به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'كاظم غریب آبادی' روز دوشنبه در مراسم رونمایی ازدومین سند جامع نقض حقوق بشر در آمریكا 2014 در دانشگاه حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: ما تدافعی عمل نمی كنیم بلكه فعال هستیم ونقض حقوق بشر را در دنیا پیگیری می كنیم.
معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینكه ایران با توجه به تجربه ای كه دربحث هسته ای دارد، می داند بزرگ ترین ظلم در خصوص حقوق بشر انجام شد گفت: مدعیان حقوق بشر كاری كرده اند كه وقتی مجامع بین المللی واژه مقدس حقوق بشر رامی شنوند فكر می كنند تنها كشورهای اروپایی حافظ آن و بقیه كشورها ناقض آن هستند.
وی ادامه داد: این ظلم در عرصه انرژی هسته ای نیز مصداق دارد وآنها كاری كردند مردم وقتی واژه انرژی هسته ای می شنوند سلاح هسته ای درخاطر و ذهن آنها تداعی می كند.
غریب آبادی دربحث دیگری ازصبحت هایش قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران را دستگاهی مستقل دانست و گفت: قوه قضاییه در كشورهای دیگر به مفهومی كه در كشور ما است وجود ندارد و درآن كشورها قضاوت و رییس دیوان عالی توسط رییس جمهور انتخاب می شود، درحالی كه قوه قضاییه در كشور ما كاملا مستقل است.
وی ادامه داد: قوه قضاییه بدون دخالت نهادهای دیگر كار خود كه همان برقراری عدالت واحقاق حقوق مردم است را انجام می دهد.
معاون بین الملل ستاد حقوق بشر با اشاره به رویكرد حقوق بشر كشورهای غربی اظهارداشت: رویكرد حقوق بشری آنها نسبت به كشورهای متحد خودشان و با دیگر كشورها بسیار متفاوت است.
وی افزود: كشوری كه زنان حق حضور درانتخابات را ندارند از دید آنها نقض حقوق بشر در آن كشور انجام نمی شود و گزارشگری برای تهیه گزارش نمی فرستند در حالی كه در كشور ما بخاطرهم پیمان نبودن با آنها 8 سال جنگ را تحمیل كرده، تحریم های ظالمانه علیه ما ایجاد كرده و17 هزار نفر از اول انقلاب تا كنون را ترور كرده اند.
وی خاطر نشان كرد: كشورهای غربی مدعی دفاع ازحقوق مردم ایران كه حكمی قانونی درگوشه ای از كشور ما آنها را به سروصدا وا می دارد، در مقابل نقض حقوق ملی ما چه كرده اند و در برابر شهادت و جانبازشدن بسیاری در جنگ تحمیلی چه واكنشی نشان داده اند.
غریب آبادی با بیان اینكه اعتقاد ما به عنوان یك كشور مستقل به حقوق بشر ریشه در مبانی اعتقادی و دینی دارد، گفت: كشورهای غربی فكر می كنند تنها حامیان حقوق بشرند و بقیه در جایگاه متهم هستند.
وی ادامه داد: آنها اسلام را مقابل حقوق بشر قرار می دهند كه این ظلم بزرگی است و حال آنكه دین مبین اسلام معتقد است كه انسان دارای كرامت بوده و اگر كشورهای دارای موازین اسلامی را بررسی كنیم می بینیم كه به هیچ عنوان جنایت و تعدی در حقوق انسانها صورت نمی گیرد و اگر حركت هایی توسط تكفیری ها انجام می شود، عیب از اسلام آنهاست.
معاون بینالملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به دستاوردها و اقدامات مثبت جمهوری اسلامی در حقوق بشر و نقض حقوق بشر در كشورهای غربی، تصریح كرد: در جمهوری اسلامی حقوق بشر كاملا نهادینه شده و رهبر معظم انقلاب معتقد بر مردم سالاری دینی هستند و به جرات می توانیم ادعا كنیم كه پیشرفته ترین دموكراسی را در جهان داریم.
وی اضافه كرد: در سرزمینهای اشغالی كشتار كودكان و غصب سرزمینها انجام می شود و رژیم جعلی اسراییل، ناقض حقوق بشر است؛ درحالی كه در اصل سوم قانون اساسی ما بستر حقوق بشر مطرح شده و كمیسیون اصل 90 و ستاد حقوق بشر مركب از هشت وزیر، پنج رییس، دادستان كل و دبیرخانه حفظ حقوق شهروندی كه به تظلمات رسیدگی می كنند، نقش آفرینی می كنند.
معاون بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به وجود آزادی بیان عالی در كشورمان تاكید كرد: در كشور ما بیش از 6 هزار نشریه و 120 خبرگزاری و سایت فعالیت می كنند.
به گفته وی در كشورهای غربی روزنامه ها و رسانه ها براساس موازین و خطوط خاصی حركت كرده و حق ندارند بیش از آن اقدامی انجام دهند.
