سعدالله نصيري قيداري پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا در شيراز افزود: در اين آيين نامه مصاديق تخلفات و مجازهاي متناسب با اين تخلفات تعيين شده است.
وي با بيان اينكه در حوزه برخورد با تخلفات در آموزش عالي خلا قانوني شاهد نيستيم، اظهار كرد: مشكل كنوني جامعه اتفاقات ناخوشايند براي جامعه علمي است كه در خيابان ها و برخي بنگاه ها روي مي دهد و برخورد با اين گونه مسايل در اين لايحه پيش بيني شده است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: با توجه به اهميت موضوع براي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، به نظر مي رسد كه اين لايحه پس از تقديم به مجلس در اولويت بررسي در صحن علني قرار گيرد.
وي ادامه داد: وزارت علوم مصمم به ارتقاي كيفيت توليد علم در كشور است ودر اين راستا به دنبال تخلفاتي است كه به حركت علمي كشور آسيب وارد مي كند و در قالب رفتارهاي دور از اخلاق به صورت فروش مقاله، پايان نامه و طرح تحقيقاتي بروز يافته است.
نصيري قيداري گفت: اساتيد و دانشجويان دانشگاه هاي كشور در مقايسه با ساير كشورها، جايگاه بسيار خوبي از نظر رعايت نزاكت علمي دارند اما وزارت علوم همين ميزان اندك تخلفات را نمي پذيرد و مصمم به توقف آنها است.
وي افزود: در حال حاضر با استناد به قوانين و ظرفيت هاي قانوني پيش بيني شده مانند قانون مالكيت معنوي مصوب مجلس هشتم و كميته هاي انضباطي اساتيد دانشگاه مي توان با اين گونه تخلف ها برخورد كرد و همچنين هيات هاي رسيدگي به تخلفات اساتيد، قوانين خاصي دارند و از اين رو، در حوزه آموزش عالي نيازي به قانون جديد نيست بلكه اجرايي كردن اين موضوعات در سطح خيابان و بنگاه ها نيازمند تدوين آيين نامه اجرايي بود.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به افزايش 19.6 درصدي بودجه دانشگاه ها به طور متوسط و افزايش 27 درصدي بودجه بخش پژوهش گفت: در شرايطي كه دولت بودجه انقباظي را به مجلس تقديم كرده است، بايد از دولت تدبير و اميد تشكر كنيم كه نگاه نسبتا سخاوتمندانه اي را به بودجه وزارت علوم و دانشگاه ها داشته است.
وي اظهار كرد: بودجه بخش ستادي اين وزارتخانه تنها سه درصد افزايش داشته است كه به معناي تاكيد بر صرفه جويي است.
نصيري قيداري در ادامه از روساي دانشگاه هاي سراسر كشور خواست كه با توجه به مفاد لايحه بودجه سال 94 كل كشور، در راستاي استفاده از ظرفيت خيرين در كمك به دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي گام بردارند و گفت: چنانچه هر يك از دانشگاه ها، بنيادهاي خيرين را شكل نداده اند، لازم است كه اين بنيادهاي پربركت را تشكيل دهند و از ظرفيت خيرين در راستاي تامين تجهيزات دانشگاه ها و تاسيس آزمايشگاه هاي علمي بهره گيرند.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ به سووال ديگر خبرنگار ايرنا درباره نگاه وزارت علوم به گسترش تحصيلات تكميلي در دانشگاه آزاد اسلامي نيز بيان كرد: در سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري تاكيد بر كيفيت فعاليت هاي علمي شده است و در اين مسير با همكاري دانشگاه ها و با محوريت شوراي گسترش وزارت علوم، موضوع كيفيت دوره هاي تحصيلي مدنظر است.
وي گفت: رشته محل هاي اعلام شده از دانشگاه آزاد اسلامي در دفترچه پذيرش دانشجو سال 94 قطعي نيست و تا ارديبهشت ماه فرصت داده شده است تا كميته مشترك وزارت علوم و اين دانشگاه، اين رشته ها را بازبيني كنند و رشته هايي كه بر اساس استانداردها، امكانات لازم و اعضاي هيات علمي متناسب با آن را داشته باشند در دفترچه آزمون اين دانشگاه باقي خواهند ماند.
نصيري قيداري در ادامه اين گفت و گو استان فارس را داراي سابقه مثبت در آموزش عالي كشور دانست و گفت: با توجه به فعاليت دانشگاه هاي بسيار خوب در استان و سابقه درخشان و نوع حركت آنها مي توان گفت كه حركت علمي موفقي در اين استان چه از سوي دانشگاه هاي دولتي، چه پيام نور و چه دانشگاه آزاد در جريان بوده است.
وي ادامه داد: آمارها نشان مي دهد كه نگاه استان فارس به آموزش عالي نگاهي جدي و مثبت است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در بخش ديگري از اين گفت و گو كه در حاشيه بازديد وي از دانشگاه پيام نور استان فارس صورت گرفت، اين دانشگاه را يكي از دانشگاه هاي خوب كشور ارزيابي كرد.
وي گفت: دانشگاه پيام نور فارس در برخي ابعاد جايگاه نخست را در سطح دانشگاه هاي پيام نور در كشور به خود اختصاص داده است.
نصيري قيداري اظهار كرد: با توجه به اينكه اساسنامه خاصي براي دانشگاه پيام نور در سراسر كشور تدوين و تصويب شده است، اگر اين دانشگاه ويژگي هاي متفاوت خود در مقايسه با ديگر مراكز آموزش عالي را جدي بگيرد و از اين ظرفيت بهره گيرد، مي تواند در حوزه هاي مختلف شاهد رشد و شكوفايي باشد.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پنجشنبه در سفر به شيراز همچنين از دانشگاه پيام نور مركز شيراز بازديد مي كند.
در اين بازديد، عبدالرسول قرائتي سرپرست دانشگاه پيام نور استان فارس، نصيري قيداري را همراهي مي كند. ك/3
2026/ 667
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸
شيراز- ايرنا- معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: با پايان يافتن بررسي لايحه آيين نامه اجرايي پيشنهادي اين وزارتخانه با موضوع برخورد با تخلفات علمي مانند فروش پايان نامه در كميسيون هاي تخصصي هيات دولت، اين آيين نامه در جلسات آتي دولت بررسي خواهد شد.