پكن - ایرنا - كره شمالی روز جمعه بار دیگر از كره جنوبی خواست نسبت به عواقب برگزاری رزمایش مشترك با آمریكا بیشتر بیاندیشد.

پیونگ یانگ كه یكی از شروط برگزاری مذاكرات صلح با سئول را لغو رزمایش نظامی مشترك با آمریكا می داند، امروز بار دیگر خواسته خود را تكرار كرد و از كره جنوبی خواست، با اصرار بر انجام آن، آینده روابط دو كشور را به خطر نیاندازد.

روزنامه «رودونگ سینمون»، روزنامه رسمی حزب كارگران كره‌شمالی روز دوشنبه با اعلام موضع دولت كره شمالی نوشت: چنانچه دولت كره‌جنوبی به دنبال گفت‌وگو‌های سران دو كشور و بهبود روابط است، باید حسن نیت خود را با لغو مانور‌های نظامی علیه پیونگ یانگ نشان دهد.

این روزنامه تاكید كرد: چنانچه مانور‌های نظامی مشترك آمریكا و كره‌جنوبی كه با هدف مقابله با كره‌شمالی انجام‌ می‌شود ادامه یابد، بی‌اعتمادی و دشمنی بین دو كشور شبه‌جزیره كره افزایش یافته و احتمال وقوع یك جنگ اتمی بیشتر می‌شود.

«رودونگ سینمون» همچنین نوشت: «مانورهای نظامی آمریكا با هدف تحریك جنگ هسته‌ای در شبه‌ جزیره كره انجام شده و سرانجام به این فاجعه نیز ختم می‌شود.»

این روزنامه تاكید كرد كه شانس كاهش تنش‌ها و بهبود روابط دو كره هر روز وجود نخواهد داشت و آینده روابط كره‌شمالی و كره‌جنوبی به نوع رفتار سئول بستگی دارد.

«سو سه پیونگ» سفیر جمهوری دموكراتیك خلق كره در سازمان ملل نیز شب گذشته (پنجشنبه) هشدار داد كه تداوم مقابله سئول و واشنگتن (با پیونگ یانگ) می تواند به یك رویارویی و جنگ دوم كره منجر شود.

او رزمایش مشترك كره جنوبی و آمریكا را طی هفته جاری یك «چالش آشكار» برای درخواست كره شمالی مبنی بر تنش زدایی در شبه جزیره كره دانست.

گفتنی است، كره‌شمالی هفته گذشته به آمریكا نیز پیشنهاد داد كه در صورت لغو مانورهای مشترك با كره جنوبی، حاضر است آزمایش های هسته‌ای خود را متوقف كند كه این موضوع از سوی واشنگتن مورد پذیریش قرار نگرفت و آمریكا آن را یك «تهدید تلویحی» دانست.

خبرگزاری یونهاپ كره جنوبی نیز امروز در واكنش به مطلب «رودونگ سینمون» نوشت: روزنامه رسمی كره ‌شمالی در حالی مدعی برقراری صلح در منطقه است كه سئول هنوز منتظر دریافت پاسخ خود از پیونگ‌یانگ در رابطه با از سرگیری مذاكرات صلح در سطح عالی است.

پیش از این «پارك گئون هی» رییس جمهوری كره جنوبی در سخنرانی شب سال نوی میلادی عنوان كرده بود تمام تلاش خود را برای از سرگیری مذاكرات صلح با همسایه شمالی خود انجام خواهد شد.

همچنین دولت كره‌جنوبی در ماه دسامبر 2014،‌ از پیونگ‌یانگ خواسته بود تا درباره مسائل مختلف از جمله بازگشت خانواده‌های از هم جدا شده در خلال جنگ دو كره، گفت‌وگو و مذاكره كنند.

آمریكا نزدیك به 30 هزار نیروی نظامی در كره جنوبی دارد و هرسال رشته رزمایش های مشتركی را با سئول برگزار می كند. این رزمایش ها همواره واكنش پیونگ یانگ را در پی داشته است.

تحركات نظامی آمریكا در شبه جزیره كره، تاكنون مانع از توافق نهایی میان دو همسایه شمالی و جنوبی و نزدیك شدن آنان به صلح شده است.

كره شمالی، كره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه و سازمان ملل از سال 2003 مذاكراتی را با هدف عاری ساختن شبه جزیره كره از سلاح های هسته ای آغاز كردند اما این مذاكرات پس از آزمایش های هسته ای كره شمالی در سالهای 2006 و 2009 به تعلیق در آمد.

آساق**1597**1517