غریب آبادی سه نقض گسترده حقوق بشری در سال 2014 را پدیده نقض حقوق ساهپوستان، گزارش سنا درخصوص سیا و گروههای تكفیری داعش عنوان كرد و گفت: جرقه نقض حقوق بشر سیاهپوستان با قتل «مایكل براون» كه با ضرب شش گلوله از سوی پلیس كشته شد، زده شد.
وی تبعیض نژادی در امریكا را سیستماتیك دانست و افزود: همین موضع باعث شد تا دیگر مردم امریكا نیز در دفاع از حقوق سیاهپوستان برای اعتراض به خیابان ها بیایند.
معاون بین الملل ستاد حقوق بشر با اشاره به گزارش شش هزار صفحه ای سنای امریكا از سیا كه تنها هفت درصد آن بعد از دو سال منتشر شد، گفت: همه این گزارش ها نقض گسترده حقوق بشر در سال 2014 توسط دولت امریكا چه در قلمر این كشور و چه در خارج از قلمرو آن نشان می دهد.
به گفته وی كمیته مبارزه با شكنجه سازمان ملل نیز همزمان با گزارش سنا، گزارشی از شكنجه در داخل امریكا را منتشر و اعلام كرد این شكنجه ها مغایر با قانون اساسی كشور امریكا و تعهدات بین المللی آن است.
غریب آبادی حمایت امریكا از رژیم صهیونیستی در كشته شدن 2 هزار و 700 زن و كودك بیگناه و اعطای وام كلان به این رژیم را از دیگر مصادیق نقض حقوق بشر امریكا در خارج از قلمرو عنوان كرد.
وی افزاطی گری در منطقه را مرتبط با سیاستهای امریكا و غرب دانست و گفت: گروه تكفیری داعش سومین مورد نقض حقوق بشر در دنیا در سال 2014 است كه بی ارتباط با امریكا نیست.
معاون بین الملل ستاد حقوق بشر با گریزی به انحرافات حقوق بشر، نگاه ابزاری از حقوق بشر، رهیافتهای دوگانه در زمینه حقوق بشر، بی توجهی به تفاوتهای فرهنگی و بحث پیگیری در دیوان بین المللی كیفری را از جمله انحرافات حقوق بشری برشمرد.
وی درخصوص نگاه ابزاری از حقوق بشر گفت: كشورهای غربی بویژه امریكا برای پیگیری اهداف سیاست خارجه و وصول این اهداف، حقوق بشر را با نگاه ابزاری می بینند و ادعاها و طرحهای واهی و دروغین در زمینه حقوق بشر مطرح می كنند.
غریب آبادی رهیافت دوگانه آنها در زمینه حقوق بشر را اینگونه توصیف كرد كه هر كشوری در دایره هم پیمانی با امریكا باشد، درصورت عدم رعایت حقوق بشر نیز كشور خوبی است؛ درحالی كه كشوری مانند ایران از دید آنها نقض حقوق بشر دارد.
به گفته وی كشورهایی كه عضو دیوان كیفری بین المللی نیستند، مگر با صلاحدید شورای امنیت سازمان ملل، صلاحبت رسیدگی ندارند كه این ظلم بزرگی در مقوله حقوق بشر است و مورد سوء استفاده برخی كشورها شده است.
وجود تفاوتهای فرهنگی در جهان انحراف حقوق بشری دیگری بود كه معاون بین الملل ستاد حقوق بشر به آن اشاره كرد و گفت: 193 كشور در جامعه بینالمللی زندگی می كنند و هر كشور مانند ایران فرهنگ خاص خود را دارد.
وی تاكید كرد: 193 كشور را نمی توان قربانی خواسته چند كشور كرد.
غریب آبادی اظهارداشت: یكی دیگر از انحراف هایی كه دیده می شود نگاه امنیتی به حقوق بشر بوده كه غربیها به این مقوله نگاه امنیتی دارند هم چنان كه در لیبی به بهانه امنیتی شاهد حملات نظامی امریكا بودیم؛ طوری كه میزان مردمی كه در حمله یك هفته ای ناتو در لیبی كشته شده اند چندین برابر بیش از مردمی بودند كه توسط قذافی كشته شده اند.
معاون بین الملل ستاد حقوق بشر با مفید خواندن تهیه و ارسال این گزارش ها برای سفرتهای مقیم، از مستندسازان خواست تا با استفاده از این گزارشها، تولیدات فاخری داشته باشند.
اجتمام(3)**9317**ن.پ ** 1418
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
تهران- ایرنا- معاون اموربین الملل ستاد حقوق بشر با بیان اینكه راهبرد ایران در زمینه حقوق بشرانفعالی نیست گفت: راهبرد ایران در زمینه حقوق بشر فعالانه است و به سمت پرچم داری حقوق بشر حركت می كند ما مدعی حقوق بشر و مدعی پیگیری نقض حقوق بشر دردنیا هستیم .