتار آماده شده است و تا پایان این دولت، بقیه موارد هم ادامه پیدا خواهد كرد.

رییس جمهوری اضافه كرد: اجرای این پروژه هم به اشتغال و كشاورزی كمك می‌كند و هم در افزایش محصولات كشاورزی موثر است .

روحانی خاطرنشان كرد: البته استان خوزستان یك مشكلاتی هم دارد كه باید به آن ها پرداخته شود ؛ مساله فاضلاب و آب یكی از مشكلات استان است. مساله نخیلات یكی از مسایلی است كه امروز باید احیا شود و ان‌شاء‌الله این برنامه حضور استانداران در جلسه هیات دولت، گزارش و كمك دولت برای حل معضلات استان‌ها، ادامه خواهد داشت.

سیام**1058**1429