'ميثم الوندي' روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: شهرستان تويسركان از سه هزار و 600 كارگاه صنايع دستي در حوزه هاي مختلف برخوردار است كه سه هزار كارگاه از اين تعداد مربوط به صنايع مبل و منبت است.
وي بيان كرد: توليدات حوزه مبل و منبت در تويسركان به لحاظ كيفيت از سطح بالايي برخوردار هستند و در سراسر شهرهاي كشور و حتي خارج از كشور از مشتريان خاص خود بهره مند هستند.
الوندي با تاكيد بر اينكه تويسركان با توجه به تعداد كارگاه هاي مبل و منبت و سطح كيفيت اين توليدات، قطب مبل و منبت استان همدان به شمار مي رود تصريح كرد: به دليل بن بست جغرافيايي تويسركان، توليدات حوزه مبل و منبت اين شهرستان براي تكميل مراحل توليد مانند رنگ كاري ، روكش كاري و فروش به شهرهاي ديگر مانند ملاير، همدان، بازار مبل تهران، اصفهان و شيراز انتقال داده مي شوند.
وي گفت: در چنين شرايط كه چرخه كامل توليد و فروش صنايع مبل و منبت در شهرستان تويسركان وجود ندارد در حقيقت سود و منفعت واقعي اين بخش بيشتر متوجه دلالان مي شود.
الوندي تاكيد كرد: اگر تويسركان صاحب بازارچه متمركز فروش صنايع مبل و منبت باشد ديگر نيازي به انتقال توليدات اين بخش به شهرهاي ديگر نيست و شهرستان از مزيت جذب گردشگر بيشتر براي ديدن بازارچه مبل و منبت بهره مند مي شود.
وي خاطر نشان كرد: صنعت مبل و منبت تويسركان جايگاه ويژه اي در سطح كشور و حتي خارج از كشور دارد اما توليد كنندگان اين حوزه بايد به سمت به روز بودن و استفاده از طرح ها و مدل هاي جديد بازار حركت كنند.
الوندي اضافه كرد: با برگزاري جلسه هم انديشي با فعالان اين حوزه مقرر شد اتحاديه صنعتگران مبل و منبت شهرستان تشكيل شود.
وي يادآور شد: اكنون روستاهاي 'سيد شهاب'، 'جيجانكوه'، 'اشترمل' و 'عين آباد' از بيشترين تعداد كارگاه هاي مبل و منبت در سطح شهرستان تويسركان برخوردارند.
تويسركان يكي از شهرستان هاي استان همدان واقع در جنوب كوه الوند است كه از 221 اثر تاريخي و فرهنگي برخوردار است و 67 اثر آن به ثبت آثار ملي رسيده است.
7531/576
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹
تويسركان- ايرنا- مدير اداره ميراث فرهنگي تويسركان گفت: اين شهرستان با برخورداري از ظرفيت هاي بالاي حوزه صنعت مبل و منبت به بازارچه فروش صنايع اين بخش نياز دارد.