اداره كل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان رضوي روز شنبه گزارش داد: در اين نشست مشترك مقرر شد مجوز ورود موقت ناوگان خارجي با ارائه فهرست مشخصات كاميونهاي مورد درخواست و صرفا براي دفاتر مركزي و نمايندگيهاي فعال داراي مجوز در همان استان برابر درخواست شركت و با تائيد انجمن صنفي صادر شود.
شركتهاي غيربومي نيز جهت درخواست ورود موقت از مرزهاي ساير استانها بايد درخواست خود را به اداره كل حمل و نقل استان مربوطه ارسال و مراتب را تا حصول نتيجه از آن استان پيگيري نمايند.
همچنين در راستاي تسريع و تسهيل جا به جايي كالاهاي ترانزيتي و صادراتي از مبادي كشور مقرر شد استان سيستان و بلوچستان نسبت به پيگيري مشكلات بخش حمل و نقل بين المللي، جمع بندي و ارائه مطالب به ادارات كل حمل و نقل استان مربوطه اقدامات لازم را انجام دهد و با توجه به مشكلات امنيتي براي تردد ناوگان ايراني در افغانستان مراتب از طريق مراجع ذيصلاح و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي پيگيري شود.
همچنين طي اين نشست در مشهد با هدف ساماندهي رفت و آمد ناوگان باري افغانستان در ايران، مديركل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان رضوي گفت: گسترش و پيشبرد اهداف اقتصادي در منطقه به ويژه افزايش و گسترش مراودات تجاري با كشورهاي همسايه نيازمند گسترش تعاملات و ارتقاء همكاريهاي حمل و نقل عمومي جاده اي در سطح بين الملل است.
'جواد وحدتي فرد' افزود: خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان به عنوان مهمترين استانهاي هم مرز با افغانستان مي توانند در بهبود وضعيت حمل و نقل و ناوگان ترانزيتي دو كشور برنامه ريزيهاي لازم را عملي كنند تا مشكلات و كاستيهاي موجود در اين بخش به حداقل برسد.
وي گفت: براي دست يافتن به شرايط مطلوب بايد از حداكثر امكانات، تجهيزات، تواناييها و زيرساختهاي موجود در بخش خصوصي نيز بهره گرفت و با استفاده از توان ديپلماسي قوي بين دو دولت براي ارتقا وضعيت موجود تلاش نمود.
او ادامه داد: صدور مجوز براي ناوگان باري افغانستان فقط در مواقع ضروري و براي تامين نياز ترانزيتي صورت مي پذيرد لذا در ديگر شرايط ناوگان حمل و نقل عمومي داخلي براي انجام امور ترانزيتي در اولويت قرار دارد.
مديركل حمل و نقل و پايانه هاي خراسان رضوي گفت: براي ساماندهي هرچه بهتر ناوگان حمل و نقل افغانستان در نظر است شركتهاي حمل و نقل و ناوگان تحت پوشش آن كشور عملكرد فعاليتهايشان در ايران را هر شش ماه يكبار به اين اداره كل ارسال نمايند، در غير اين صورت از تمديد مجوز مربوطه خودداري مي شود.
مديركل حمل ونقل و پايانه هاي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست مشترك گفت: 99 درصد ناوگان مورد استفاده ترانزيت در سيستان و بلوچستان ناوگان خارجي و به ويژه مربوط به كشور افغانستان است كه تاكنون براي ساماندهي آن برنامه ريزي لازم صورت گرفته است.
'خانقايي' با اشاره به تعاملات دستگاههاي مختلف اجرايي كشور در حوزه ترانزيت و حمل و نقل افزود: در سيستان و بلوچستان هيچ محدوديتي براي صدور مجوز فعاليت شركتهاي حمل ونقل بين المللي وجود ندارد.
خراسان رضوي رتبه نخست صادرات و ترانزيت كالا از خروجي استان را در كل كشور دارا است. اين استان در زمينه صنعت ترانزيت با چهار پايانه مرزي كريدور مهم واردات و صادرات، پيوند مرزها و كشورهاي همسايه شرقي به نقاط مركزي و جنوبي است.
30 درصد صادرات ايران به افغانستان مربوط به خراسان رضوي است.
خراسان رضوي پنج گمرك شامل لطف آباد و باجگيران در شهرستان درگز، در سرخس با كشور تركمنستان، دوغارون شهرستان تايباد در مرز افغانستان و نيز مشهد و همچنين دو بازارچه مرزي در مرز افغانستان دارد.
2713/660
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۱
مشهد - ايرنا - نحوه صدور مجوز ورود موقت ناوگان حمل و نقل جاده اي افغانستان در ايران طي نشستي با حضور مديران كل حمل و نقل و پايانه هاي استانهاي خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان بررسي و مصوب شد.