سنندج - ايرنا- سروآباد، شهرستاني ميان سنندج و مريوان در منطقه اي بكر و زيبا واقع شده و با وجود دارا بودن ظرفيت ها و پتانسيل هاي بسيار بالا در حوزه هاي كشاورزي، آب، خاك و گردشگري، اما از روند توسعه عقب مانده و شهرستاني كمتر برخوردار محسوب مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا شهرستان سروآباد با مساحتي در حدود 1200 كيلومتر مربع، از دو شهر سروآباد و اورامان، هشت دهستان و 73 روستا با جمعيتي بيش از 66 هزار و 709 نفر در 75 كيلومتري جنوب غربي سنندج واقع شده است.

يكي از ظرفيت هاي بزرگ اين شهرستان مرزي بودن آن است كه مي تواند به رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در اين شهرستان كمك كند، 24 كيلومتر مرز مشترك با كردستان عراق در منطقه دزلي مي تواند سروآباد را از نظر شاخص هاي توسعه اي به سطح شهرستان هاي برخوردار نزديك كند.

مشاركت بالاي مردم در تامين امنيت شهرستان نيز بستر را براي سرمايه گذاري فراهم كرده و مردم اين شهرستان اكنون اميدوارند با رويكرد توسعه اي دولت تدبير و اميد بتوانند به شاخص هاي توسعه اي برسند.

سروآباد از سال 80 از شهرستان مريوان منفك و به شهرستان ارتقا يافت و اكنون مردم اين شهرستان انتظار اجراي طرح هاي توسعه اي به منظور ايجاد اشتغال و افزايش سطح درآمد از دولت را دارند.

در جريان سفر هفته گذشته استاندار كردستان به اين شهرستان معبر مرزي كولبري 'مله خورد' در روستاي دزلي به صورت رسمي در آييني بازگشايي شد.

استاندار كردستان در اين ايين گفت: پس از انجام مقدمات و اجراي زيرساخت هاي لازم از جمله راه دسترسي، فعاليت كولبري با استفاده از دفترچه هاي صادر شده براي ساكنين منطقه آغاز مي شود.

عبدالمحمد زاهدي همچنين در قالب توصيه اي از مرزنشينان استان بويژه مردم شهرستان سروآباد خواست تنها به مبادلات مرزي اكتفا نكنند و گفت: مرز تنها يكي از راه هاي ارتقاي معيشت است و مرزنشينان بايد از توليد غافل نشوند و به فعاليت هاي توليدي بخصوص در حوزه كشاورزي بپردازند.

او همچنين ظرفيت هاي شهرستان سروآباد را قابل توجه دانست و يادآور شد: قبول داريم اين شهرستان مورد توجه جدي قرار نگرفته و عقب ماندگي هاي بسياري دارد، دولت تدبير و اميد براي جبران عقب ماندگي اين شهرستان برنامه دارد.

وي افزود: اگر چه شايد بخشي از عقب ماندگي اين شهرستان را به جديد التاسيس بودن آن ربط دهند اما اين دليل منطقي نيست كه اين شهرستان اين همه مشكلات و محروميت داشته باشد.

زاهدي ظرفيت هاي شهرستان سروآباد را در سه بخش كشاورزي، گردشگري و مرز دانست و ادامه داد: با برنامه ريزي دقيق و اصولي و سرمايه گذاري در اين سه بخش مي توان سروآباد را به توسعه رساند.

استاندار كردستان اظهار كرد: با اجراي پروژه ها و طرح هاي صنعتي، توليدي و زيرساختي سروآباد را به توسعه خواهيم رساند.

فرماندار سروآباد نيز از كشاورزي و گردشگري به عنوان دو ظرفيت اصلي اين شهرستان در جهت نيل به توسعه نام برد و گفت: بسترها براي سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين دو زمينه فراهم است و از حضور سرمايه گذاران استقبال و از آنان حمايت مي كنيم.

مسعود روحاني به وجود مراتع، جنگل ها، اراضي كشاورزي و باغات مستعد اين شهرستان اشاره كرد و افزود: بخش كشاورزي يكي از محورهاي توسعه اين شهرستان است كه با سرمايه گذاري بر روي صنايع تبديلي و فرآوري مي توان به ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي منطقه كمك كرد.

وي شهرستان سروآباد را از لحاظ صنعتي ضعيف دانست و اظهار كرد: صنايع اين شهرستان كوره آجر پزي، دانه بندي شن و ماسه، كارخانه آسفالت و آرد است و از اين رو در اين حوزه در شهرستان كمتر كار شده در حالي كه جاي كار بسياري دارد.

