به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، اين استاد اخلاق و نماينده ادوار دوم و هفتم مجلس شوراي اسلامي، روز دوشنبه در دومين همايش تجليل از خيرين سلامت و حاميان دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: هرچند به نام دين، خدمت و سلامت از واژه توهين گريز مي شود اما عملا بي توجهي به بيمار، توهين به شمار مي رود.
وي خاطرنشان كرد: آنان كه با سلامت ديگران بازي مي كنند در حقيقت توهين كنندگان به جامعه هستند ؛ اگر بيماري درد داشته باشد با دارو مي تواند بخوابد اما گر به او سخن ناپسندي گفته شود تا صبح نمي تواند بخوابد.
اين نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: بالاترين توهين به بشر، تضييع سلامت است ؛ درصورت امكان بايد به دفاع توهين فرد يا جمع برآمد و نبايد از تكريم مضايقه شود؛ نه تنها به درمان بلكه بايد به روحيه بيمار نيز توجه شود.
حجت الاسلام طباطبايي گفت: 16 روايت در اسلام است كه اگر جامعه اي مي خواهد اصلاح شود، روي سلامت يكديگر كار كنند.
وي اضافه كرد: آب دهان را در كوچه انداختن نيز يك توهين و هر «تنظيف» ، تكريم به شمار مي رود.
وي خاطرنشان كرد: گاهي سخناني در مورد مسائل مالي و اخذ پول از سوي پزشكان مطرح مي شود كه كيان آنان را خدشه دار مي كند؛ ضمن احترام به گفته وزير بهداشت در مورد اين مسائل اما نبايد از حرمت پزشكان غفلت شود.
اين استاد اخلاق گفت: اگر مواردي باشد كه پزشكي به وظايف انساني خود عمل نكرده باشد، خود اطبا بايد او را ارشاد كنند زيرا ارشاد از بيرون ممكن است به شخصيت آن پزشك ، لطمه وارد كند.
حجت الاسلام طباطبايي افزود: طبق قانون عدليه قديم و جديد، در صورت تخلف پزشك بايد شوراي پزشكي نظر دهد ؛ بي جهت هركسي نمي تواند به مقام پزشك ، توهين كند.
وي خطاب به پزشكان نيز گفت: حق شما محفوظ، اما كرامت انساني شما ايجاب مي كند كه مراعات بيمار ناتوان را بكنيد.
اجتمام(3)**9185 ** 1418
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱
تهران - ايرنا - حجت الاسلام سيد مهدي طباطبايي گفت: بي توجهي به بيمار اعم از بيمار جسمي يا روحي ، توهين است.