ساري-ايرنا-مديرعامل شركت صنايع چوب و كاغذ مازندران از قرار گرفتن اين شركت در آستانه قطع وابستگي به چوب جنگلي خبر داد و گفت كه اين شركت هم اكنون تنها كم تر از نيم متر مكعب از هر هكتار جنگل زير پوشش چوب برداشت مي كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، ' ابولفضل روغني ' شامگاه چهارشنبه در جريان بازديد مدير عامل بانك ملي ايران از اين كارخانه اظهار داشت : شركت صنايع چوب و كاغذ مازندران به صورت قانوني حق دارد از هر هكتار از گستره جنگلي زير پوشش سالانه سه متر مكعب چوب برداشت كند.

وي وسعت جنگل هاي زير پوشش شركت را 150 هزار هكتار اعلام كرد و افزود : به رغم كاهش برداشت چوب از جنگل ، شركت همچنان به تعهداتش براي اجراي طرح هاي جنگلداري و حفظ و مراقبت از گسترده جنگلي زير پوشش عمل مي كند.

روغني به صفر رساندن برداشت چوب از جنگل را مصوبه دولت معرفي و تاكيد كرد كه شركت چوب و كاغذ مازندران تمام تلاشش را براي تحقق اين مصوبه در آينده نزديك به كار گرفته است.

وي در عين حال از واردات بي رويه كاغذ و كمبود نقدينگي براي ادامه طرح هاي توسعه اي به عنوان مشكلات مهم شركت ياد كرد و اظهار داشت :

در حالي كه مقام معظم رهبري بر حمايت از توليدات داخلي تاكيد دارند و شرايط تحريم نيز فعاليت و رقابت را براي واحد هاي توليدي بسيار سخت كرده است، سهم اين كارخانه از مصرف 50 هزار تن كاغذ مورد نياز وزارت آموزش و پرورش كشور در سال ناچيز و اندك است.

روغني اجراي طرح هاي توسعه اي شركت را براي قطع وابستگي به چوب جنگلي و حفاظت از محيط زيست مهم ارزيابي كرد و گفت : در شرايطي كه تحريم وجود دارد و برداشت چوب از جنگل نيز ممنوع شد ، به حمايت تسهيلاتي دولت براي اجراي طرح هاي توسعه اي نياز داريم.

وي نياز به نقدينگي شركت را 87 ميليون يورو به صورت ارزي و يكصد ميليارد تومان درقالب تسهيلات ريالي اعلام كرد.

مديرعامل شركت صنايع چوب و كاغذ مازندران يكي از طرح هاي توسعه اي اين شركت را توليد خمير از كارتن هاي باطله معرفي كرد و گفت كه هم اكنون اجراي آن با 80 درصد پيشرفت فيزيكي پيگيري مي شود.

وي با بيان اينكه اين طرح با وارد شدن تجهيزات مرحله دوم تا پايان خرداد سال آينده راه اندازي خواهد شد، بيان داشت : طرح توليد خمير كاغذ از كارتن هاي باطله يك طرح زيست محيطي محسوب مي شود و در واقع شركت با بازيافت مواد باطله سلولزي در جهت استفاده بهينه از منابع ملي گام بر مي دارد.

او كاهش هزينه تمام شده محصولات و كاهش مصرف چوب تا 120 هزار تن در سال را هم از ديگر مزيت هاي اين طرح برشمرد.

روغني به پايين بودن سرانه مصرف كاغذ در كشور اشاره كرد و گفت : امروز سرانه مصرف كاغذ در آمريكا 300 كيلوگرم ، اروپا 60 و در ايران كمتر از 20 كيلوگرم است.

وي با اظهار اين كه كاغذ يك كالاي فرهنگي است، به پيشينه فرهنگي ايران اشاره كرد و افزود : ميزان مصرف كاغذ در كشور ما با وجود پيشينه فرهنگي طولاني آن در حال حاضر سالانه دو ميليون تن است و از اين لحاظ با اروپا فاصله زيادي داريم.

روغني كاغذ مورد نياز كشور را سالانه دو ميليون تن اعلام كرد و گفت : يك ميليون تن از اين ميزان از خارج وارد و يك ميليون تن هم در داخل توليد مي شود.

شركت صنايع چوب و كاغذ مازندران سالانه بيش از 185هزار تن انواع كاغذ تحرير و روزنامه توليد مي كند.

بيش از دو هزار نفر در اين شركت به صورت مستقيم مشغول به كار هستند.ك/2

2585/1654