او به 24 كيلومتر مرز مشترك شهرستان سروآباد با اقليم كردستان عراق اشاره كرد و افزود: بازگشايي معبر مرزي 'مله خورد' مي تواند نقش بسيار زيادي در رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در اين شهرستان داشته باشد.

وي همچنين خواستار تسريع در ايجاد سايت ادارات اين شهرستان شد و گفت: 20 اداره اين شهرستان اكنون در واحدهاي استيجاري مستقر هستند و از ديگر مشكلات اين حوزه عدم استقرار برخي ادارات است كه انتظار پيگيري داريم.

فرماندار شهرستان سروآباد با قدرداني از توجه ويژه استاندار و مسوولان استان كردستان به اين شهرستان، افزود: اكنون 44 پروژه نيمه تمام در اين شهرستان وجود دارد كه براي اتمام آن نياز به 530 ميليارد ريال اعتبار است.

نماينده مردم شهرستان هاي سروآباد و مريوان در مجلس شوراي اسلامي نيز به پتانسيل ها و ظرفيت هاي اين شهرستان اشاره كرد و گفت: ما قدردان خدمات نظام جمهوري اسلامي به اين منطقه هستيم اما در بسياري از شاخص ها از جمله راه، بهداشت، آموزش و اشتغال از ميانگين استان كردستان پايين تر هستيم.

اميد كريميان به سه پروژه مهم اين شهرستان شامل كارخانه سيمان، نيروگاه سيكل تركيبي و سد بلبر اشاره كرد و خواستار تسريع در اجراي عمليات اجرايي احداث اين پروژه ها شد و افزود: بهره برداري از اين پروژه ها منجر به ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي منطقه مي شود.

او گفت: شهرستان سروآباد ظرفيت هاي زيادي براي توسعه دارد و در اين راه به همت و دلسوزي مسوولان در اختصاص اعتبارات و امكانات و جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي نياز دارد.

امام جمعه سروآباد نيز با قدرداني از حضور استاندار كردستان و همچنين رسمي كردن معبر مرزي 'مله خورد' اين شهرستان، گفت: بيكاري و نبود درآمد يكي از مهمترين مشكلات مردم شهرستان سروآباد است كه از دولت انتظار داريم راهكاري براي رفع اين دو معضل پيدا كند.

ماموستا سيد احمد سجادي بازگشايي معبر مرزي مله خورد را نويد بخش رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در منطقه دانست و افزود: مردم اين شهرستان به دليل نبود شغل و درآمد اقدام به مهاجرت مي كنند و بازگشايي اين معبر مرزي مي تواند از مهاجرت آنان جلوگيري كند.

امام جمعه موقت سروآباد هم با اشاره به اينكه محروميت زدايي و ايجاد اشتغال موجب نگه داشت جمعيت اين شهرستان مي شود، گفت: مردم سروآباد امروز به دليل نبود شغل و درآمد مجبور به مهاجرت هستند.

ماموستا سيد عبدالقادر حسيني خواستار تعريف چندين پروژه عمراني زيربنايي، توليدي و صنعتي به منظور ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي در منطقه شد و افزود: شهرستان سروآباد براي رسيدن به شاخص هاي توسعه استاني نيازمند سرمايه گذاري است.

يكي از اعضاي شوراي اسلامي شهرستان سروآباد نيز با يادآوري ظرفيت ها و پتانسيل هاي شهرستان در حوزه هاي كشاورزي، گردشگري و مرزي گفت: 90 درصد جمعيت اين شهرستان در روستاها سكونت دارند و از اين رو نيازمند نگاه ويژه دولت به روستاها هستيم.

فرزاد اختركاوان بر بهسازي راه هاي روستايي و آسفالت آن، تامين آب شرب، گاز رساني به روستاهاي فاقد گاز و توجه به اشتغال در روستاها به عنوان نيازهاي جدي روستاهاي اين شهرستان اشاره كرد و افزود: باتوجه به اينكه 90 درصد جمعيت شهرستان سروآباد در روستاها ساكن هستند از اين رو به همت مسوولان براي رفع نياز مردم ساكن در روستاها نيازمنديم.

حضور مسوولان ارشد استان متشكل از استاندار، معاون سياسي امنيتي و مديران كل دستگاه هاي اجرايي استان كردستان در روز چهارشنبه 18 دي در شهرستان سرواباد، نويد بخش توسعه اين شهرستان بود و مردم سروآباد اميدوار هستند با حضور مسوولان ارشد بخشي از مشكلات اين شهرستان در قالب اجراي طرح هاي صنعتي، توليدي و سرمايه گذاري برطرف شود.ك/3

7346/533

گزارش از فرزاد نويدي