'علیرضا رشیدیان' روز سه شنبه در نشست اتاق گفت و گوی اصحاب فرهنگ و هنر خراسان رضوی در مشهد اظهارداشت: هیچ مغایرتی با موسیقی مقامی و اصیل در این استان وجود ندارد بلكه آنچه ایجاد حساسیت می كند جوانبی است كه بر موسیقی بار می شود و برخی از حركتهای قبل، بعد و حین اجرای موسیقی صحنه ای است كه مشكل ساز می شود.
وی تاكید كرد: در استان خراسان رضوی به دنبال تركیب فرهنگ و هنر با مقوله امنیت نیستیم، هر فعالیتی پیوستهای مختلفی دارد كه یكی از این پیوستهای مهم 'پیوست امنیتی' است آن هم در شرایطی كه جامعه ما بدخواهانی دارد.
استاندار خراسان رضوی در ادامه گفت: اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز كار بسیار خوبی را برای تقویت موسیقی مقامی و اصیل ایرانی پیگیری می كند اما نكته مهم این است كه باید چارچوب موسیقی صحنه ای در مشهد مشخص شود.
وی افزود: همانگونه كه در انجمن موسیقی خراسان رضوی كسانی هستند كه به دغدغه مخالفان موسیقی احترام می گذارند ما هم باید با عنایت به این حساسیتها سعی كنیم كه نگرانیها را كاهش دهیم.
رشیدیان ادامه داد: در خصوص ورزش نیز به سازمانها، ادارات و دستگاههای اجرایی كه مكانهای ورزشی در اختیار دارند اعلام شد این مكانها را هفته ای چهار ساعت در اختیار اداره ورزش و جوانان قرار دهند و عین همین كار را می توان برای امور فرهنگی نیز انجام داد.
وی گفت: بدون آن كه متعرض مالكیت دستگاهها بر اماكن و سالنهایشان شویم از آنها می خواهیم كه برای اجرای مسائل فرهنگی و هنری نظیر تئاتر مكانهای خود را در اختیار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمنهای هنری قرار دهند.
استاندار خراسان رضوی افزود: بخش فرهنگ باید در فرایندهای توسعه نقش و جایگاه خود را پیدا كند و هنر تنها برای هنر نباشد بلكه برای توسعه جامعه و كشور و پیشرفت آن باشد.
وی گفت: كسب جایگاه مناسب برای اقتصادی كردن فرهنگ و هنر باید در دستور كار هنرمندان و فرهنگدوستان خراسان رضوی قرار بگیرد زیرا خیلی از فعالیتهای اهالی فرهنگ و هنر این قابیلت را دارد كه برونداد اقتصادی داشته باشد و ثروت و اشتغال هم تولید كند.
رشیدیان همچنین اظهارداشت: با توجه به اینكه سهمی كه شهرداری مشهد از موسسات فرهنگی می گیرد قابل توجه نیست انتظار این است كه شهرداری با فعالیت موسسات فرهنگی برخورد حمایتی كند و به مكانهای موسسات فرهنگی و هنری به دید تجاری نگاه نكند.
وی در ادامه گفت: فعالیتهای پویانمایی(انیمیشن) خوبی نیز در مشهد و استان به خصوص در حوزه مقابله با تهاجم فرهنگی انجام می شود كه می توان از آنها حمایت كرد و حتی زمینه را برای صادرات این محصولات به كشورهای فارسی زبان و نیز كشورهای هم فرهنگ غیرفارسی زبان فراهم كرد.
استاندار خراسان رضوی همچنین گفت: باید ساختاری همراه با دبیرخانه و كارگروههای متنوع ساماندهی شود كه مطالبات مردم و نخبگان را در زمینه فرهنگ و هنر ساماندهی و راهكارها را پیگیری كند تا در نشست اتاق گفت و گوی اصحاب فرهنگ و هنر نتایج كارشناسی شده بحث شود.
وی افزود: انقلاب اسلامی متكی بر فرهنگ شكل گرفت، رشد كرد و به ظهور رسید اما در حوزه فرهنگ كارهای بسیار و عقب ماندگی زیادی وجود دارد بطور مثال واقعه بزرگ تاریخی قیام مردم مشهد علیه كشف حجاب رضاخانی در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی در این شهر رخ داده اما در انتقال این واقعه بزرگ به نسلهای جدید كار در خوری انجام نداده ایم.
1922/660
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی گفت: ضدیتی با هیچ فعالیت فرهنگی و هنری در این استان وجود ندارد و به خصوص بنا نداریم كه حوزه موسیقی را در خراسان رضوی تعطیل كنیم.